Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile za kg bób i truskawki

Polecane posty

Gość gość

Czy w związku z dużymi dziś opadami ceny produktów sezonowych poszły w górę? U mnie dziś truskawki po 9 i 10zł (a było 5-6), a za bób 15zł (płaciłam już 9-10zł) Kupiłam, ale po pół kg tego i tego, bo dla mnie to przegięcie. Mieszkam w średnim mieście.

Gość gość
Ja dzisiaj kupiłam bób za 9 zł kg, po raz pierwszy tak tanio

Gość gość
wlasnie wcinam bób - całe pol kilo :-D 10zł w stolicy dziś 🖐️

Gość gość
nie mam siły do ciebie

Gość gość
Kilka dni temu bób po 12. Ale zacny całkiem. Dziś nie wiem po ile. Truskawki były po 5,5, dziś kupowałam za 7.5 a wczoraj za 7. Ale teraz ciepło jest i słońce to za kilka dni znowu stanieją. Kilka dni ulewy były i słońca mało. Aha, w szczecinie takie ceny, i nie latam po mieście szukając najtańszych po prostu to co pod nosem mam.

Gość babyachtebaby
7 zł w Kielcach za kilo bobu

Gość gość
Do tej pory truskawki byly sprowadzane, teraz pojawiaja sie pierwsze polskie, dlatego jest drozej. Za zimno bylo na polskie truskawki.

Gość gość
a ja po tym pol kilo bobu dosłownie pękam :( bo zjadłam tak "na dodatek", prawie bezposrednio po obiedzie; NIE RÓBCIE SOBIE TEGO :-D

Gość gość
ja zjadłam pół kilo zamiast obiadu ;) i jeszcze się podzieliłam z dzieckiem ;)

Gość gość
ja z łakomstwa, bo to byl 1szy w tym roku może nie osattni, ale na razie mam dość, idę się położyć na trochę

Gość gość
2 dni temu w stolicy kupowałam pól kilo bobu po 6zł. Czyli 12zł za kg wychodzi, truskawki dziś po 7zł widziałam.

Gość gość
gość dziś Do tej pory truskawki byly sprowadzane, teraz pojawiaja sie pierwsze polskie, dlatego jest drozej. Za zimno bylo na polskie truskawki. x Nieprawda, drugi tydzień już są.

Gość gość
Polskie truskawki są juz od jakiegoś miesiąca wiec o cztm wy mówicie

Gość gość
Dokładnie, jak nie dłużej.

Gość gość
19:10 Polskie truskawki są na giełdzie i bazarach od 15 maja. U większości plantatorów truskawki się kończą lub już się skończyły. Nie liczcie na to, że będzie taniej, wręcz odwrotnie, jeszcze zdrożeją. Największy wysyp już za nami. Cenę truskawki regulują skupy, w których cena jest w tej chwili granicach 7 zł za łuskaną. Na giełdzie na Broniszach cena oscyluje w granicach 10-12 zł za łubiankę, więc w sklepach będzie jeszcze drożej. Jeśli zamierzacie robić przetwory to już ostatni moment. Mam 2 ha truskawek, więc wiem co mówię. Pozdrawiam