Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdadsdsads

Mama nie akceptuje mojego wyboru

Polecane posty

Gość sdadsdsads

Cześć, Jakiś czas temu spotykałam się ze świetnie wykształconym i bardzo majętnym mężczyzną z "dobrej rodziny". Moja mama była bardzo zadowolona z tego faktu, zresztą nie tylko ona - w rodzinie słyszałam teksty typu "z nieba ci spadł" albo "nie bądź głupia, spotykaj się z nim" itd. Wybrałam jednak inaczej i jestem teraz szczęśliwie zakochana w innym. Znam go już od dawna, więc zdarzało mi się o nim wspominać w domu, stąd mama znała pewne informacje - że jest ode mnie młodszy, że studiuje, że mieszka w wynajmowanym mieszkaniu. Kiedy mama dowiedziała się, że spotykam się właśnie z nim nie kryła rozczarowania (widziałam chociażby po wyrazie twarzy). Kilka razy zawiedziona pytała "a to z tamtym już się nie spotykasz"? Na przykład: mówię, że wychodzę na pizzę. Mama pyta, z kim, więc odpowiadam. W odpowiedzi słyszę "o matko". Inny przykład: mówię, że z obecnym gdzieś tam jadę. Pierwsze pytanie mamy "a to tamten już nie chce się z tobą umawiać? Był taki fajny..." Od razu spada mi humor. Dodam, że mama nie poznała ani jednego, ani drugiego. Jest mi przykro, kiedy słyszę takie komentarze, a ona chyba tego nie dostrzega...

Gość gość
Raczej nikomu nie dogodzisz.To Twoje wybory.Jak wybierzesz tak będziesz miała.W mojej rodzinie większość ma bogatych mężów i żyją w luksusie , stać ich na wszystko.Biedni i chorzy maja najgorzej bo są nikomu nie potrzebni.Ja do nich należę i nie żyje tylko gnije.A oni czerpią życie pełnymi garściami.

Gość sdadsdsads
"ma bogatych mężów i żyją w luksusie , stać ich na wszystko" Są szczęśliwe?

Gość gość
to Twoj partner i z nim bedziesz tworzyc rodzine a nie twoja mama powiedz mamie, ze tamten byl buc i cieszysz sie, ze zakonczone

Gość gość
no wlasnie, ewentualnie nie, albo i tak