Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość smutny jak cholera

są tu mamy dzieci autystycznych?

Polecane posty

mam kilka pytań. ale nie o sam autyzm a raczej o to jak sobie poradzić z ewentualną diagnozą:( o to jak zdecydować się na drugie dziecko i w ogóle. szukam wsparcia!

Gość gość
Tu co 2 ma dziecko z autyzmem bo to teraz jest w modzie ;-)

:( dziękuję za taką modę :(

Gość gość
Nie moda, tylko kiedys nie było to diagnozowane. Moj dorosły syn ma zespól Aspergera,gdy był maly, nie slyszałam o czyms takim, gdybym wiedziała, byłoby mi po prostu o wiele łatwiej zrozumiec jego zachowania, zamiast obwiniac sie o nieumiejetnosci wychowawcze. Wkladalam w wychowanie potwornie duzo wysiłku, wielu spraw po postu nie rozumiałam. Wyszlismy na prostą, a nawet grubo przed szereg:), ale gdybym miała te wiedze, co teraz, o ile byłoby prościej...

Gość gość
Drodzy rodzice autystycznych dzieci... chylę czoło przed Wami. Za ten trud, za to co przeżywacie i że macie siłę.... podziwiam bardzo...! Ja po narodzinach mojego dziecka byłam skontrolować tylko asymetrie ułożeniową.... była to też poradnia dzieci autystycznych. W poczekalni naogladalam się jakie problemy mają rodzice takich dzieci. To jest po prostu szok. Ile to trzeba cierpliwości...

Gość gość
Mój syn ma podejrzenie Aspergera. Czasem myślę, że to ma, a czasem że nie. Jest niesforny i przekorny. Ale to coś więcej niż bunt i zachowanie na jego wiek. Jest jeszcze opinia lekarzy, że taki już jest charakterny. 3 lata ma.

Gość gość
I o to mi właśnie chodzi " lekarze mówią ze charakter a mama podejrzewa". A prawda jest taka ze bardzo wiele zachowań typowych dla danego wieku można podciągnąć pod autyzm wiec dopóki noe ma takiej diagnozy to nie róbcie z dzieci chorych!!! Całym sercem jestem z rodzicami których dzieci naprawdę na to chorują i aż mnie szlak trafia jak co 2 dzień pojawiają sie mamuśki ze swoimi podejrzeniami!!!