Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co się ze mną dzieje ?

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co się ze mną dzieje. Kilka miesięcy temu urodziłam dziecko. Na początku strach pomieszany z euforią stopniowo zamieniający się w smutek. Początkowo myślałam, że tak ma być. W końcu pierwsze dziecko, zmieniło się całe moje życie, hormony szaleją. Niestety smutek przybiera w siłę. Nie mam siły sprzątać, gotować, zajmować się dzieckiem. Siebie, tzn. zdrowie jak i wygląd zaniedbałam zupełnie. Najchętniej bym cały czas spała. Mam myśli samobójcze, ostatnio się nawet pocięłam. Mam wyrzuty sumienia, że jestem złą matką, że za mało kocham swoje dziecko, chociaż synek garnie się do mnie jak do nikogo innego. Czuję się pusta, nic nie warta. Nie zasługuje na nic dobrego, a jedynie na to, co najgorsze :( Jestem beznadziejna, czuję nienawiść b wobec siebie. Gdy patrzę w lustro widzę potwora :(

Gość gość
Zbadaj tarczyce

Gość gość
Depresja poporodowa. Musisz iść do specjalisty. Nie daj sobie wmówić że przesadzasz czy wymyślasz. Masz wsparcie w najbliższych?

Gość gość
Nie mam :( facet uciekł dosłownie "sprzed ołtarza", gdy dowiedział się o ciąży, rodzice.... totalna porażka. Wiecznie fochy. Wszyscy mi wmawiają, że przegrałam, zniszczyłam swoje życie :(

Gość gość
hej, bedzie dobrze! tez jestem samotna mama, poszukaj innych samotnych mam w okolicy i sie razem wspierajcie. Ja przez internet tak poznalam moja najlepsza przyjaciolke. Ma dziecko tydzien mlodsze od mojego, Spedzamy duzo czasu razem, ona wrocila do pracy ja zajmuje sie jej dzieckiem. Naprawde mozna sobie samotne macierzynstwo poukladac uwierz mi. Wcale sobie zycia nie zniszczylas tylko utrudnilas troche :) Jesli myslisz ze masz depresje poporodowa to szybciutko do lekarza.

Gość gość
Mozesz miec POPORODOWE ZAPALENIE TARCZYCY,idz jak najpredzej do lekarza po skierowanie na badania lub sama.prywatnie oznacz wynik TSH,koszt w zaleznosci od laboratorium ok.30zl,u mnie takie badanie kosztuje 11zl.jezeli tarczyca wyjdzie zdrowa to moze byc depresja poporodowa.migiem do lekarza

Gość Gosia88Wawa
Nie myślałaś skoczyć do specjalistów na diagnozę? Sama się ostatnio wybrałam i przyznam Ci szczerze, że nie spodziewałam się tak dokładnych wyników. Na szczęście u mnie nic poważnego się nie działo. Dla świętego spokoju możesz się wybrać, http://rmedica.pl/diagnostyka/f-scan/ . Chociaż z tego co mówisz w twoim życiu dużo się dzieje, więc postaraj się podejść do wszystkiego z dystansem. Spróbuj odpocząć.