Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miesiączka

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny! Mam 12 lat. Moja mama dostała okres w wieku 12 lat. Rosną mi włosy w miejscach intymnych. Szybko i często się pocę. Mam tak jakby żółty śluz. Mam również kilka pytań. Czy miesiączka boli? Jak i gdzie dodałaś okres? Co najlepiej użyć? W co się zaopatrzyć? Z góry dziękuję.

Gość gość
Nie często zdarza się miesiączkować w tak młodym wieku,myślę że będziesz jeszcze musiała poczekać jakieś 3-do 4-lat,twój organizm nie jest jeszcze gotowy,natomiast zmiany w miejscach intymnych są naturalną rzeczą,śluz ale nie w nadmiarze też raczej jest czymś normalnym a jeśli jest on bardzo uciążliwy proponuję abyś używała wkładek higienicznych zapobiegną one przebarwienią na bieliżnie. Sama miesiączka nie boli,natomiast kilka dni przed okresem możesz odczuwać bóle ,piersi ,podbrzusza,musisz się na to przygotować i zabezpieczyć w podpaski. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to proszę pytaj.

Gość gość
W tej chwili szczyt wieku pierwszej miesiączki w Polsce to około 12 do 12,5 lat - czyli jak najbardziej możesz w każdej chwili dostać.