Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile chcielibyście zarabiać,oszczędzać?

Polecane posty

Gość gość

Zarabiać tak by wieść fajne życie nie odmawiając sobie? Ile z tego chcielibyście odkładać na emeryturę/przyszłość dzieci?

Gość gość
3 tys. na reke. tak zebym 1tys odlozyla miesiecznie

Gość gość
A gdzie wydatki na samochód, wyjazdy, ubrania, przyjemności, opłaty oraz jedzenie? Ja za samo mieszkanie co miesiąc zostawiam prawie 1000zł...

Gość gość
no u mnie to spr. taka ze jestem singlem, samochod mi sie nie oplaca w ogole dla 1 os, bo to skarbonka bez dna. jakis pokoj za 600zl wynajmowac, jedzenie, ciuch, na lekarza i optymalnie byloby 1tys odlozyc. tylko ze ja nie mam dosw. zawod. wiec moge sobie pomarzyć o 3 tys. :D

Gość gość
Do końca życia będziesz mieszkała w wynajmowanym pokoju z innymi osobami? Do końca życia będziesz jeździła komunikacją? Moim zdaniem realna kwota przy której można normalnie, godnie żyć będąc singlem to 6000zł w tym 1000zł oszczędności. I to i tak bez fajerwerków.

Gość gość
nie do konca zycia, bo do 5lat mam dostac od rodziców kase na mieszkanie, wiec spadne na 4lapy. taka niezaradna jestem, wiem :D nie wiem czy przy moim wiecznym rozkojarzeniu jazda autem jest wskazana. obawiam sie, ze mialabym czesto stuczki. niestety

Gość gość
no właśnie nie każdy nadaje się do tego żeby jeździć autem,ja np. jestem taką osobą, mimo,że dobrze zarabiam, mam 30 lat,stać mnie na kupno i utrzymanie średniej klasy samochodu, ale wiem że nigdy nie zrobię prawka bo po prostu nie czuję się komfortowo za kółkiem

Gość gość
Ja zarabiam ok 10000-11000 z czego oszczędzam połowę. Nie jest źle żeby gorzej nie było.

Gość gość
znam dziewczyny ktore porobily w liceum prawo jazdy i dobrze jezdzily ale potem z jakichs powodow przestaly. potem jak chcesz wrocic do gry to polecam wykupic jazdy w jakiejs szkole, latwiej wrocic za kolko

Gość gość
Chciałabym zarabiać minimum 5000 netto, oszczędzałabym ok. 2000

Gość gość
To co się zarobi można przeznaczyć między innymi na różne rozwiązania. Ja zakupiłam sobie w taki sposób właśnie na http://clubcard.com.pl/ prawo jazdy kolekcjonerskie.