Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Weterynarz zalecił gotowane jedzenie dla mojego psa a ja nie mam czasu i kasy!

Polecane posty

Gość gość

Powinnam mu codziennie gotować kawałek mięsa + np kasza czy makaron razowy a ja nie mam ani pieniędzy na takie gotowanie, ani czasu bo pracuje zawodowo od 8 do 18 i jestem wykończona. Pies ma problemy z jelitami i wątrobą, nie mam kogo prosić o pomoc ;( Nie wiem co teraz

Gość gość
psu sie nie gotuje!!! I nie podaje się kasz ani makaronów :O Jeśli ma dostawać tzw domowe jedzenie to 80% mięso, 20% warzywa i owoce. na mieso składa się 50% mięsa, 15% kości, 15% podrobow, 20% żołądki z zawartością. Jedzenie ma być surowe, można mrozik porcje. jedna porcja to ok 2,5-4% masy doroslego psa w zależności od aktywności.

Gość gość
Przeciez mozesz raz na tydzien ugotować i zamrozic poporcjowane.

Gość gość
Sp....AJ trolu

Gość gość
ja mam 3 pieski i często im gotuje. Najczęściej są to ćwiartki z kurczaka, kasza i do tego czasami dodaje warzywa. Zimą najczęściej jakąś mrozonkę warzywną wrzucę podczas gotowania. Powiem szczerze, że specjalnie drogie nie jest takie przygotowanie posiłku. Co do zbilansowanej diety to dostają dobrej jakość karmę.

Gość Anniakalaa
No tak już jest, każdemu powinno się gotować, sucha karma to samo rakotwórcze zło; z tego powodu, że do tego potrzeba i czasu i kasy zrezygnowałam z kolejnego psa, ale u nas liczy się tylko cane corso, nasza suka ma 70 kg, więc największy garnek jest ewentualnie na 2 dni :( przy mniejszym psie możesz gotować na zapas i mrozić...

Gość gość
spróbuj mu podawać po prostu gotową karmę, ale naturalną. Ja swojemu kupuję Doctor Dog, mozna zamówić na ich stronie internetowej www.doctordog.pl miał lekkie problemy z sierścią i odkąd ją je to mu się poprawiło

Gość gość
czytaj sklad karmy - ile ma miesa, jakie wartosci. sprawdz czego najwiecej potrzebuje Twoj pies. Na stronie lemura (sklep zoologiczny) masz obszernie opisany kazdy produkt i jego wlasciwosci. Porownaj sobie

Gość gość
zebym ja jeszcze psu gotowala :D smieszne to!