Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam, jaki materac dla noworodka? pomóżcie proszę

Polecane posty

Gość gość

Witam, Tak jak w temacie, Kochane doradzcie coś. Wiem jedno materac nie może być za miekki bo nie podtrzymuje małego ciałka odpowiednio... i w sumie nie może być z jakichś naturalnych wypełnieniem bo może uczuclac ? (tego nie jestem pewna) który wybrać? a allegro kupię jakieś odpowiednie? Dziękuję za pomoc

Gość gość
Ja kupiłam materac piankowy Hevea Duo Activia 120x60. Na allegro zapłaciłam ok. 160 zł. Ma dwie strony. Twarda (do ok 6-8 mc) i miękką(wg mnie średnio miękka) Pokrowiec można prac w 60 st. Poczytaj opinie.

Gość gość
pianka - gryka - kokos

Gość gość
Popieram. Kup Havea Baby, są to materace z pianki lateksowej, bezpieczne i przebadane. Duży wybór na allegro. 0 0 Natomiast odradzam gryke-kokos. Nie dość że mogą działać alergogennie to jeszcze mogą się w nim zalęgnąć robaki.

Gość gooo
Żadnej pianki gryki kokosa, bo to może pleśnieć od wilgoci jak maluch zasiusia i robaki się w tym mogą zalegnąć. Poza tym jest to materac twardy, a materaców twardych nie poleca się już dla dzieci, tylko średnio twarde. Pianka, wysokoelastyczne, lateks.

Gość gość
też kupowałam materac Hevea. Gryka - kokos to relikt poprzednich dekad.

Gość gość
Koks gryka nie polecam: mnie się właśnie pleśni dała. Za to świetne są lateksowe, do kupienia od ręki chociażby w Ikei.

Gość gość
Dziękuję Kochane kobietki :) wlasnie od samego początku ta pianka gryka kokos mnie nie przekonywała :) zajrze wlasnie za tym polecanym przez Was materacem.

Gość gość
polecam lateksowe. Mój starszy syn spał na nim 3 lata i był jak nowy, zero deformacji. Teraz drugiemu kupiliśmy taki sam.

Gość gość
a lateks nie uczula?

Gość gość
do góry, do góry :)

Gość gość
Ja ogladalam kiedyś program(około 2 lat temu), w którym pokazano takie robaki - ale nie pamiętam z czego był wykonany taki materac dziecięcy , pod poszewka było ich pełno !!!

Gość gość
Robale lęgną się w gryce i kokosie. nie muszą oczywiście, ale mi mogą. ja mam materac ze,swiata dziecka fiki miki się nazywa. Pianka wysokoelastyczna. Jest też wersja dla potencjalnych alergików.

Gość Matinee
Wybierając materac dla maluszka warto zwrócić uwagę by zawierał warstwę z pianki lateksowej. Ogranicza ona powstawanie pleśni i roztoczy. Ponadto, dzięki dużej elastyczności daje punktowe podparcie kręgosłupa, zapewniając spokojny i zdrowy sen. Drugą warstwą, którą powinna się znaleźć w materacu powinna być pianka o dobrej jakości np. pianka HR stanowi dodatkowe podparcie dla kręgosłupa oraz jej niejednorodna budowa komórkowa zapewnia lepszą przewiewność wewnątrz materaca. Gdyby pojawiły się jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiemy. Pozdrawiamy wszystkie Mamusie. :) http://matinee.pl

Gość gość
U nas wygrała pianka :) i jest świetny, nie był bardzo drogi, a ma powłokę przeciw roztoczom a co ważne zapewnia odpowiednią cyrkulację powietrza. No i pokrowiec można bez problemu ściągnąć i włożyć do pralki i wyprać w 60 stopniach. Model to Sensitive ms11.

Gość gość
Ja osobiscie polecam takie laczne, np lateks-pianka-kokos. Gryka jak ktos wspomnial, moze miec robaki. Same lateksowe tez sa ok.

Gość gość
Właśnie kupiłam pianka slikon. :)

Gość gość
Sorry, pianka lateks :D żadnych gryk.

Wszystkim mamo, które poszukują materaca dla noworodków polecamy ekologiczne materace piankowe PlantPur Baby, które zostały stworzone specjalnie z myślą o najmłodszych. Materace podtrzymują ciało dziecka w odpowiedniej i bezpiecznej pozycji, nie uczulają, bo pokryte są antybakteryjną warstwą, która zwalcza roztocza i grzyby.

Gość gość
ja mam lateks i jestem bardzo zadowolona, corka ma 2,5 miesiaca