Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gryph

Mam ponad 20 lat i przegrałam młodość

Polecane posty

Gość Gryph

Mam 22 lata. Czuję się bardzo staro. Moje życie to wegetacja. Chciałam iść do kina, ale nie pójdę, bo co to za przyjemność chodzić samemu. Widzę w kinie zakochane pary i paczki kolegów i koleżanek, a ja sama. Od trzech lat, tj. od zdania matury ( na tym zakończyła się moja edukacja) żyję w totalnej izolacji społecznej. Nie mam żadnych znajomych, żadnych kolegów ani koleżanek. Chodziłam samotnie do kina, sprawiało mi to ból i cierpienie. Jestem smutna i przygnębiona. Leżę w łóżku do 11.00, bo nie mam dla kogo ani po co wstawać. Chodzę do dziennej szkoły policealnej. Wstydzę się tego, bo moi znajomi studiują prawo, medycynę, a ja przy nich jestem nikim. Prawdopodobnie nie zdałam egzaminu zawodowego. Nigdy nie byłam na randce, a bardzo bym chciała, ale się boję. Zmarnowałam lata liceum. Niepotrzebnie dojeżdżałam autobusem 20 km od mojego domu, a miałam w swojej miejscowości dwa licea ogólnokształcące. Chciałabym być młodsza, mieć 16-17 lat, wybrałabym inne liceum, w mojej miejscowości. Poprawiałam maturę, a muszę jeszcze dwa tygodnie czekać na wyniki. Drżę ze strachu. Kto ma podobną sytuację? Nie chcę tak żyć, bez żadnych znajomych, moja babcia cały czas chodzi do koleżanek, na imprezy, a ja nie mam nikogo. Cierpię z powodu samotności.

Gość gość
doszukujesz się niewiadomo jakich problemów, niemalże o filozofię się ocierasz, a może jesteś po prostu nudna, głupia i brzydka?

Ja mam tak samo. Tylko, że jestem dwa lata młodszy(20już mam) Nie przejmuj się, jeszcze Ci się odmieni na lepiej. Tule :D

Gość gość
A ja 25 lat mam i przegrałem też najlepsze lata młodości. Nigdy nie miałem laski.

Gość gość
To przeciez mozesz jeszcze poprawic mature, znalezc prace i isc na studia zaoczne. Wszystko siedzi w twojej glowie. Ja mam 27 lat skonczylam niby przyszlosciowe studia a pracy nie ma jesli juz to za najnizsza krajowa. Pracuje ponizej kwalifikacji, nie kocham meza bo wyszlam za maz zeby uciec z domu od ojca pijacego. Nie moge miec dzieci i moje zycie jest gowno warte. Nie wujade bo pracy z ktorej sie utrzymam nie dostane, musze zyc z tym moim mezem i robic cos czego nienawidze.

Gość gość
Nie. Fizjoterapie.

Gość gość
to co ty jeszcze w Polsce robisz? jeśli choć w miarę znasz jakiś normalny język, to u Germańców albo w JuKeju znalazłabyś pracę w trzy sekundy.

Gość gość
dziewcze kochane ,ja wpadłam mając 19 lat,teraz mam 37 i robię specjalizację z neurologii,kiedy moi rówieśnicy zdawali maturę ja rodziłam dziecko,dokładnie w tych dniach. Maturę zdałam dopiero gdy córka poszła do przedszkola,potem zrobiłm studium opiekuna w DDPS i tak i jako taki pracowałam. Jak mała skończyła 10 lat poszłam na medycynę. Czy przegrałam młodość? częściowo tak ,ale tłumaczę to sobie tak : jedna z walk przegrana ,ale wojna nadal trwa i to ja ją wygram ! Więc głowa do góry ,ja w Twoim wieku byłam samotną panną z dzieckiem,kiepskimi alimentami ,groszową pensją i do tego z etykietką puszczalskiej,mimo że ojciec dziecka był moim pierwszym.

Gość Gryph
A to faktycznie, masz gorzej, moja koleżanka z podstawówki jest w moim wieku i ma pięcioletnią córkę, jest samotną matką i pracuje, zdawała maturę później. Ona ma znacznie gorzej niż ja.

Gość gość
dopiero 4 lata jesteś samodzielna i już panikujesz , a co jak panna ma 32 lata ?