Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiedziec prawde, czy tylko urwac kontakt?

Polecane posty

Gość gość

Kilka miesiecy temu poznalam pewnego mezczyzne, i przez jakis czas korespondowalismy ze soba. Ja jednak doszlam do wniosku, ze pomimo tego, ze jest bardzo fajnym czlowiekiem, nie podoba mi sie jako mezczyzna, oraz dochodzi fakt, ze jest duza odleglosc. Od tygodnia nie odpisuje na jego maile. Jestem na krotkim kontrakcie zawodowym w innym miescie, i pochlania mnie teraz organizowanie sobie tutaj zycia. On pisze codziennie - maile w stylu, "wszystko u Ciebie ok", "co u Ciebie", itd. Nie wiem, czy powinnam mu napisac prawde, ze nie jestem zainteresowana, czy po prostu milczec i czekac az sam sie domysli. Nie chce mu robic przykrosc, poniewaz w gruncie rzeczy jest fajnym facetem, i nie zasluguje na przykrosc.

Gość gość
Kurwa takie jak Ty to od razu bym do kwasu wp*****lal za takie zachowanie. Napisz mu i nie trać jego czasu k****.

Gość gość
Milczenie w takiej sytuacji to chamstwo. Albo się kulturalnie pożegnaj i wtedy sobie milcz w najlepsze, albo licz się z tym, że wyjdziesz na prostaka.

Gość gość
przed spójnikiem i nie stawiamy przecinków, z wyjątkiem wyliczeń

Gość gość
Wg mnie zachowujesz się bez klasy. Nie pasuje Ci, to napisz delikatnie facetowi a nie udawaj, że nie otrzymałaś wiadomości.

moim zdaniem facet i tak jest zainteresowany znajomością wyłącznie na odległość, nie znacie się osobiście, więc nie musisz mu się tłumaczyć.

Gość gość
Moge napisac, ze z powodu tego, ze zmienila mi sie sytuacja zyciowa, nie mam teraz czasu na kontakt, ale wiem, ze on bedzie nalegal. Nie chce mu pisac wprost, ze nie jestem zaintersowana, poniewaz to nigdy nie jest mile, i moim zdaniem jest w tej sytuacji niepotrzebne.

Gość gość
Takie zachowanie jest niegrzeczne, nie tylko w relacjach damsko-męskich ale w ogóle.

Gość gość
Prawda jest taka, ze dzieli nas kilka tysiecy kilometrow. Przez kilka miesiecy wymienalismy sie wiadomosciami, i go polubilam, ale jak zaczelam sie domyslac, ze z jego strony jest cos wiecej, to postanowilam urwac kontakt, poniewaz 1). Jest za duza odleglosc i nie widze sensu aby w to brnac; 2). Nie jestem na tyle nim zaintersowana aby chciec sie w cos takiego pakowac. Dlaczego sadzicie, ze jestem mu winna wytlumaczenia? Czy nie powienien sie domyslic i nie nalegac?

Gość gość
Kultura osobista wymaga by jak ktoś do Ciebie pisze, to odpisać. Jesteś chyba na tle dojrzała, by powiedzieć otwarcie że z tej maki chleba nie będzie. Chyba że jesteś 5-latką.

Gość gość
Oczywiscie, ze moge tak napisac, ale jest to niekomforotowe, poniewaz nic sobie nie obiecywalismy, wiec nie wiem dlaczego jestem zobowiazana sie tlumaczyc. Moge jedynie napisac" Dziekuje za Twoje wiadomosci, ale nie mam teraz czasu na kontakt. Trzymaj sie."

do niczego nie jesteś zobowiązana, to tylko net, wyluzuj ;) a desperatami którzy przeżywają życie w necie i tłumaczą sie obcym ludziom nie musisz się przejmować.

Gość gość
Wypowiedzi tutaj pokazują różnice w wychowaniu ludzi. Po co pytasz jak sama nie dopuszczasz innej opcji, chcesz by cie utwierdzono w twoim wyborze, poklepaniu po pleckach.

Gość gość
Rozumiem, ze dobre wychowanie wymaga odezwania sie, ale czasami trzeba zmieniac reguly gry, gdy sytuacja tego wymaga. Wiem, ze on bedzie nalegal, i bedzie dramatyzowal. Juz napisal cos w sensie "nie chce abys zamykala drzwi na zawsze," i wydaje mi sie to na wyrost.

Gość gość
Ja tez bym nie przezywala internetowych rozmow, przynajmniej dla mnie to nic nie znaczy, nie wiem jak mozna sie zakochac w ten sposob. Szkoda ze nie mozecie sie spotkac na zywo to by sie zweryfikowalo czy pasujecie do siebie, tak to bez sensu to ciagnac

Gość gość
Jak zamawiasz coś w sklepie a potem się rozmyślisz, to wypada pójść i powiedzieć. Nie musisz się tłumaczyć, ale kulturalnie jest powiedzieć, że nie zamierzasz mu odpisywać, kontynuować znajomości czy coś w ten deseń.

Gość gość
Zrobie tak jak radzicie - napisze, ze nie jestem w stanie kontynuowac znajomosci, ale jezeli dalej bedzie sie dobijal to juz zostawie to bez komentarza.

Gość gość
To sobie nie chcesz robic przykrosci, bo nie jest fajnie powiedziec komus cos takiego. O nim w ogole nie myslisz. Gdybys go szanowala i cenila,to bys powiedziala

Gość gość
To bardzo chamskie zachowanie ,tak bez slowa kogos zostawic,nawet jesli nic powaznego nie bylo.Teraz taka wredna moda i styl bez klasy,ze brak kultury uwaza sie za normę.Ogromny niesmak ,trzeba sie jakos zachowac,ludzie....gdzie Wasze wychowanie zginęło.....nie macie za grosz szacunku do innych....

Gość gość
Skoro jest fajny, to moze warto sprobowac?

Gość gość
Szczytem chamstwa jest olanie faceta, skoro on się odzywa. Jeśli nie chcesz spróbować, to NAPISZ mu i wyjaśnij delikatnie wszystko, a nie zostawiaj jak śmiecia bez żadnej odpowiedzi. A ty chciałabyś, żeby ktoś cię olał, czy raczej wytłumaczył, że nie jest zainteresowany, żebyś się cały czas nie zastanawiała co się stało?

Gość gość
Napisz mu, że poznałaś kogoś i nie możesz dłużej utrzymywac tego kontaktu. Cokolwiek, skoro się tak dobija.

Gość gość
Dzisiaj byla w koncu cisza, wiec moze zrozumial.

Gość gość
Za kilka dni napisze ze zaluje ze go ignorowala, zaklad? :D