Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zawsze jak z kimś gadacie to mu się cały czas patrzycie w oczy nie odrywajac wzr

Polecane posty

Gość gość

Wzroku? Czy to jest normalne???

Gość gość
Takie nachalne świdrowanie oczami jest nie na miejscu, nienormalne jest po prostu. Wyjątkiem jest zatapianie się w oczy dwójki zakochanych, wtedy jest przyjemne. I w ogóle takie patrzenie prosto w gdy kogoś kochamy czy to rodzice, dzieci, itp. jest normalne i naturalne.

Gość gość
No właśnie mi się to wydaje dziwne, taka znajoma tak się gapi gdy ze mną gada ale aż mnie to przeraża trochę, u zakochanych to wiadomo co innego ale my się praktycznie nie znamy.

Gość gość
Może jest w Tobie zakochana:-D? Rozumiem, że bez wzajemności.

Gość gość
Ze 3 razy ze sobą gadaliśmy nie sądzę by była i lepiej żeby nie była. Może tak po prostu ma ze patrzy jak z kimś gada?

Gość gość
Przez te 3 razy tak samo patrzyła prosto w oczy?

Gość gość
Nie pamiętam bo to było dawno; chyba nie aż tak.

Gość gość
Dawno? To po co ten temat?

Gość gość
A gdzie mam patrzec ? w podloge ?uwazam ,ze to normalne jezeli z kims rozmawiam,patrze mu w oczy, jak ktos nie patrzy w oczy tylko gdzies na boki,to jest nieuczciwy,klamie

Gość gość
A co w tym złego?

Gość gość
20:22 Chcesz powiedzieć, że każdej osobie patrzysz prosto w oczy nie odrywając wzroku, przez cały czas trwania rozmowy? :-D Idę o zakład, że tak nie jest.

Gość gość
Tak. Zawsze jak gadamy to patrzymy mu się prosto w oczy nie odrywając wzroku od jego dużego paltza u lewej nogi

Gość gość
Zwykle patrzymy nieco powyżej lub też poniżej oczu naszego rozmówcy. Tak samo jak nie przekraczamy bez potrzeby strefy intymnej drugiej osoby, czyli że zachowujemy odległość min.50cm od niej.

Gość gość
gość dziś 20:22 Chcesz powiedzieć, że każdej osobie patrzysz prosto w oczy nie odrywając wzroku, przez cały czas trwania rozmowy? smiech.gif Idę o zakład, że tak nie jest. x a gdzie Ty patrzysz romawiajac z kims ? w podloge ? na sufit ? na rozporek moze ? albo na cycki ?

Gość gość
20:52patrzę na rozporek :-D przyłapałaś mnie. Wiesz co nie wymądrzaj się tak, bo nie patrzysz centralnie prosto w oczy nie odrywając przy tym na chwilę wzroku w ciągu nawet krótkiej rozmowy :-D może jeszcze nie mrugasz. To dobre, ale dla psycholi.

Gość gość
Chodzilo mi o to że poprzednie dwa razy widzieliśmy się dawno, a dzisiaj tak się właśnie patrzyła. Autor.

Gość gość
Mrugała czy nie :-D?

Gość gość
No właśnie nie bez przerwy patrzyla mi w oczy nie odrywajac wzroku tylko ja się odkrecalem zmienialem kierunek patrzenia żeby to nie było dziwne.

Gość gość
Ja zawsze patrzę prosto w oczy rozmówcy i jestem normalna. Mam dużo fajnych znajomych i umiem nawiązywać szybko kontakty z ludźmi. Nie lubię, gdy ktoś rozmawia ze mną i gapi się w okno/sufit/podłogę itp. bo to do mnie mówi, a nie do podłogi czy szafki stojącej obok. aha: mrugam i czasem na sekundę spojrzę w bok, ale głównie patrzę w oczy

Gość gość
jak mnie wkurza ten powielany stereotyp o tym, że jak nie patrzymy komuś w oczy to znaczy,że kłamiemy :O a guzik! tak się robi z nieśmiałości! nie mam śmiałości spojrzeć komuś w oczy to nie patrzę..a jak ktoś kłamie nie ma znaczenia czy patrzy w oczy. Nie brakuje takich co kłamią prosto w oczy.

Gość gość
Głównie to patrzysz na twarz, bo Twój wzrok przesuwa się a to bardziej na czoło, włosy, a to na nos, usta, a to na oczy. Nie spotyka się osób które patrzą prosto w oczy i ten wzrok jest zupełnie nieruchomy. Wam się może wydawać, że patrzycie prosto w oczy, a to niezupełnie tak jest.

Gość gość
Ja mam inaczej. Kiedy rozmawiam z kimś mądrym patrzę się w oczy. Kiedy rozmawiam z idiotą dam radę zerknąć raz czy dwa, potem wzrok w dół. Poraża mnie czyjaś głupota. Do tego stopnia iż mam wrażenie, że gdybym patrzył się w oczy, osoba ta wyczuje do jakiego stopnia uważam ją za głupią. Mam wrażenie że moja mimika jest wtedy inna niż zwykle. Taka wszystko mówiąca. Np ty skończona debilko błagam nie mów już, albo ja pierdolę co za debil. Nie chcę robić przykrości tym co o niej myślę, wstydzę się tego. Kiedyś ktoś mnie zapytał dlaczego nie patrzysz się w oczy to powiedziałem, że tak już mam. A może to nieśmiałość? Nie, kretynko to twoja głupota. Oczywiście zamiast tego spuściłem wzrok. Wstyd też za kogoś kiedy próbuje cię rozpracować. A nawet nie zauważy że właśnie został nazwany głupim chujem i jeszcze się cieszy. Dramat hehe nie potrafię przyglądać się głupocie. Czasem spuszczam wzrok i nagle mam ochotę odejść, uciec bez słowa :)