Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

teściowa zmieniła zdanie ,musimy zacząć budować dom

Polecane posty

Gość gość

co za wariatka, mieszkamy z nimi bo mój mąż został jako ostatnie dziecko w domu, zawsze mu mówili że zapiszą mu dom, żebyśmy zostali i im pomogli na starość, ostatnio jednak jej odbiło, zaczął przeciekać dach i powiedział jej mąż że może przepisze w końcu dom na niego to przekryjemy dach , a ona z tekstem że jednak mu nie zapisze bo zapisze na swoja córeczkę bo ona jest biedna bo ma 4 dzieci...masakra musimy wziąć kredyt i zacząć budować dom, dobrze że dostałam od moich rodziców działkę budowlaną... tak sobie to tylko pisze bo nie mam z kim pogadać i się wyżalić

Gość gość
Umiesz liczyć? Licz na siebie. Przestańcie w końcu patrzeć na rodzicó- dadzą nie dadzą, pomogą nie pomogą. Zadbajcie sami o siebie i swoje rodziny skoro je zakładacie. Nie musiałabyś teraz wylewać żali na kafe. Jej dom i zrobiła co chciała.

Gość gość
Moja mama ma 4 rodzenstwa, gdy jej rodzice zmarli caly dom+ziemie dostal jej najmlodszy brat, ktory to wyplakal u babci tez mial 4 dzieci, wiec i to przewazylo. Mam nic nie dostala, nawet sie nie odwolywala. Twoj maz moze sie ubiegac o zachowek chociaz..

Gość gość
Cóż niefajnie, że mama jedno mówi, a drugie robi, ale cieszcie się, że o zmianie zdania nie dowiedzieliście się po zrobieniu remontu dachu, bo i takie potrafią być sytuacje.

Gość gość
ile tego kredytu bierzesz autorko ? ile masz lat? tak to jest z teściowymi

Gość gość
autorko ja z mężem wyremontowaliśmy dom tesciów, dobudowaliśmy, remont swojej strony kosztował nas jakies 150tys. mieli przepisać, ale w końcu obsadzili sobie wokól domu truskawke 1ha czyli wiadomo nie przepiszą. my nie mamy nic, chcemy kupic dzialke, ciułamy kase ale ziemia jest droga. mamy zamiar do konca roku kupic i starac sie o pozwolenia i na tym koniec. potem bedziemy ciułac na dom w stanie surowym i na koniec juz wezmiemy kredyt. wyprowadzka? za dwa lata może. ja juz nie rozmawiam z tesiem i tesciowa, mąż wiadomo , że to jego rodzice to dobrze z nimi zyje. atmosfera jest okropna, najchetniej juz ujełabym sie chonorem i poszła!!1 ale nie ma gdzie, a przeciez nie pojdziemy wynajmowac , bo chcemy dom a nie klite 60m!

Gość gość
strasznie ci współczuję tyle kasy władować i nic nie mieć. My też mieszkamy z teściami, włożyliśmy w remont około 7000 zł także w porównaniu z tobą to pestka, tyle że my z góry zakładaliśmy że będziemy tam mieszkać kilka lat i będziemy składać na budowę swojego domu.Dom już prawie jest . Wkrótce będziemy starać się o kredyt na wykończenie. Przeprowadzka około 2-3 lata jak dobrze pójdzie. U nas też atmosfera koszmarna a to dlatego że tesciowa bardzo buntuje mojego męża odkąd tam mieszkamy , nie wolno mu pomagać mnie , ja mam po pracy wszystko sama robić , a on musi miec czas na pomoc mamusi i tatusiowi i siostrze a uwierz mi bardzo często żądają pomocy

Gość gość
Wole swoja własna "klite 60m2" niz zyc na łasce i niełasce tesciow choćby jeden dzien! Wielka pani z niczym jesteś

Gość gość
gościu z 13:40 nieźle się urządziłaś , to ile zarabiacie ? ile udaje się wam odkładać?

Gość gość
W sumie to powinnaś się cieszyć., będziesz na swoim tak w 100% i bez tego babsztyla pod bokiem, potem niech córeczka ukochana jej pomaga, wy chcieliście, ale ona się wypięła.

Gość gość
Autorko witam w klubie. Jestem 6lat po ślubie mam 2 dzieci, wyremontowalismy piętro w domu moich rodziców. Zrobilismy lazienke, kuchnie, gipsowki, no we podlogi. A teraz musing budowac swim Dom no z rodzicami nie możemy się dogadać. Ciągle kłótnie wyzwiska obgadywanie. Po co to? Wole wziąć kredyt i uciekać zanim moje małżeństwo się posypie, już i tak mamy kryzys

Gość gość
Przepraszam za błędy- pisałam ze słownikiem

Gość gość
oni to klamcy! co to w ogole za sukinsyny taka rodzina! a tesciowe to sa c**y najdorsze co doijaja ludzi i gina ich marzenia te s*******nskie i bardzo komunistyczne! musisz od tego uciekac i unikac tej tesciowej! 333 www.youtube.com/watch?v=1MSTO3JnDNg

Gość gość
Autorko, ciesz się, bo na starość nie bedziesz miała na głowie ani teściowej, ani szwagierek z rodzinami. Niestety cześto rodzina nie potrafi rozgraniczyć tego, i dalej taki dom traktują jak swój i swoje rządy chcą wprowadzać pomimo że mają swoje domy i rodziny. Tty nigdy nie byłabyś tam u siebie, reszta rodzina miałaby w doopie pomoc swojej matce, a i tak Ty byłabyś w ich oczach darmozjdem co przylazł na obce i się rządzi, i choćbyś kasę tam wpakowała, teściowej doope podcierała, za wszystko płaciłą to i tak rodzinka męża pokazałaby gdzie jest twoje miejsce w szeregu. Ciesz się że pójdziesz wkrótce na swoje :), oby jak najszybciej :)

Gość gość
U nas podobnie. Mieliśmy dostać dół domu u teściów i tez im pomagać i w ogóle się wspierać. Dlatego kupiliśmy mieszkanko 2 pokoje aby potem sprzedać i miec na remont domu a tu oni nagle zmiana frontu i ze oni na dole zrobią sobie cos tam, cos tam. Szkoda, bo teraz kisimy sie w 2 dopiero co kupionych pokojach, sprzedaż najwcześniej za 5 lat.

gość dziś Przepraszam za błędy- pisałam ze słownikiem Jak bys pisala ze slownikiem to wlasnie nie robilabys bledów - juz nie zwalaj na slownik, ze to slownik jest nie douczony

Gość gość
15.59 nie narzekaj tylko się ciesz, że masz 2 pokoje z dala od teściów. Ja wychowałam się w rodzinie 2 rodziców + 3 dzieci w takim dwupokojowym mieszkaniu 36 m kw, ciemna kuchnia, ale nie było żadnych teściów i mama miała święty spokój

Gość gość
Przepraszam za błędy- pisałam ze słownikiem Jak bys pisala ze slownikiem to wlasnie nie robilabys bledów - juz nie zwalaj na slownik, ze to slownik jest nie douczony x Jak już jej zwracasz uwagę, to sama pisz bez błędów, wówczas unikniesz kompromitacji.

Gość gość
Gościu 16 19, tylko ze gdybyśmy wiedzieli to co teraz to kupilibysmy 3 pokoje:) a tak to woleliśmy nie inwestować w duży kredyt, skorzystaliśmy z MDM, mieszkanie jest średnie, ze tak powiem. W międzyczasie remontowalibyśmy dół a tak to lipa:) z 2 dzieci przez 5 lat tu będziemy co najmniej, jak nam się uda sprzedać.

Gość gość
Zawsze uważałam, że z rodzeństwem jest fajnie, dopóki nie chodzi o spadek po rodzicach. Wtedy kończy się raj, a zaczyna kwas w rodzinie.