Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak pokonać bezsenność

Polecane posty

Gość gość

jestem już wykończony próbowałem zolpidemu, trazodonu, mianseryny, ketrelu i nic dobrze nie działa. Jak z tego wyjść??

Gość gość
szukać dalej aż znajdziesz lek który na ciebie zadziała

Gość gość
boje sie ze zadne leki nie beda na mnie działac zolpidem był fajny czułem sie jakbym wypił 2 piwa ale jego działanie mineło teraz musze brac 2 tabletki zeby zadziała,o

Eksperymenty ze snem nie są mi obce bezsenność też, na początek załóż dzienniczek snu do porannego zapisywania, odłóż absorbujące zajęcia i technike na godzinę dwie przed położeniem się. pamiętaj że ostatni posiłek powinien być lekki i pozbawiony dopalaczy w postaci np cukru czy alkoholu, pij łagodzące zioła weź melatonine i wyobraź sobie coś monotonnego ale i ciekawego, u mnie to winda w znajomym budynku, sto pięter i widok na dachu, ale też lina i podciąganie się, nie rezygnuj ze standardowych owieczek (: Takie proste rady ale skuteczne.

Gość gość
zredukuj poziom stresu bo to główna przyczyna zwłaszcza przy depresji, nerwicy mi pomogło spacery, sport, muzyka relaksacyjna, czytanie książek zwłaszcza przygodowych wieczorem i ciepłe mleko, działa choć nie wierzyłam a też już byłam na etapie leków potem je odstawiłam i zaczęłam stosować powyższe

Gość gość
nie faszeruj się tymi lekami. Też brałam zolpi, ale rekreacyjnie. Nie polecam, na dłuższą metę robiłam rzeczy, których żałowałam, i w czasie tego transu brałam jeszcze wiecej tabletek. Teraz mam problemy z ludźmi Spróbuj melatoniny (kupisz w aptece, naturalny hormon), biegaj wieczorem (albo po prostu miej zajęty dzień, lataj z miejsca w miejsce), a z leków co najwyżej hydroksyzyna. I RELAKS, RELAKS!

Gość gość
hydroksyzyne tez brałem ale mi na sen nie pomagała niestety kiedys brałem estazolam i był fajny ale potem jego skutecznosc spadła

Gość baron pancerny
Na mnie dobrze dziala muzyka do snu. Jest tego sporo w necie. Wysylaja jakies fale alfa czy cos tam. Nie wiem, nie znam sie ale to dziala :)

Gość gość
a ja mialam podobne problemy.nic mi juz na sen nie pomagalo az wreszcie dostalam quetiapin 100 mg.teraz super spie

Gość dhe566343
Coś musi bardzo cię niepokoić - ta bezsenność musi mieć jakieś źródło.