Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Która z mam sama robi jogurty dla dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Macie na myśli dodawanie owoców do jogurtu naturalnego, czy też same robicie jogurt naturalny? Bo często czytam na forum, że "samodzielnie robicie jogurty", a potem okazuje się, że po prostu dodajcie owoce do naturalnego i śmiać mi się chce, że nazywacie to "robieniem jogurtu" :)

Gość gość
Nie jestem matką, ale kiedyś zrobiłam (użyłam bakterii z kupnego jogurtu). Tyle, że za rzadko mam mleko wiejskie by jakoś regularnie to robic. Póki znajduję ten jeden jogurt z ok składem to nie chce mi się kombinować mleka

Gość gość
Ja robię jogurt i potem dodaję do niego owoce. I robię to dla siebie i męża, bo dziecko nie przepada za jogurtami. Jogurtownica kosztuje mniej niż stówę, można też użyć piekarnika. A moja znajoma nawet owija ciepły słoik na noc pierzyną i też jej wychodzi. Przecież zrobienie jogurtu to łatwizna. Kupne też czasami jadam, ale tylko sprawdzone. Wiem od znajomej pracującej w mleczarni, że do niektórych dodają np. mleko w proszku i nie piszą o tym dodatku wcale na opakowaniu, gdzie podany jest skład.

Gość gość
A jaki jest ten sprawdzony?

Gość gość
Moim zdaniem w danonkach można wyczuć mleko w proszku.

Gość gość
A co teraz nawet naturalny jogurt jest zły? Trzeba ROBIĆ swój jogurt?

Gość gość
A co jest nie tak z kupnym jogurtem? Ja tylko patrzę czy ma w składzie samo mleko i kultury bakterii (bo czasami mają dziwne rzeczy typu żelatyna czy jakaś guma guar etc) i jak skład jest "czysty" to nie widzę w tym nic złego.