Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 21

Polecane posty

Gość gaajowy
Warto też zauważyć, że nawet umiejscowienie sygnalizatorów również jest dyskusyjne. W niektórych miejscach na skrzyżowaniu nie ma przejścia dla pieszych i wtedy trzeba zatrzymać się dwa razy.!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pierwszy raz przed sygnalizatorem, gdzie nie zawsze mamy możliwość obserwacji całego skrzyżowania, a drugi – przed jezdnią poprzeczną lub linią warunkowego zatrzymania w celu ustąpienia pierwszeństwa autom jadącym tą drogą.Dobrze Otulona napisala,kupil dokument i kozaczy na uberze.

Gość gość
więcej, kierowca, który chce pozostać w zgodzie z kodeksem, musi się liczyć z nieprzyjemnymi zachowaniami innych użytkowników dróg jak moskowy shatynowy debil. Dla niego każdy, kto zatrzymał się przed zapaloną strzałką, jest ofermą i trzeba na niego zatrąbić.

Gość gość
Shatyn > Pamiętaj, że zielona strzałka to skręt warunkowy... > > , szkoda że pamiętają o tym piesi, a nie kierowcy tacy jak ty. Wczoraj dziadek "inwalida" chciał mnie rozjechac skręcając z Alei w Popularną. Wyhamował w ostatniej chwili, a na niego niemal nie najechał kolejny pamiętający_o_skręcie_warunkowym_inaczej. Dobrze, że tam są trzy pasy, to salwował się ucieczką w lewo. Gorzej, jak jest sporo miejsca (mój przykład) między "strzałką" a przejściem - auto zdoła już nabrać szybkości, a kierownik czasem myśli, że jak minał "strzałkę", to leci. A tu piesi myk na pasy.Nie pojmujesz,ze pieszy jest swiety!nikt nei odważy się wjechać na zachodze na przejście, gdy pieszy stoi w pobliżu. ty tego nie rozumiesz,bo jezdzisz z jedynie po polandii

Gość gaajowy
Co do edukacji kierowców takich jak Shatyn też się zgadzam, niektórzy ludzie traktują zieloną strzałkę jak zielone światło. Ostatnio ktoś mnie strąbił, bo po wjechaniu za strzałkę zatrzymałem się przed przejściem.Shatyn na kurs i przed snem KRD. 🖐️

Gość gość
Więc proponuję po zachodniemu - póki pieszy stoi przy krawędzi jezdni przy pasach - nie wjeżdżać na pasy

Gość debilna dyskusja
Gdy kierowca dojeżdża do skrzyżowania ze świecącą się zieloną strzałką ma obowiązek się zatrzymać przed sygnalizatorem i upewnić się czy nie będzie komuś przeszkadzał gdy wjedzie na skrzyżowanie bez względu na to czy skrzyżowanie i przejścia dla pieszych są puste czy zajęte. Wiele kierujących o tym zapomina. Zielona strzałka umożliwia wjechanie na czerwonym świetle w lewo czy w prawo ale tylko warunkowo czyli kiedy nie zakłócimy ruchu pieszych czy innych samochodów na drodze poprzecznej. Jeżeli w chwili gdy zapaliła się zielona strzałka ruszyliśmy, to mamy zachować szczególną ostrożność i być przygotowanym na to, że może się zmienić sygnał dla pieszych na zielony, mamy być przygotowani na wszystko. Bo nawet na czerwonym może nam wbiec pieszy czy przejechać samochód. I nie ma znaczenia czy sygnał zezwalający na przejście pieszym czy przejazd samochodom zapala się szybko czy później. Kierowca wjeżdżając ma uważać na wszystko i być przygotowanym do zatrzymania samochodu gdyż wjechał na skrzyżowanie WARUNKOWO.

Gość gość
w Holandii jest tak-jak mam zielone, to mam zielone - nie jakies warunkowe, srowe, bog wie co. Albo moge jechac, albo nie, jak jestem pieszym, wiem, ze moge bezpiecznie przechodzic. i chuj

Gość gość
Tak sobie przeczytałem wszystkie wypowiedzi i już po kilku rzuca się w oczy, że część kierowców zapomniała chyba co trzeba robić zbliżając się do skrzyżowania i przejścia dla pieszych. Wpadki kierowców zamydla się tłumaczeniem, że strzala się zapala później czy wcześniej, że piesi wchodzą lub stoją i inne głupie tłumaczenia. v A sprawa jest prosta. Trzeba zachować szczególną ostrożność i tyle, a nie tłumaczyć się, że czasem się zmayślę, że jestem zmęczony, że piesi wchodzą jak ja jestem na przejściu. Kompletnie bezsensowne tłumaczenia. v I tak jak to parę osób stwierdziło - dalej niektórzy starają się usprawiedliwiać złe nawyki i błędy kierowców oraz ich niewiedzę i brak znajomości podstawowych zasad poruszania się po drogach tym, że strzałka się zapala wtedy gdy piesi wchodzą na przejście. v Strzałka tylko umozliwia wjazd w momencie gdy nikogo nie ma, a nwet gdy już wjeżdżamy to mamy uważać gdyż wjechaliśmy na czerwonym sygnale ale WARUNKOWO.WARUNKOWO.WARUNKOWO. Czy to tak trudno pojąć Bruno Shatyn????

Gość gość
gość dziś Ale sytuacja, gdy po skrecie warunkowym w prawo trzeba ustapic pieszym majacym zielone jest rzadka. x x Nie tyle rzadka co NIGDY nie występująca. Dlaczego? Bo jesli jest strzałka zielona do skrętu w prawo, oznacza ona, że dla ruchu do którego się włączymy po wykonaniu skręru jest ziel;one. A więc nie moze być równocześnie zielone na przejściu i dla kierowców. Niech będzie pochwalony Jarosław zawsze xxxx szmatyn. Ty lepiej oddaj te prawko bo doszkalanie debila niema sensu

Dlatego nikt ciebie nie powinien doszkalać...:D A to co zacytowałeś jest w 100% prawidłowe, tylko ty twego nie zrozumiałeś. Co nie jest dziwne, zważywszy braki w twoim intelekcie.

Szmatławiec rydzykowy... x Każdy katolik powinien podpisać się pod projektem ustawy całkowicie chroniącej życie dziecka poczętego - podkreśla ks. abp Andrzej Dzięga x x Dokładnie tak powinno być.

Gość gość
widzisz deklu? Ty nawet nie łapiesz że to właśnie twoją wypowiedź wkleiłem.

Fronda... x "Lech Kaczyński nie ma szans na kanonizację ani beatyfikację"- powiedział duchowny. Choć uważa, że istnieje spore prawdopodobieństwo, iż na śmierci prezydenta mogło komuś zależeć i katastrofa smoleńska nie była zwykłym wypadkiem lotniczym, to jednak trudno jest mówić tu o męczeństwie za wiarę. "Po drugie, mimo mojego ogromnego szacunku do prezydenta, nie zasługuje on na beatyfikację, ponieważ miał zbyt miękki stosunek do ochrony życia poczętego"- dodaje ks. Małkowski. x x :D:D:D:D

gość dziś widzisz deklu? Ty nawet nie łapiesz że to właśnie twoją wypowiedź wkleiłem. x x Nie sądź innych po sobie. Wiem, że wkleiłeś moją wypowiedz i wiem, że ona jest w 100% prawidłowa... To ty tego nie pojmujesz...:D

Wiceprezydent Warszawy Jarosław Jóźwiak potwierdził, że miasto wyda decyzję o usunięciu głazu Lech Kaczyńskiego z dziedzińca ratusza – informuje dziennik.pl. x Chodzi o kamień, który stanął przed urzędem miasta i wojewody na placu Bankowym w kwietniu. Tydzień temu zastępca stołecznego konserwatora zabytków skontrolował głaz. I zapowiedział, że w ciągu kilku tygodni zapadnie decyzja, co dalej. x Jak informuje dziennik.pl, urząd miasta już wie, jaki krok podejmie: – Jesteśmy już po konsultacjach z miejskim konserwatorem zabytków. W ciągu najbliższych dni zostanie wydana decyzja nakazująca rozbiórkę obiektu – powiedział serwisowi Jarosław Jóźwiak, wiceprezydent Warszawy. x x :D

W ostatnim "Magazynie Świątecznym" zamieściliśmy tekst o milionerze Robercie Luśni, współpracowniku Antoniego Macierewicza oraz niegdyś Służby Bezpieczeństwa PRL, powiązanym też z prokremlowską partią Zmiana. Minister obrony tłumaczy się wykrętnie. x Oto pytania, które przesłaliśmy ministrowi obrony narodowej, i odpowiedzi jego rzecznika Bartłomieja Misiewicza. Udowadniamy, że są niewystarczające. Stosujemy minimalne skróty i przestawiamy kolejność pytań dla czytelności tekstu. Na koniec piszemy o innych niepokojących związkach Macierewicza. x x Warto przeczytać całość: http://tnij.org/1t391ls

1. W Poznaniu trwają przygotowania do 60. rocznicy strajków 2. Wojsko chce, by w apelu wymieniono też ofiary katastrofy Tu-154 3. Prezydent Poznania: Jeśli żołnierze nie zrezygnują, nie będzie asysty x Prezydent Poznania nie chce łączyć obchodów Czerwca '56 z katastrofą smoleńską. Innego zdania jest MON, które uzależnia udział wojska w uroczystościach właśnie od uwzględnienia w Apelu Pamięci ofiar katastrofy. Teraz Jacek Jaśkowiak stawia ultimatum: jeśli żołnierze nie zrezygnują z wątku smoleńskiego podczas obchodów, on zrezygnuje z asysty wojskowej - podaje poznańska "Gazeta Wyborcza". Wcześniej prezydent zaapelował do MON, by zrezygnowało z pomysłu, jednak do tej pory nie dostał oficjalnej odpowiedzi od resortu. x Całość: http://tnij.org/9hwy9oc x x I słusznie. Żądania Antoniego M. sa idiotyczne...

Gość gość
Shatynku fajnie wykręcili tych polaczków tępych. amber gold , skarbiec..., to były elity. ech.. te czasy wraz z koncem rządów PO-PSL się kończą. ale może gdyby Polac wybrali na króla Petru to znów by wróciły. ech.. Shatynku miło powspominać.były czasy ukochanej PO ...

Proszę Szanownych Bywalców (wszystkich przypadkowych namawiam, by Bywalcami się tu stali), z niekłamaną radością przypominam o tym o czym każdy Szanujący Się Polak pewnie wie, iż wczoraj wiek emerytalny (67 wiosen) osiągnął Prezes Polski i wielki mąż stanu (z naciskiem na stan), a także bohaterski opozycjonista i faktyczny przywódca strajku, oraz autor porozumień sierpniowych, strateg, patriota, katolik, wyjątkowy erudyta, kochający nad życie kota a siebie jeszcze bardziej, miłośnik dyktatury i pełzającego faszyzmu, samozwańczy zbawiciel Polski, Jarosław Kaczyński jednym słowem. Jarku wszystkiego najlepszego. Pozdrawiamy cię staropolskim Przeproś i S********j!!! x x Pani Lucyna Protasiuk, matka nieszczęsnego pilota smoleńskiego Arkadiusza Protasiuka z pewnością nie należy do ulubienic pismafii i nigdy, przenigdy nie będzie fetowana na miesiączkach smoleńskich. Z jednego prozaicznego powodu. Uważa bowiem, że z jej syna zrobiono kozła ofiarnego „Odczyty czarnych skrzynek potwierdzają to, co mówiliśmy od samego początku (…) załoga podejmowała decyzje pod wpływem i pod presją dowódcy Sił Powietrznych (…) Był konflikt mojego syna z gen. Błasikiem i zdania nie zmieniam. Mój syn został tylko kozłem ofiarnym”. Nowością w całej tej historii jest tylko to, że matka pilota tak mocno i oficjalnie zabrała wreszcie głos. O wszystkim innym wiemy już od dawna. Między innymi o tym, że presję na Protasiuka wywierał Błasik, na Błasika presję wywierał Lech a na Lecha Jarosław. Oto cała tajemnica smoleńska w niewielkiej pigułce. x Całość: https://tabloidonline.wordpress.com/2016/06/19/readinglist-26/#more-16927

Shatynku miło powspominać.były czasy ukochanej PO ... x x Skoro masz takie ukochane to sobie wspominaj... Na zdrowie!

Gość gość
jak to? przecież i Ty Shatynku kochasz PO!

_iftar_ dziś A dlaczego niby mam się podpisać pod projektem jakiejś tam ustawy??? x x Bo jesteś katoliczką. :D

_iftar_ dziś No i co w związku z tym??? x najwięcej do powiedzenia na temat tego, co powinni robić katolicy mają ci, którzy ponoć katolikami nie są. x x Sugerujesz, że ks. abp Andrzej Dzięga nie jest katolikiem? Może...

Wolność słowa po chińsku. Nie wpuszczono dziennikarzy na konferencję prasową Beaty Szydło i Xi Jinpinga x Hanna Shen miała relacjonować wizytę prezydenta Chin Xi Jinpinga. Korespondentka nie została jednak wpuszczona na konferencję prasową, która odbyła się po spotkaniu gościa z Chin z premier Beatą Szydło. Nieoficjalnie mówi się o tym, że za odmową stoją Chińczycy, którzy wpłynęli na polskie władze, by nie wpuszczać dziennikarzy krytycznych wobec polityki rządu w Pekinie. x Hanna Shen wielokrotnie pisała o łamaniu praw człowieka przez chińskie władze. Była też inicjatorką wysłania listu dziennikarzy do prezydenta Dudy i premier Szydło. Wyrażano w nim nadzieję, że podczas wizyty w Polsce w rozmowach z prezydentem Chin zostanie poruszona kwestia łamania praw człowieka w Chinach. x http://natemat.pl/183045,wolnosc-slowa-po-chinsku-nie-wpuszczono-dziennikarzy-na-konferencje-prasowa-beaty-szydlo-i-xi-jinpinga

moze kiedys doczekam czasow,gdy pieszy nawet jezeli bedzie sygnalizowal zamiar przejscia,zblizajac sie do niego bedzie mial pierwszenstwo,o to bylaby dla Shatyna tragedia zyciowa x x Tak jest w twoich omamach poalkoholowych?

_iftar_ dziś Nie. Sugeruję, że gadasz pierdoły. x x Tylko zacytowałem pana biskupa. x Przepraszam. Pana arcybiskupa...:D

otulona_snem dziś to,ze ty kupiles za flaszke uprawnienia,nie znaczy,ze kazdy usmiech.gif i tyle ode mnie piracie drogowy,mam nadzieje,ze cie w koncu zlapia i zabiora cos czego nigdy nie powinienes miec x x Ciekawe te twoje omamy... Ale jednak powinnas zwrócić się o pomoc do lekarza specjalisty.