Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Weterynarz odradza mi kastracje psa HELP

Polecane posty

Gość gość

Chce wykastrować psa ponieważ jest agresywny wobec innych psów,przeważnie większych od siebie. Poza tym nie moge nikogo zapraszać bo przez 3 godziny sie ekscytuje,obskakuje gościa,dyszy,sapie,skacze na głowe. A jak go zamkne w łazience to wyje, szczeka żeby go puścić. Często sika z radości jak ktoś przychodzi mimo iż chwile temu był na dworze. Wcześniej jak mieszkałam na parterze to uciekał przez okno ganiać za sukami. Czytałam na internecie same pozytywne opinie osób które wykastrowały swoje psy. Podeszłam dziś do osiedlowej weterynarz z ciekawości co mi powie. Moja znajoma do niej nie chodzi bo twierdzi że to pijaczka. I ta weterynarz powiedziała że po kastracji pies bedzie taki sam jak był bo to jego charakter a tego sie nie zmieni i że bedzie chorował na nerki i sikał w domu. Chciała mi wcisnąć tabletki uspokajające dla psa. Coś mi sie wydaje że ona g****o sie zna dlatego pytam tu czy ktoś z was kastrował psa i czy były zmiany w zachowaniu?

Gość gość
upup

Gość gość
upup

Gość gość
Jestem kociarą, ale z psami pewnie jest podobnie. Absolutne TAK kastracji! Znajdź porządnego weterynarza u siebie w mieście i do niego idź. Poza tym jeśli pies sika, gdzie popadnie, to może być spowodowane jakąś chorobą, więc najpierw trzeba go przepadać - mocz i krew, a potem koniecznie kastracja. Poza tym na facebook'u są grupy tematyczne dla psiarzy i tam doradzą Ci ludzie obeznani w 100%, tutaj każda przypadkowa osoba może Ci namieszać w głowie. Ja dużo się nauczyłam właśnie na kocich grupach.

Gość gość
Warto to zrobić w przypadku kota i psa, jeżeli trafi się pies nadpobudliwy, skacze na wszystkich i trenuje robienie dzieci na nogach ludzi i w ogóle na czym się da. Ja miałam tylko kota kastrata, bo pies nie szalał, a weterynarzem ci starsi szczególnie nie są jednego zdania jak chodzi o kastrację psów ras dużych. Pogadaj z psiarzami na forum, albo z jakimś porządnym weterynarzem, ale jeśli mogę coś doradzić, ja bym dała tego psa do kastracji i wszystkie inne też, za wyjątkiem tych wystawowo hodowlanych, reproduktorów ras. To jedyna słuszna decyzja jeśli chcemy kiedykolwiek ograniczyć plagę niechcianych psów i kotów.Pozdrawiam :-)

Gość gość
Ale on sika tylko wtedy jak ktoś przyjdzie,tak bardzo sie ekscytuje

Gość gość
psy często podsikują z radości, że kogoś widzą, nie martw się, suki też. Mojemu też czasem się tak zdarzało jak długo kogoś u nas nie było

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Ale on wtedy nie popuszcza tylko leje na full, nawet jak go chce pogonić i biore za sierść do góry to leje dalej. Tak jakby na złość

Gość gość
to masz problem