Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lukas Podolski, Wikicytaty...

Polecane posty

Gość gość

Na tej stronie, między innymi, można przeczytać, co sądzi o Polsce, Polakach i jak dobrze życzy naszej drużynie. Od lat obserwuję tego piłkarza i jest mi go, po prostu, żal. Widać, że jest ogromnie rozdarty pomiędzy jednym, a drugim krajem, mentalnością. Cenię tych, którzy nie zapominają o swoich korzeniach. Którzy mają odwagę i chęć mówienia o swojej przeszłości. Myślę, że najgorsi są ci, którzy plują na swój życiorys, udając, że jak nie będą o nim głośno wspominać, to temat ucichnie, rozmyje się. Tak było w przypadku Miroslava Klose. Niby Polak, ale wolał o tym nie mówić. Jakby to było coś szkaradnego, urągającego godności. Lukas, poza tym, to normalny, sympatyczny i fajny facet. Nie gwiazduje, nie wywyższa się. No, i mówi po polsku, a to duży plus. Nawet, jeśli strzeli nam bramkę/i (chociaż lepiej, żeby nie...), to i tak nie zmieni to faktu, że jest równym gościem. To wina działaczy piłkarskich, że nie postarali się o niego, gdy był na to jeszcze czas. Teraz płacz nad rozlanym mlekiem nic nie pomoże. Cóż..

Gość gość
Pamietam, jak strzelil bramke w meczu z nami w 2008 roku. Jego zachowanie mi zaimponowalo. Potem sam powiedzial, ze nigdy nie bedzie cieszyl sie z gola, ktorego strzeli Polsce. I ja mu wierze...

Gość Kunegund
dzisiaj udzielił wywiadu dla polskiej stacji radiowej komercyjnej i szprechał bez zająknięcia, miałem wrażenie, że zapomniał zupełnie języka polskiego , w czasie wywiadu przetłumaczonego na język polski powiedział, że w czasie meczu z Polską będzie zdrowo walczył !