Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

łożysko palących kobiet

Polecane posty

Gość gość
Teraz to ja się boję rzucić żeby dziecku się nic nie stało. .. masakra

Gość gość
Ty się nie boisz, że dziecku się coś stanie, ty celowo je trujesz, by było chore. Zobacz wątek 'poród martwego dziecka' i miłość niedoszłych matek i tego, co robią, by móc znowu zajść w ciążę, jak i urodzić zdrowe dziecko, do pięt im nie dorastasz.

Gość gość
Akurat czytam podany przez ciebie wątek na bieżąco.. ba! Uczesnicze w nim tylko tam się nie przyznaje że palę..

Mój lekarz prowadzacy moja ciaze powiedzial ze podczas ciazy nie wolno rzucac palenia - zredukowac tak, ale nie rzucac, bo glód nikotynowy Twojego organizmu gorzej wplywa na budowe i zdrowie plodu, niz ta nikotyna w Twoich wlasnych plucach

Gość gość
Nie zasługujesz na miano matki.

Gość gość
To miliony kobiet nie jest matkami bo pali? Matko...

Gość gość
Głód nikotynowy u płodu! Kurwa jak można świadomie uzależnić dziecko już w życiu płodowym.

Gość gość
Głód nikotynowy organizmu kobiety jest w stanie negatywnym wpłynąć na rozwój płodu. Czytajcie że zrozumieniem kwoczki

Gość gość
Nikotyna z płuc trawia do krwiobiegu, a stamtąd do organizmu dziecka. Nie słuchałaś na biologii, co?

Dla tej co uwaza ze kobiety palace nie zasluguja na miano matki, dla niej pewnie matka madzi byla wspaniala matka, na pewno tak samo traktoje wlasne dziecko jak matka madzi - wziela sobie ja na wzór

Gość gość
A co z tematem postu?

Gość gość
Już cię jedna podpieprzyła hahaha

Gość gość
Kura_na_rosół przestań gadać takie farmazony bo to bzdura do kwadratu! Nie ma czegoś takiego jak głód nikotynowy, to twoja słaba i zła wola każe ci zapalić a nie żaden głód nikotynowy. Ja przestałam palić bezboleśnie, z dnia na dzień, 10 lat przed ciążą!

Gość gość
Osoby obecne przy porodzie, nie musza oglądać twojego łożyska, zeby wiedzieć, ze palisz. Palacze śmierdzą. Lepiej sama porusz ten problem jeszcze przed urodzeniem - dziecko moze byc po porodzie bardzo nerwowe i płaczące, z powodu odstawienia od nikotyny. Uprzedź o tym położne i pielegniarki, zeby nie narazić dziecko na bolesne badania i szukanie przyczyn jego "bólu odwykowego" całkiem gdzie indziej.

Gość gość
Ale wy niektóre przesadzacie. Po co straszycie dziewczyne? Autorko ja tez paliłam w ciąży. Urodzilam zdrowe dziecko i Mialam czyste wody i lozysko (może dlatego ze paliłam mało).

Gość gość
Kura_na_rosół dziś A ile twoje bliźniaki mają alergii?

Gość gość
Kura_na_rosół dziś Nie, debilko. Rzucanie palenia skutkuje tym, ze organizm zacznie się pozbywać kadmu i innych szkodliwych substancji z twoich tkanek do krwi. I te uwolnione świństwo dostanie twoje dziecko jako pożywienie, z którego twoje dziecko tworzy swoje komórki. Czaisz?

Gość gość
Jejku mam nadzieję że będzie dobrze... Autorka

Gość gość
Tez paliłam i urodziłam zdrowe bliźniaki. A do tych najmądrzejszych w jaki sposób wpływa na płód powietrze? Żyjąc w mieście wdychasz gorszy syf niż pałac papierosa ale to niewygodne dla naukowców by sie tym zajmować...

Gość gość
Ja mieszkam na Śląsku na dodatek.. ech.. one mnie zdołowały.. jaka ja będę matką? Skoro nałóg jest silniejszy

Gość gość
Bedziesz dobra matka a fajki nie maja tu znaczenia. Nie udało ci sie rzucić, napewno w miarę możliwości ograniczyłaś i wszystko bedzie ok. Co do lekarza tez go olej. Przed porodem miałam ankietę i musiałam odpowiedzieć czy paliłam przyznałam sie ale nikt tego nie skomentował. Mój gin tez mówił bym nie rzucała tylko ograniczyła.

Gość gość
Dziękuję za słowa wsparcia :-) Trzymam kciuki za moje dziecko..

Gość gość
Powietrze? Substancje smoliste i nikotyna nie przenikają do krwi? To po co palicie papierosy jak możecie przez słomkę powietrze wciągać? Tak samo dobrą matką jest kobieta zaniedbująca zdrowie dziecka, nie uczaca go nic itp. Olewanie potrzeb i zdrowia, a strach przed opinią, to dla Was definicja "dobrej matki"

Gość gość
Trzymam kciuki za moje dziecko.. xx Piszesz to z kiepem w gębie? Dotleniłaś już dziś odpowiednio dziecko?

Gość gość
18:50 - nie, pół papierosa wypaliłam po obiedzie o 12ej. A tu tak mnie denerwują te wpisy o wygodnej matce że zaraz sobie zapalenie następnego.. pytałam o łożysko. Wiem że paląc mogę ale nie koniecznie zniszczyć zdrowie córki ale pytałam się o łożysko. Tak, bo mi wstyd przed lekarzami że mam taką słabą wolę

Gość gość
Poza tym 18:50 gęby to szukaj w odbiciu w lustrze

Gość gość
Co się będziesz przejmować, walnij sobie seteczkę. A jak przeczytasz ten wpis i się wkurzysz to 2. Alkohol też "może" szkodzić, c'nie? Potem jak Twoje 30letnie dziecko (które pewnie będzie miało jeszcze rodzeństwo) zacznie mieć problemy z sercem to z radością mu powiedz, ze po 4 poronieniach postanowiłaś potruć go papierosami bo tak bardzo Ci zależało. PS. W d***e mam czy ten wpis Cię zdenerwuje, i tak uważam, że jesteś bardzo głupia chcąc to ukrywać przed lekarzami. Twoje niekochane dziecko powinno po urodzeniu przejsć komplet badań z uwzględnieniem tego, ze jego matka paliła. Ale co tam, może jak Ci dziecko zmolestują też będziesz wstydziła się powiedzieć :) Przecież to nie dziecko się liczy, tylko TY i TWOJE EGO.

Gość gość
Wyjaraj całą paczkę od razu, ja bym jeszcze drinka sobie zrobiła z tych nerwów, przecież bachorowi i tak juz wszystko jedno

Gość gość
Co się będziesz przejmować, walnij sobie seteczkę xxx Ha ha, to samo poradziłam temu imbecylowi

Gość gość
Nie bez powodu cztery razy poroniła, nie zasłużyła na to by zostać matką, ale niebawem się o tym przekona, a teraz autoreczko leć zajarać. Powiedz mi, gdzie znalazłaś dawcę spermy? Cóż to za desperat zrobił ci dziecko?