Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzisiejsze babcie podrzucaly swoje dzieci dziadkom a dziś same się migają

Polecane posty

Gość gość
Moi rodzice chętnie zajęliby się wnukami, ale mieszkają 400km od nas. No oczywiście przedszkole było jedynym rozwiązaniem. Nie mogę jednak narzekać, bo w Akademii Rozwoju Malucha synek dobrze spędza każdy dzień ;)

Gość gość
My wozimy dziecko do Tequesty na Mokotowie i jestem zadowolona zarówno z opieki i z programu zajęć w tym przedszkolu.

Gość gość
Napiszesz co zdecydowało, że tam zapisałaś dziecko? Też mieszkam na Mokotowie, więc byłoby nam pewnie blisko (a przynajmniej nie daleko). Niedługo zaczną się zapisy do przedszkoli, a ja ciągle szukam...

Gość gość
A jakie inne rozrywki miały te babcie 20-30 lat temu.....?dzisiaj jest kino , basen itp.... ,babcie mają samochody i prawa jazdy nie są już uwiazane w domu i doskonale zdają sobie sprawę ze gdy zgodzą się na opiekę nad wnukiem gdy jego rodzice będą w pracy to znów wpadną w domowy kierat .Do tego obecne babcia mają większą świadomość jak taka opieka na wnukami jest odpowiedzialna prace.Do mojej sąsiadki przyjechały wnuki na ferie zimowe i ona to przeżywała bo mówi ze trzeba dziec***ilnować żeby nie daj Boże czegoś sobie nie zrobiły pod jej opieka.Choc przyznam że akurat taka odpowiedzialna babcia to skarb bo moja to non stop podsuwa dzieciom słodycze i ogólnie kiepsko je pilnuje wiec zostaje z nimi naprawdę naprawdę rzadko

Gość gość
A no prawda prawda. Moja babcia nawet jal żyła to zarzuciła to swojej córce a mojej mamie, ze sama korzystała ile wlezie z pomocy a sama przy wnuczce palcem nie kiwnie. Ja od niej tego nie wymagalam ale prawda jest taka ze chociaż mieszkalam z nią to dziecko wozilam do tesciowej jak byla sytuacja podbramkowa bo matka nie pomogla nigdy. Wolała się spać położyć. Nie jest to kwestia zdrowia bo ma 49 lat tylko checi.