Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wiotka skóra po odchudzaniu

Polecane posty

Gość gość

Schudłam z 67kg do 50 w kilka miesięcy i mam teraz problem ze zbyt wiotką skórą zwłaszcza w okolicy bioder i z boku brzucha. Wiecie może jak to zlikwidować i co na to pomaga poza ćwiczeniami? Na pewno chyba czas bo skóra też musi się przystosować tylko ciekawe jak długo...

Gość gość
nic ci się nie przystosuje, albo za szybko schudłaś, albo masz taką skórę . rozciagnięta skóra nie zniknie.

Gość gość
Za szybko schudłaś nic z tym nie zrobisz.

Gość gość
Trochę zrobisz. Bez przesady nie schudłaś 50 kg i nie masz 50 lat. Twister, hula-hop, pływanie na grzbiecie, szczypanie brzucha, prysznice naprzemienne zimny-ciepły, peeling kawowy. no i ogólnie dbać o kondycję skóry, nawilżać, natłuszczać, nie wysuszać agresywnymi żelami pod prysznic, czy opalaniem nadmiernym dodatkowo nie pogarszać sprawy. Jak new nie będziesz ale efekty będą.

Gość gość
Aaaa teraz doczytałam, że poza ćwiczeniami. A to nic z tym nie zrobisz. Zresztą jak ci się ruszać nie chce, to przecie wkrótce przytyjesz to i nadmiar skóry się przyda jak raz.

Gość kopsol
ja nie miałem tego problemu, musiałaś mieć żle dobrane ćwiczenia. Jak trener dobierze odpowiednie ćwiczenia na każdą partię to skóra równomiernie się "ściąga". Ja miałem trenera, miałam dietę od dietetyczki i brałam suplement therm line man, nie mam wiotkiej wiszącej skóry.

Gość gość
Na oko tego nie widac ale i tak mi to przeszkadza bo ta skora jest tak jakby wysuszona jak ja scisne mocno dlatego mnie to zdziwilo. Chyba faktycznie peelingy i nawlizanie moga cos tac oraz brzuszki moze i skrety tulowia

Gość gość
Polecam peelin kawowy i kiedyś ogladałam dokument o facecie który stracił kilkadziesiąt kg bez wiotkiej skóry. Twierdził,że to zasuga octu jabkowego. Może warto ?

Gość gość
Ale ten.ocet stosował zewnętrznie czy wewnętrznie?

Gość Tia ...

Kochane reklamy. A co jeśli kogoś nie stać na zabiegi ? Ja od początku redukcji ćwiczyłam i smarowałam niedrogimi balsamami ujędrniającymi i jest ok.myślę, że nawet jak się to zaniedbało wcześniej to też warto zacząć, choćby i później.