Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsza praca

Polecane posty

Gość gość

Hej, jestem w trakcie szukania pracy. Jako,że nie jestem w tym obeznana, proszę was o pomoc. Czy podczas podjęcia pracy trzeba coś podpisywać, podawać jakieś numery konta bankowego? Kiedy to zrobić i jak? Czy trzeba gdzieś pójść np. Do lekarza czy coś? Jeśli książeczke sanepidowską mam waxną jeszcze przez 2 miesiace, bo potrzebowałam jej do technikum gastronomixznego, ale szukam pracy w handlu bo chce sie sprawdzic , to musze chodzic.gdzies?

Gość gość
I jeszcze jedno, co z kwestią ubezpieczenia? Po podpisaniu umowy ,pracodawca to sam załatwia, czy jak?

Gość gość
Halooo

Gość gość
Ubezpieczenie to już w gestii pracodawcy żeby ci oplacic, natomiast jak pojdziesz podpisac umowę to sami cie skierują do lekarza jeśli to będzie umowa o prace, a jeśli masz pracować w handlu z zywnoscia to ksiazeczka jest wazna i jak ja masz jeszcze na dwa miesiące to będziesz sama musiala isc od lekarza medycyny pracy i zaplacic za przedluzenie jej.

Gość gość
Oczywiście numer konta bankowego będziesz musial podac w kwestionariuszach od pracodawcy, po to, żeby mieli jak wplacac c***ensje bo teraz nikt nie daje pracownikom do reki kasy.

Gość gość
Oczywiście po przepracowanym miesiącu dopiero pracodawca wplaca na twoje ubezpieczenie wiec od tego momentu masz lekarza z NFZ bez oplat.