Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duphaston na plamienia pytanie do dziewczyn

Polecane posty

Gość gość

HEj dziewczyny:) Chcialam się zapytać o to duphaston i jego dzialanie. Mianowicie borykałam się od 2 lat zplamieniami tuz przed miasiaczką i tuż po niej (ok 2- 3 dni), czulam ze jest to sygnal od organizmu ze cos jest nie tak ale ginekolodzy to bagatelizowali. Mam także problemy z zajsciem w ciąże. Ale najważniejsze pytanie: Zaczełam brać duphaston na to plamienie i biore w dawce 2 w ciagu dnia, dlatego że 1 w ciagu dnia to byla za mala dawka.....i pomogło:)!! nie mam plamien jak lykam ten duphaston, czy to dobrze:)? czy to znaczylo by że rzeczywiscie brakuje mi progesteronu? i jesli tak to czy to oznacza e jesli mi sie uda zajsc w ciąże będę musiałą wspomagać się caly czas duphastonem? po ilu cyklach z duphastonem udało Wam się zajsc w ciążę? prosze o odpowiedz:)

Gość gość
bardzo prosze o jakes informacje na ten temat

hej ja brałam przed ciążą abym wreszcie zaszła i jak już się udało,brałam do 5miesiąc razem z luteina dopochwowa do tego mega mocny magnez wypisany na recepte od ginekologa. Też miałam podobne problemy do Twojego ale będzie dobrze. U mnie był ten problem ze ja przez całą ciążę co dwa tygodnie trafiałam na odział patologi ciąży ze skórczami. urodziłam w 41tyg ciąży dlatego że 3próby oct nie pomogły do tego żel też nie a na balonik już nie chcieli iść bo dziecku zanikalo tętno -Nasi genialni lekarze dawali mi relanium ponoć tak dają przy wczesnych skórczach przed terminem ale jestem dowodem na to że przez ten cudowny środek na nerwy!!!! gdy trzeba było rodzić rozwarcia nie było a skórcze tak duże że myślałam że odlece,