Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adidadi

Ciąża, a choroby

Polecane posty

Gość Adidadi

Witam wszystkie mamy i przyszłe mamy. Jestem w 10 tc i przeziębilam się dość mocno ból głowy, katar, kaszel, ból gardła i co najgorsze gorączka co prawda nie wysoka bo do 38 kresek a w ogóle nie chce spaść od 2 dni czy to jest powód abym poszła już do lekarza i spokojnie kurowac się w domu? To moja pierwsza ciąża dlatego nie wiem jak się zachować.

Gość gość
mi lekarz mowil ze powyzej 38 powinnam miec cos na zbicie gorączki idz-nie wiadomo czy to przeziebienie czy jakas infekcja-lepiej aby lekarz sprawdzil

Gość gość
W ciąży to możesz tylko leżeć i pić herbatę z miodem i cytryną i tyle. Ewentualnie apap na bóle mięśni

Gość gość
Nie wierzę w to co czytam !!! Gorączka a ta siedzisz w domu i na forum pytasz. Ty jetes odpowiedzialna??? Zap**********ekarza i to migiem oczadzialas żeby się na forum dopytywac zamiast iść do ginekologa. Nigdy nie wiadomo jak z dzieckiem a ta na kompie siedzi i pyta... doroslas?

Gość gość
Ja jestem na początku ciąży i też odpadło mnie przeziębienie ale leżała przez weekend ,wypiłam mnóstwo herbaty z miodem i cytryną ,nawilżałam nos solą fizjologiczną i temp. mi nie skoczyła,dziś już jest o niebo lepiej.

Witaj. Do nosa polexam Ci sol fizjologiczna lub roztwor z wody morskiej, zrob sobie syrop z cebuli( zwlaszcza na mokry kaszel)!herbate z cytryna lub imbirem i miodem(na suchy kaszel) Do ssania na gardlo tylko jakies ziolowe typu tymianek i podbial. I oczywiscie witamina c w naturalnej postaci. Rutinoscorbin tylko po konsultacji z lekrzem i najlepiej jakbys zaraz do niego poszla. Kaszel jest niebezpieczny w ciazy,nie mowiac o goraczce.

Gość gość
Ty mądra jesteś?Ubieraj się i leć jeśli zależy ci na ciąży przypominam że to 1trymestr!!Ja w ciąży 2 razy antybiotyki brałam niestety od zawsze często chorowałam ale szybko leciałam do lekarza przy samym kaszlu do gorączki nie czekałam!!!

Generalnie jeśli bóle gardła nie miną, to osobiście polecałbym poczytać sobie na http://fiorda.pl/ na temat sposobów na leczenie tej niezwykle irytującej dolegliwości. Właśnie tak jak mówisz, bardzo często jest tak, że bóle gardła trzymają się mimo wyleczenia choroby. Dzieje się tak dlatego, że w trakcie choroby mimo wszystko wychodzimy z domu, często narażając gardło na zimno.