Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewa20640

Jaki kierunek studiów wybrać ?

Polecane posty

Witam, zastanawiam się nad wyborem kierunku studiów, rozważam takie kierunki jak : fizjoterapia, dietetyka oraz finanse i rachunkowość. Który z tych kierunków jest waszym zdaniem najciekawszy i przyszłościowy ?

Gość gość
moze dietetyka?

Gość gość
Sama studiuje fizjoterapie na WSF we Wrocławiu i jestem bardzo zadowolona. Wydaje mi sie ze o prace nie powinno być ciężko po ukończeniu studiów a zajęcia są naprawdę ciekawe jesli cie to interesuje

Gość gość
finanse

Gość Tomek_Radomski
Oba kierunki są ciekawe. Fizjoterapia wymaga jednak odpowiednich predyspozycji, ponieważ praca jak czeka na absolwentów tych studiów wymaga stałego, bezpośredniego kontaktu z ludźmi. Jeżeli ktoś źle czuje się w bliskim kontakcie - to lepiej niech wybierze inne studia. Pracy dla fizjoterapeutów jednak nie brakuje. Już studenci są zasypywani ofertami pracy z kraju i zagranicy Dobra Fizjoterapia jest w Wyższej Szkole Biznesu w Dąbrowie Górniczej http://rekrutacja.wsb.edu.pl/kierunek/fizjoterapia?city=1

Gość ewa20640
ja chyba też skłaniam się najbardziej ku fizjoterapii Czy koniecznie trzeba umieć pływać by iść na ten kierunek? czytałam że na wielu uczelniach w ramach wf-u jest basen

Gość ewa20640
a co jeśli chodzi o uczelnie, czy studia na prywatnej uczelni są gorsze od tych na uczelniach państwowych? Czy ma to znaczenie, pracodawcy zwracają na to uwagę ? Czy po prywatnych uczelniach ciężej jest znaleźć pracę ?

Gość Ewelina PE
Wydaje mi się, że z wszystkich, które wymieniłaś finanse mogą dać Ci najbardziej pewną przyszłość, jeśli chodzi zatrudnienie, a i wynagrodzenie w tym wypadku będzie pewnie wyższe, jeśli wybierzesz odpowiednią specjalizację. W zasadzie dzisiaj wiele zależy od przedsiębiorczości osób, które kończą studia. Jeśli jesteś przedsiębiorcza, zależy Ci na tym, żeby jak najszybciej wejść na rynek pracy i zdobyć doświadczenie, to nie czekaj do końca studiów, ale zacznij działać już na starcie. Przygotuj cv (może to być cv z generatora: http://craft-cv.com/ ) i w momencie rozpoczęcia studiów staraj się działać w kilku kierunkach: szukaj już możliwości zdobycia doświadczenia, poszerzania wiedzy, praktyk. Konkurencja, bez względu na kierunek, który będziesz studiowała, jest duża, więc im wcześnie zaczniesz działać, tym płynniej po studiach wejdziesz na rynek pracy. Powodzenia!

dzięki za pomoc, ale obawiam się że to ciężki i trudny kierunek, fakt matmę lubię, ale tam z pewnością jest także informatyka i podobne przedmioty, jednak mam wątpliwości. A i praca w finansach to praca siedząca, monotonna

Gość gość
Co do uczelni to niestety różnie bywa sama w tamtym roku to przerabiałam informacje na ich temat. Nie udało misie ustalic za dużo. Po pierwsze niema reguły niektóre prywatne są lepsze od tych publicznych i na odwrót. Bardzo często tez poziom na uczelni zależy od kierunku bo tak naprawdę wszystko zależy od wykładowców. Z jednego kierunku mogą być najlepsi a z innych bardzo słabi więc ciężko dowiedzieć sie na 100%. Dlatego zdecydowałam sie na wsf bo to uczelnia wyspecjalizowana w nauce fizjoterapii i z tego co słyszałam można nauczyć się bardzo wiele. Teraz po roku jestem zadowolona, uczyć się trzeba bo bez nauki ani rusz jest sporo do ogarnięcia ale według mnie wiedza jest przekazywana w przystępny sposób.

Gość gość
Ewo, myślę, że warto najpierw sprawdzić ile jest ofert pracy w tej branży http://pl.jobsora.com/warszawa , a potem wybierać ten kierunek, który zagwarantuje wysokie zarobki w przyszłości.

na fizjoterapię w przeciągu najbliższych kilku lat będzie ogromne zapotrzebowanie, ponieważ w Polsce społeczeństwo się "starzeje". sama studiuję ten kierunek i jestem bardzo zadowolona. wybrałam Wyższą Szkołę Biznesu w Dąbrowie Górniczej. najważniejsze dla mnie są zajęcia praktyczne i pod tym względem nie mogłam trafić lepiej: na naszym kierunku mamy aż 900 godzin zajęć praktycznych.

Gość Samanta55454
fizjoterapia jako kierunek studiów wymaga konkretnych predyspozycji od studenta, na przykład łatwości w nawiązywaniu kontaktów z ludźmi czy dobrej sprawności fizycznej. z kolei dietetyka jest średnia jeśli chodzi o stałe dochody i z tego co wiem, to lepiej sprawdza się żeby sobie "dorobić". czyli zostają finanse, o ile tylko dobrze się w tym czujesz. ;) fajną ofertę studiów ekonomicznych ma Wyższa Szkoła Biznesu w Dąbrowie Górniczej. zerknij, może przypadnie Ci do gustu. ;) http://rekrutacja.wsb.edu.pl/kierunek/ekonomia?city=1

Gość sowa36
Samanta55454, czy fizjoterapia jest na WSB? są tam jakieś praktyki? ile godzin? :>

Gość elka8
Może automatyka i robotyka? Zobacz: http://www.eaiib.agh.edu.pl/studia,kierunki-ksztalcenia,automatyka-i-robotyka.html Automatyzacja procesów w firmach pogłębia się, więc myślę, że jest to przyszłościowy kierunek.

Gość ewa20640
pytanie nie aktualne ;) już prawie listopad, a ja od miesiąca studiuję fizjoterapię :) Myślę że dobrze wybrałam i gorąco polecam wszystkim ten kierunek :) na prawdę warto :) Pozdrawiam :)

Gość gość
Jesli zdecydujesz sie na dietetyke, polecam Ci zapoznac sie z oferta uczelni http://www.medyk.edu.pl/ Sama skonczyłam tam studia na tym kierunku i daje tej szkole 10/10

Gość gość
Gosciowi z wczoraj polecam przestudiowac we wlasnym juz zakresie czytanie ze zrozumeiniem i logike,ze wzgledu na post powyzej niego ;)

Gość gość
Ja studiowałem finanse i rachunkowość w http://www.wsu.pl/ . Dzięki nim udało mi się zdobyć całkiem niezłą pracę.

Gość Pamelka3
Studia studiami, lepiej brać specjalistyczne szkolenia, które zapewnią Ci pozycję na rynku. Poza tym nabierzesz niezbędnej wiedzy oraz doświadczenie przydatne do pracy. Z czystym sumieniem mogę polecić kursy u Soyer - mają szkolenia z różnego zakresu , ale mnie spodobały się bardzo integracje sensoryczne. Przydadzą mi się w nowej pracy jako terapeuta Wink Dla zainteresowanych polecam zajrzeć na ich stronę internetową http://www.soyer.edu.pl

Gość GospodyniDomowa
Tu można przeglądnąć oferty pracy: http://praca.gratka.pl/lista/?pg jest to jeden z popularniejszych serwisów, więc będzie rozeznanie jakiego rodzaju oferty pracy najczęściej się pojawiają.

Gość gość
Wszystko zależy od tego czym się interesujesz i co lubisz. Ja studiowałam filologię, a skończyłam w HR hihi tak wyszło:) I cieszę się, że tak wyszło, zarobki są ok, na pewno lepsze niż gdzieś w wydawnictwach. A wszystko zaczęło się od stażu (nie mogłam znaleźć jakiegoś sensownego stażu w wydawnictwie czy redakcji, koszmar) w takiej agencji Most Wanted, to ona otworzyła mi drogę do kariery. Teraz jestem samodzielnym specjalistą ds. HR w dużej korporacji i zarabiam 2 razy więcej niż moje koleżanki po studiach. Więc ja Ci polecam finanse, rachunkowość, ZZL - to jest naprawdę przyszłościowe!

Gość Olga

Wybierając studia nie można się kierować modą, bo moda szybko się zmienia i można zostać z niczym 😜 najlepiej kształcić się w kierunku który nas najbardziej interesuje, ja tak zrobiłam i jestem teraz na ostatnim roku studiów magisterskich z psychologii w Wyższej Szkole Biznesu i Nauk o Zdrowiu (WSBiNoZ) w Łodzi. Spędziłam tu naprawdę fajny czas i mam mnóstwo fantastycznych wspomnień oraz świetne perspektywy, niektóre koleżanki które skończyły szkołę w zeszłym roku, teraz pracują już w zawodzie. Polecam każdemu, kto interesuje się psychologią i chce pracować w tej branży!