Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ojciec chce mnie wydziedziczyc!co robić?

Polecane posty

Gość gość

Argumentuje to tym, ze kiedyś byłam call girl. Pracowałam w ten sposób 4 lata i to w Ameryce więc kto mógłby wiedzieć? Nie byłam d****** nie uprawialam seksu tylko towarzyszyłam na imprezach itp. On chyba nie rozroznia tych pojęć. Wszystko chce przepisać swojej babie (mama nie zyje) i braciom. A ja ? Mam meza i dziecko i mimo iż mieszkamy za granicą to nie mamy lekko, stare auto, ciągle wynajmujemy mieszkania bo nie mamy wlasnego kata :( Ojciec ma duży majątek, około 3 milionów. Dlaczego ktoś obcy ma coś z tego miec a nie ja , jego corka? Tym bardziej ze mamę bardzo kochał więc chyba mnie też powinien?!

Gość gość
Prowo ale odpowiem by osoby ktore naprawde robia takie rzeczy. A wiec: bos k u r vv a

Gość gość
Ja to mam ostro zryta banie bo przeczytalem ROZDZIEWICZYĆ tylko to dziecko i mąż mi zwrocily uwagę ze chyba nie o to chodzi.

Gość gość
No super. Call girl to k****a? Doucz sie prawiczku albo sfrustrowana brzydulko ;P

Gość gość
Prowo. Możesz wystąpic do sądu o zachowek. Wysokosc zasądzonego zachowku wedle uznania sądu. Znam przypadek, że patologiczna Piszczka siostra koleżanki dostała w ten sposòb 10% zapisanego majątku.

Gość gość
Mój za to grozi mi że mnie wpisze do testamentu, a ma same długi więc też nie mam różowo :P

Gość gość
Spadek zawsze można odrzucić a zachowek to maly procent

Gość gośćmen
Mniejsza z tym, że pracowałaś jako call girl, ale fakt, że rozparcelowujesz wg własnego uznania pieniądze żyjącego ojca świadczy o pewnej cesze Twojego charakteru, która kwalifikuje się do określenia pewnym brzydkim słowem... Kaleki z mężem jesteście? Do roboty. Wasze życie w waszych rękach.

Gość gość
W Polsce to hostessa. Ojciec ma prawo zrobić ze swoimi pieniędzmi co chce, to co komu zapisze a kogo wydziedziczy to jest jego sprawa. Zachowek nie przysługuje jeżeli osoba została wydziedziczona, przysługuje tylko wtedy gdy została pominięta w testamencie, ewentualnie o zachowek mogą ubiegać się Twoje dzieci, ich wydziedziczyć chyba nie może.

Gość gość
Nie zapominajcie o tym, że nie można od tak wydziedziczyć dziecka. Muszą być spełnione podstawy prawne, żeby móc wydziedziczyć członka rodziny, jesli nie będą, to taka osoba może podważyć testament.