Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

proszę o pomoc nie za darm

Polecane posty

Gość gość

Proszę o pomoc finansową zostałam w bardzo ciężkiej sytuacji. Pracowalam w zakladzie produkcyjnym, ktory niestety zakonczyl działalność dwa miesiące temu. Przez caly ten czas szukalam nowej pracy - znalazlam sprzatanie u starszej pani dwa razy w miesiącu po 200 zł i nic wiecej :( zapożyczyłam się u znajomych, rodziny zeby w ogole mieć za co życ. Pomożcie mi prosze żebym w ogole mogla cokolwiek zjeść.... popadłam w depresje - nie ma pracy choć usilnie szukam, nikt mi juz nie pomoże, bo wszyscy choć biedni pomoli mi jak tylko mogli. nie przysluguje mi zaden zasilek bo pracowalam na czarno(niestety to byla jedyna mozliwosc pracy). Proszę o pomoc finansową w zamian za to mogę odsprzedać moje ubrania lub pomóc napisać jakieś pismo urzedowe czy cv. kontakt do mnie: elaelka@op.pl

Gość gość
Ile masz lat? Jestes sama czy z facetem?

Gość gość
mam 22 lata jestem sama i nie mam dzieci

Gość gość
Idź do mopsu ja nie pomogę bo sama nie mam.. niestety.

Gość gość
ty sprawdzasz maila?

Gość gość
bylam w mopsie, powiedzieli, ze nie mogą mi pomóc.... dali mi adres do caritasu po jedzenie, tylko, ze ja tym jedzeniem nie utrzymam sie :(

Gość gość
Teraz na okres wakacyjny szukają kelnerek czy pomocy kuchennej do ośrodków wypoczynkowych. Dają nawet noclegi. A jeśli jesteś sama i nic Cię MP3 trzyma w miejscu to jedź i pracuj :)

Gość gość
jest jeszcze opcja: spakowac sie i wyjechac do uk :)

Gość gość
wiem wyjazd to najlepsza opcja, tylko ja tu mam pewne zobowiazania z ktorych musze sie wywiazac no i na taki wyjazd musze tez miec pieniadze na droge na mieszkanie tam itp, a na to niestety nie moge sobie pozwolic

Gość gość
kelnerka- bylam pytalam po karczmach, pabach.... chodzilam przed dw tygodnie do jegnego faceta do pubu to nie wypacil mi pieniedzy a jak powiedzialam, ze pojde do inspekcji pracy to zaczal mi mowic, ze pracowalam bez ksizeczki sanepidu i to on pojdzie na mnie do sadu tak ciężko coś znaleźć.... ciagle tylko- prosze czekac, zadzwonimy odezwiemy sie..... a na koniec tylko oszukują :(

Gość gość
Rodzice Ci nie pomogą? Masz 22 lata i nie mieszkasz z nimi?

Gość gość
nie mam rodziców... wychowala mnie babcia, a jak zmarla to zajmowala się mna jej siostra. w tym miejscu z caleo serca chcialabym podziekowac pewnej Pani! Kochani ludzie naprawdę istnieją!

Gość gość
smute, ze yjemy w takim panstwie , ze ludzie choc chca to nie moga :(

Gość gość
a te ubrania to jakie masz>>

Gość gość
Ja też kiedyś prosiłam o pomoc na kafe i ją dostałam chociaż większość ludzi rzuciło się na mnie z chamskimi tekstami. Nie poddawaj się. Jedna pani nalegała żebym sprzedała po córce za małe ciuchy na olx bo do tej pory to rozdawałam za darmo. Nie byłam do tego pomysłu na początku przekonana ale ostatnio znowu potrzebowałam i wstawiłam na olx co tylko się dało. Ciuchy, stare zestawy kawowe z PRL,stare telefony,książki,tabletki których nie używam itp. Jak ktoś z rodziny chce sie czegoś pozbyć to biorę.Ostatnio od ciotki wzięłam 3 obrazy i są na nie chętni. Może nie ma kokosów ale na ten chleb przyrobie sobie. Dzisiaj sprzedaję moją jaszczurkę za 80 zł i znowu wpadnie grosz. Przez olx znalazłam sobie również pracę dorywczą jako niania. Na razie te 200 zł wyciągne miesięcznie ale szukam czegoś lepszego. Na normalną prace nie mam co liczyć bo każdy pracodawca patrzy na CV,doświadczenie i mają wygórowane oczekiwania czego np zagranicą nie ma. Bardzo mało pracowałam legalnie. Powodzenia w kombinowaniu.Strasznie ciężkie jest życie w polsce.

Gość gość
brdzo cieżko... cale szczescie są ludzie dobrej woli, ktorzy potrafi pomoc. Anioły! oby wszystko dobre do Was wrocilo !!!!

Gość gość
moze macie jakies pomysly, co dana osoba bez zdolosci typu robienie stron internetowych moze zaoferowc komus przez internet? piszie prosze, bo naprawde tonący brzytwy się łapie...

Gość gość
mi do glowy przychodza tylko ubrania i buty do sprzedawania

Gość gość
autorko, czy ktos Ci pomog?

Gość gość
na pewno nikt bo to pl!

Gość gość
przecież możesz się zarejestrować w urzędzie pracy któremu podlegasz w twej miejscowości i tam mają obowiązek cię przyjąć . Wprawdzie bez zasiłku miesięcznego ale za to można tam złożyć podanie o zasiłek jednorazowy co nie jest bez znaczenia w twej sytuacji . Wyznaczą tam tobie profil poszukiwania pracy w 4 kategoriach z których wybierzesz sobie jeden. W tym urzędzie możesz się także zapisać na kurs kasjerek kas fiskalnych do marketów , może ci się to przydać przy szukaniu stałej pracy.