Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćzmartwiony

nadczynność tarczycy

Polecane posty

Gość gośćzmartwiony

Od trzech lat borykam się z problemami wagi (tycie), apatią, zmęczeniem. Mam 25 lat Po nagłym utyciu 20 kg zrobiłam badania TSH i wynik był na poziomie 3,20. Lekarz rodzinny stwierdził, że poziom jest w normie. Utyłam kolejne 10 kg mimo braku zmiany trybu życia. Po ponownym zbadaniu tarczycy poziom TSH wskazywał 0.001 - badanie było powtórzone, gdyż lekarz rodzinny myślał, iż wystąpił jakiś błąd. Drugi wynik był taki sam.

Gość gość
Dostałam skierowanie do specjalisty i lekarz stwierdził możliwą chorobę gravesa basedowa. Dostałam skierowania na badania: styczeń 2016 Transaminaza GPT / ALT 14 (norma 0 - 33) Transaminaza GOT / AST 18 (norma 0 - 32) anty-TPO 29 (norma 0 - 34) FT4 1,24 Norma 0,93 - 1,7 TSH 0,380 Norma 0,27 - 4,2 USG - stan zapalny tarczycy, lekko powiększona

Gość gość
reszty dodac nie moge bo kafateria uznaje moje posty za spam....

Gość gość
lekarz stwierdził, że wszystko jest OK, zrobilam badania anty ciała 344,90 endokrynolog powiedział, że nie potrafi mnie jednoznacznie zdiagnozować. Wykluczył gravesa basedowa oraz hashimoto. Wyniki wskazują na nadczyność, lecz mam objawy niedoczynności. lekarz zalecił przeczekać i zlecił badania do następnej kontroli:

Gość gość
Usłyszałam, że jak wyniki wyjdą ok to nie muszę przychodzić. Podczas oczekiwania na następną wizytę w ciągu 3 mc przytyłam 7 kg , jestem zawsze senna, mam kołatania serca i bardzo wysoki puls, lecz niskie ciśnienie. Czy mieliście doświadczenie w podobnym przypadku? Powinnam myśleć o zmianie lekarza?

Gość gość
Ja ostatnio byłam na usg tarczycy w www.sofimed.pl w Krakowie i okazało się, że też mam nadczynność. Myślałam, że moje tycie wynika z niezdrowego trybu życia, a okazało się, że jednak mam problemy z tarczycą

Gość gość
Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Ja robiłam sobię badania na hormon tarczycy prywatnie w www.apc-analizy.pl odrazu zapisałam się do lekarza na intrpretację wyników.