Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulubiona123

Pytanie do mam które szczepiły już MMRem

Polecane posty

Gość ulubiona123

Chciałabym zapytać, jak zareagowało Wasze dziecko na to szczepienie ogólnie, ale chodzi mi też o porównanie z innymi szczepieniami. Tzn. jeżeli Wasze dziecko gorączkowało po MMR to proszę napiszcie też czy po innych szczepieniach też gorączkowało. Czeka mnie MMR a niestety bardzo się obawiam. Syn gorączkuje po wszystkich szczepieniach, a nie chcę wiedzieć co będzie po tym.

Gość gość
wszystko było tak jak zwykle czyli po każdym szczepieniu -tylko ewentualne zgrubienie i zaczerwienienie a poza tym nic.

Gość gość
mój syn po każdej szczepionce chorował. Po tej dostał wysokiej gorączki (zgodnie z przepowiednia pediatry po ok. 10 dniach), ale miał dobry humor. Nie rób ankiety, bo to nie my jesteśmy odpowiedzialne za Twoje dziecko, tylko Ty

Gość gość
Moja córeczka mmr zniosła masakrycznie (pozostałe to były skojarzone 6w1 i nic jej nie było). W nocy po szczepieniu płakała, dostała mega mocny katar, temperaturę. Katar bardzo mocny utrzymywał się dwa tygodnie, była marudna, niespokojna, płaczliwa. Oczywiście lekarz stwierdził, że to nie po szczepieniu, bo podobno objawy po nim są dopiero po 7 dniach... Drugiego dziecka na pewno nie zaszczepię tak szybko. A i zapomniałam- mała na koniec dostała wysypki która utrzymywała się 3 dni.

Gość gość
A jak długo można przedłużać zaszczepienie dziecka MMerem?

Gość gość
Żadnych objawów, a po poprzednich ogólny spadek formy przez dwa dni.

Gość gość
Mój syn ma dwa i pół roku i jeszcze nie szczepilam-oczywiście dostajemy z przychodni wezwania ale ignoruje,jak mocno naciskaja mówię że zakatarzony i kaszle.Zaszczepie później,im później tym lepiej.

Gość gość
Syn ma 2,5 roku, szczepiłam na wszystkie obowiązkowe poza MMR. Udało mi się nawet załatwić zmianę kolejności - w wieku 1,5 roku dostał czwartą dawkę Infanrix 5w1 z pominięciem MMR. Nie zamierzam szczepić, dopóki nie będzie szedł do przedszkola.

Gość gość
Tez mnie to intersuje. Corka ma 10 miesiecy więc kolejne sZczepiene to mmr.do tej pory byla szczepiona 5w1 po zadnym szczepieniu nie bylo zadnych skutkow ubocznych. Mala radosna i usmechnieta. Czytalam o tym mmr i teraz sama nie wiem co zrobic. czy odroczenie w czasie spowoduje ze corka lepiej to zniesie? Ogolnoe chvialabtm zeby byla szczepiona ale jak czytalam o tej szczepionce to juz sama nie wiem

Gość gość
Jak po innych bez problemów. Chwilowe zaczerwienienie przy ukuciu.

Gość gość
Moj syn zniósł dobrze, tak jak wczesniej pentaxim i na wzw. Teraz czeka mnie szczepienie mmr corki ale chyba poczekam przynajmiej kilka miesiecy.

Gość gość
Też bałam się szczepić mmr. Odbyłam 6 niezależnych konsultacji z 2 lekarzami z rodziny, 2 pediatrami z naszej poradni, emerytowaną ordynator oddziału pediatrycznego,a decydujący głos zostawiłam neurolog dziecięcej specjalizującej się w autyzmie..WSZYSCY zalecali szczepić, WSZYSCY szczepią swoje dzieci/wnuki...Ja z wykształcenia jestem ekonomistą, nie lekarzem i byłabym chora gdybym zlekceważyła rady 6 doświadczomych lelarzy a wierzyła doniesieniom z Internetu... Synek wszystkie szczepienia znosił dobrze, przy mmr był rozdrażniony, bolały go nóżki (nawet nie chciał chodzić, ale dostał czopek p.bólowy od lekarza i było ok).

Gość gość
mojemu nic nie było :-) kompletnie nic

Gość gość
Mój syn wszystkie szczepienia znosił dobrze.

Gość gość
sama bałam się tego szczepienia.odwlelalam w czasie ale z myślą że przed przedszkolem zaszczepie.moja mała po żadnym szczepieniu nie miała żadnych skutków ubocznych.pozacsladem na nodze.szczepilam 6 w . niedawno dostała opóźniony o 1,5 roku priorix i...nic . szczególnego się nie wydarzylo.ani gorączki ani wysypki.

Gość ulubiona123
Może jeszcze jakaś mama się wypowie?

Gość gość
zamiast MMR polecam Priorixa- zero skutków ubocznych, nawet ślad po wkłuciu nie był zaczerwieniony

Gość gość
nie szczepiłam. Ostatnie szczepienia dziecko otrzymało w wieku 6m-cy Nie zaszczepię- chyba, że mnie zmuszą W 18 krajach europy większość szczepień jest dobrowolna. Tylko u nas i w kilku wschodnich, zacofanych krajach każą szczepić na wszystko co możliwe. Lobby farmaceutyczne ma się u nas doskonale

Gość gość
mieszkam w Holandii i tu większość dzieci szczepi, nie ma takiego idiotycznego bum na nieszczepienie, jak w Polsce

Gość gość
większość ale nie wszyscy!!!! dlaczego u nas nie wolno nam decydować w tej sprawie? zapewne gdyby w pl było jak w Holandii też większość nadal by szczepiła, ale nie wszyscy!

Gość gość
mmr szczepoilam syna 13ms i nie polecam (poradnie neur od dzis) jestem pewna, ze to po mmr, bo od tego momentu jakby zmienil mu sie charakter i w ogole to nie to dzxiecko, na gorzej niestety Z tego co opbserwuję to chlopcy są bardziej czuli na te szczepionke.

Gość gość
12,46- proszę rozwinąć swoją myśl, co z dzieckiem i jego charakterem jest nie tak?

Gość gość
Nie szczepiłam mmr, ale priorixem. Autorko ty lepiej z lekarzem porozmawiaj a nie z kwokami z dyplomem kafeterii. Zapytaj czym to szczepienie różni się od innych i zapytaj czy swoje dzieci szczepił.

Gość gość
ja z 12:46 syn w 8 dni po szczepieniu dostal wysokiej temperatury, ktorą zbilismy; niemniej zaczęło się walenie głową o szczebelki, uderzanie, dziwne napięcia ciała, piski Wiem wiem dobrze, że jest propaganda, że szczepienia albo są złe, albo że to bujda. My jesteśmy prawdziwym przykładem. Pod opieką dziennego ośrodka reh w Warszawie przy Kopernika. Syn dziś ma 3 lata i większość niepokojących rzeczy się cofnęła. Ale czas od szczepienia przez ok rok to był koszmar i jakby cofnięcie. Rozwijhał się intelektualnie OK, ale jego emocje zostały gdzies indziej. Poza tym za kazdym filmiku sprzed to bardzo pogodne usmiechniete dziecko, a pozniej juz nie. Piszę prawdę. Syn z 2013.

Gość gość
U nas goraczka tydzien po szczepieniu

Gość gość
U nas byla goraczka i wysypka tydzien po szczepieniu. Teraz szczepilam na ospe wietrzna i tez wysoka goraczka. Po innych nie bylo nic. Kolazanka co pisala o nieobowiazkowych szczepieniach chyba jednak sie myli. Miszkam w USA i jak nie szczepisz to lekarz grzecznie sugeruje ze masz poszukac sobie innego pediatry. W przedszkolu (prywatnym) co roku wolaja karte szczepien z podpisem lekarza zeby sprawdzic czy szczepisz. Ja szczepie ale nie skojarzonymi. Jak dajesz 6 w 1 to nic nie placisz, a jak rozbijasz, to kiedys bylo za darmo a teraz wolaja $15 za kazde szczepienie.

Gość gość
Po mmr goraczka po 8 dniach od szczepienia.Utrzymywala sie przez 4 dni,ok.39 stopni.Po innych szczepieniach 5 w 1 zadnych skutkow ubocznych

Gość gość
Podnoszę, bo widziałam wcześniej ten temat. Szczepiłam dokładnie tydzień temu, zgodnie z kalendarzem. Odczekałam celowo te 7 dni i mogę powiedzieć, że u córki absolutnie nic się nie działo. Ani w dniu szczepienia ani do teraz. Po innych szczepieniach zresztą też nie, a robiłam również zalecane. Starszy syn był szczepiony Priorixem, bo akurat taką szczepionkę podawali wtedy w mojej przychodni i również bez żadnych powikłań.

Gość gośćyjcgfyju
U nas także nic się po niej nie działo. Natomiast po ostatniej dawce na błonnicę tężec i ksztusiec tak mu spuchła nóżka i go bolała że przez dwa dni nie mógł chodzić.