Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie jestem Baronem Pancernym

Lewacka głupota

Polecane posty

Gość Nie jestem Baronem Pancernym

http://www.tokfm.pl/blogi/realista/2014/05/lewacka_glupota/1 Ostatnio rozmawiałem z paroma lewakami. Dochodzę do wniosku że są po prostu idiotami - inaczej tego nie da się nazwać. Nie potrafią samodzielnie myśleć i wyciągać wniosków. Powołują się za to na "autorytety" - czyli zasłyszane od kogoś opinie, które mają być prawdziwe tylko przez to że szanują osobę która je wygłosiła. Uważają np że: 1. Gwarancje integralności nie były gwarancjami(sytuacja na Ukrainie). 2. Można się zadłużać i powiększać deficyt bez końca. 3. Mimo złej sytuacji demograficznej Państwo będzie się miało dobrze, a emerytury będą wysokie. 4. Receptą na zło są wysokie progresywne podatki i duży social dla wszystkich. 5. Ludzie nie bogacą się po przez swą pracę - tylko przez spadki. Mimo że nie zgadzam się w wielu sprawami z JKM to stwierdzam że ma rację. Jego ocena sytuacji jest właściwsza niż reszty polityków. Jak za pracę się karze a za niepracowanie wynagradza to nigdy nie będzie dobrze. Jak się wydaje kupę kasy aby nie używać źródeł energii które się ma(węgiel) to jest się idiotą. Jak się wydaje więcej niż się ma to się słono płaci za obsługę długu. Rozbudowana biurokracja i ograniczenia,nakazy,zakazy to zło, a nie żadna recepta. Państwo ma być minimalne i sprawne. Podatki niskie. Z drugiej jednak strony nie mogę zgodzić się na to że Bóg istnieje, choć owszem mogę się zgodzić na to że naszą kulturę ukształtowała chrześcijańska przeszłość(z tym że więcej w tym widzę złego niż dobrego). Monarchia nie jest też żadną receptą na zły ustrój. Tu bardziej bym celował w demokracje bezpośrednią w bardzo ściśle określonych ramach. Jeszcze jakieś wąty, że Baron Pancerny ma racje?

Gość gość
to nic nie da, polak musi mieć nad sobą niemiecki bat by chodził jak w zegarku, kto to mówił zeby dac polakom wolną ręke i sami sie wybijemy ? bismarck ?

Gość gość
szoruj cieciu od niemców bydlaków łosiu jeden.

Gość Baron nie pe
za to pisiory uważają, że wezmą od nas miliardy i dadzą patusom i że sie jeszcze od tego Polska bogatsza zrobi.

Gość gość
21:37 Lepiej dać matce z dziećmi niż takiej wywłoce jak ty co daje każdemu

Gość gość
Namysłów to miasto w województwie opolskim w powiecie namysłowskim znany z browaru namysłów

Gość gość
a ty s********j już z tym namysłowem hujowym