Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Postulaty lewicowe

Polecane posty

Gość gość

Dla niezorientowanych: Kiedy jest się czysto teorytyczną/ym lewaczką/lewakiem? Kiedy: 1) przyjmuje się imigrantów/uchodźców do swojego kraju i daje się im takie same prawa jak krajanom 2) jest się zwolennikiem szybkiej zamiany złotówki na walutę euro 3) jest się zwolennikiem ślubów osób homoseksualnych oraz daje się tym ludziom prawo do adopcji 4) uważa się, że ochrona środowiska jest ważniejsza niż wzrost gospodarczy 5) jest się zwolennikiem eutanazji na razie 5 punktów :classic_cool:

Gość gość
lewak to też 6) zwolennik aborcji 7) przeciwnik kary śmierci 8) ktoś kto współczuje zwierzakom i zwolennikiem ich praw 9) ktoś przeciwny religii w szkołach 10) zwolennik opodatkowania progresywnego na razie 10

Gość gość
w 8 pkt zjadlam slowko "jest" rzecz jasna

Gość gość
11) zwolennik kwoty wolnej od podatku i innych ulg podatkowych 12) zwolennik rozwiniętej biurokracji 13) zwolennik legalizacji miękkich narkotyków 14) zwolennik łagodnej polityki penitencjarnej 15) zwolennik solidarnego państwa m.in. popiera wstąpienie do UE na razie 15

Gość gość
Jestem za utanazją a ty jak nigdy nie widziałeś cierpienia ludzkiego to się nie wypowiadaj, a dla mnie lewak, to taki co żyje na koszt podatnika i nie może odnaleść się na rynku pracy.

Gość gość
Jestem za utanazją a ty jak nigdy nie widziałeś cierpienia ludzkiego to się nie wypowiadaj, a dla mnie lewak, to taki co żyje na koszt podatnika i nie może odnaleść się na rynku pracy. Żeby być autorem takich słów, to trzeba mieć niskie IQ. Słowo "lewak" nie jest obraźliwe, więc się nie oburzaj, bo nie masz czym a ty jak nigdy nie widziałeś cierpienia ludzkiego to się nie wypowiadaj a czy ja w którymś momencie napisałam coś krytycznego o eutanazji, geniuszu umysłowy?

Słowo "lewak" nie jest obraźliwe, więc się nie oburzaj, x Słowo lewak ma jak najbardziej pejoratywne znaczenie. Słowo lewicowiec obraźliwe nie jest, słowo lewak jak najbardziej. Dokształć się jak innych pouczać chcesz

Gość gość
16) zwolennik równouprawnienia kobiet i mężczyzn 17) zwolennik rozwiniętej polityki socjalnej 18) ogólnie zwolennik świeckiego państwa 19) zwolennik interwencjonizmu państwowego w gospodarkę 20) zwolennik dominacji parlamentu

Gość gość
Słowo "lewak" nie jest obraźliwe, więc się nie oburzaj, x ale dla mnie to słowo jest neutralne to nie moja wina że fanatyczni prawicowcy tak je zabarwili nikt nie musi się przejmować prawicą, bo po co? dla mnie np slowo prawicowiec moze byc obrazliwe i co?

Gość gość
21) przeciwnik militaryzmu i imperializmu (stabilna polityka obronna) 22) opowiada się za resocjalizacją 23) zwolennik niższego wymiaru kar (ogolnie mowiąc) 24) postuluje równouprawnienie wszystkich wyznań 25) ma otwarty stosunek do tradycji

ale dla mnie to słowo jest neutralne to nie moja wina że fanatyczni prawicowcy tak je zabarwili nikt nie musi się przejmować prawicą, bo po co? dla mnie np slowo prawicowiec moze byc obrazliwe i co? x Zapoznaj się z definicjami: prawicowiec lewicowiec lewak i wtedy może zrozumiesz o co chodzi

Gość gość
Lewicowość to choroba psychiczna. Dzięki lewicy mamy takie sytuacje, że facet zabija przypadkową kobietę po to, by trafić do więzienia, bo mu w nim dobrze.

Gość gość
lewak to SKRAJNY lewicowiec lewicowiec to ktoś kto popiera m in powyzsze postulaty lub większość z nich a ludzi prawicowych mogę potępiać, stąd mogę traktować to określenie jako obrazliwe :classic_cool: p.s. przestancie sie czepiac juz slowek, nie mialam nic zlego na mysli lewak to albo anarchista albo komunista, to wiem

Gość gość
Lewak to chory psychicznie osobnik

Gość gość
-lewak to osoba będąca za państwem opiekuńczym, tak że nic ci nie wolno kupić bo się otrujesz albo sobie zaszkodzisz -osoba o niskim IQ która pieprzy bzdury o tolerancji m.in

Gość gość
ja jestem prawaczką i jestem z tego dumna

Gość gość
a ja jestem prawiczkiem to dopiero duma :D

Gość gość
kwestia hitleryzmu i obozów zagłady lewicowiec powie: tak działa prawica jak się jej pozwoli na wszystko kwestia komunizmu prawicowiec powie: tak działa lewica jak się jej pozwoli na wszystko :classic_cool:

Gość gość
a oto riposty tych 2 skrajności prawicowiec "hitler tak naprawdę był lewicowcem" lewicowiec "socjalizm i komunizm to co innego"

Gość gość
nazizm to w istocie skrajna prawica- rasizm, nacjonalizm, oszczędzanie na dzieciach upośledzonych i kalekich poprzez zabijanie ich To mial byc socjalizm typowy dla lewicy?

Gość gość
Różnica między lewicą a prawicą jest jedna: wpływ na redystrybucję dóbr. Lewica daje podatnikowi wpływ na wydatkowanie podatków i to rodzi różne konflikty i niesprawiedliwości jak 500+, dotacje dla górnictwa i inne wydatki, które nie dla każdego sa korzystne i często są niesprawiedliwe. Za to obywatel może odzyskać swoją wpłatę w usługach. Prawica nie daje podatnikowi wpływu na wydatkowanie podatków, a więc nie powstają żadne wewnętrzne konflikty i niesprawiedliwości, ale podatnik nic nie zyskuje na wpłaconych podatkach i rodzi się pytanie: "dlaczego ja w ogóle mam coś płacić, skoro nie decyduję o wydatkowaniu".

Gość gość
20/25 mam :) :) :) :)

Gość gość
Lewacy = lewicowcy to grupa, którzy identyfikują się z Bronkiem / Kopaczową / Tuskiem i ichniejszymi grupami typu nowouczesana peo czy inni nie mający prawicowych poglądów.

Gość gość
Uwaga Lewactwo odmóżdża

Gość gość
Bardziej lewicowej partii jak PiS nie maoni komunę przebili tym socjalem.

Gość gość
gość dziś Bardziej lewicowej partii jak PiS nie maoni komunę przebili tym socjalem. Jak czytam tak fałszywe i przewrotne komentarze lewaków to tylko jedno się na myśl nasuwa: Lewactwo odmóżdża Tam gdzie jest dobro widzą zło a tam gdzie jest zło widzą dobro. Straszne :(

Gość gość
Tam gdzie jest dobro widzą zło a tam gdzie jest zło widzą dobro. Straszne haha przyganiał kocioł garnkowi prawica widzi zło np w eutanazji, a jest przecież ludzka, miłosierna prawica widzi zło w tym, że lewica uważa, że CZUJĄCE zwierzęta powinny mieć prawa haha a mnie śmieszy prawicowa "logika"

Gość gość
26) zwolennicy ZUSu i KRUSu 27) podejrzliwie traktują kategorię narodu 28) lewica wychodzi z założenia, że wie lepiej co jest dobre dla społeczeństwa (czyli chyba chodzi o państwo opiekuńcze) 29) państwowa służba zdrowia, edukacja, dotowanie kultury 30) ograniczenie wydatków na wojsko

Gość gość
31) własność: prywatna, państwowa, spółdzielcza 32) Duży budżet, wysoka redystrybucja dochodu narodowego, deficyt budżetowy 33) zwolennicy autonomii regionów 34) postrzeganie rodziny jako wspolnoty wolnych ludzi, apologia praw jednostki, wolność dzieci w rodzinie 35) wspieranie przedsiębiorstw dotacjami i to chyba naprawde wszystko