Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Związek z chłopakiem mającym Zespół Aspergera

Polecane posty

Gość gość

Na studiach poznałam chłopaka, jest bardzo aspołeczny, taki dziwaczny z zachowania, nie za bardzo potrafi rozmawiać- jąka się przy tym, zacina, jest trochę dziecinny jak na 22 lata, ale rozwój intelektualny ma prawidłowy, ponieważ może się uczyć. Ma stopień niepełnosprawności właśnie z powodu tego, ze cierpi na Zespół Aspergera (łagodniejszą formę autyzmu). Nie zdaje tylko egzaminów ustnych z racji problemu z komunikacją słowną- rozmowa bardzo go stresuje, więc wszystko zdaje pisemnie i dobre wyniki osiąga. Jest we mnie zapatrzony, cały czas za mną chodzi, stara się przełamać tę barierę komunikacyjną i troszkę ze mną rozmawia, mówi, ze bardzo mu się podobam, ze chciałby mnie lepiej poznać, bo jest mną zauroczony. To porzadny chłopak. Powiedzcie, czy dałybyście szansę chłopakowi choremu na ZA? Lub czy któraś z Was miała do czynienia w zwiazku z osobą z tym zaburzeniem? Jestem ciekawa, jak te osoby funkcjonują w zwiazkach? Nie chcę odtracać chłopaka tylko dlatego, ze cierpi na ten zespół

Gość gość
On chce tylko wsadzic ci do buzi i skonczyc z polykiem...jesli tez byc chciala napisz na pewno nie noze sie doczekac

Gość gość
w co ty się chcesz wpakować kobieto na lepszego cię nie stać? a o dzieciach pomyslalas jakiego będą miały ojca? ja nie mogę

Gość gość
zobaczcie jakie te polskie dziewuch są zdesperowane! wystarczy że facet na nie spojrzy, zagada, powie że chce poznać a te już ZWIĄZEK, ZWIĄZEK! Z BYLE KIM, BYLE JAK, BYLE GDZIE - BYLE BY BYŁ ZWIĄZEK!

Gość gość
Ale ponoć ludzie z tym defektem moga normalnie zakładać rodziny, pracować. On nie ma upośledzenia umysłowego, studiuje, poza tym drobnym autystycznym defektem nie ma innych schorzeń. Jest bardzo porządnym i powaznym człowiekiem.

Gość gość
Bez przesady! Znam dziewczynę z zespołem Aspergera, zupełnie normalna osoba, ma jedynie lekkie problemy z komunikacją. Nie widzę problemu w związku z taką osobą.

Gość gość
Ja nie mam aspagera, ale tez naleze do spektrum autyzmu i nikt sam sie nawet nie domysli dopoki mu nie powiem. Po prostu zyjemy bardziej w swojej glowie.

Gość Angel

Mam chłopaka z zespołem Aspergera i to jest najlepszy partner, jakiego miałam w życiu. Trzeba tylko spróbować spojrzeć na świat jego oczami i samemu się edukować.