Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyregulowac pory posiłków u niemowlaka?

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy Karmię piersią 5miesieczne niemowlę. Problem w tym ze je (a właściwie napija sie) Max do 5minut A po 15minutach znowu wola pierś- głośno ssie paluchy a jak nie reaguje zaczyna płakać. Czy da się jakoś uregulować pory posiłków żeby zaczął w końcu jeść normalnie A ja żebym miała chwilę oddechu? Przez te sytuacje zaczynam wpadać w jakąś depreche. Nie mogę nawet spokojnie zrobić zakupów bo dziecko wiecznie domaga się bycia przy piersi. Z butelki odmawia picia głośnym protestem. Proszę pomóżcie bo wzbiera we mnie złość nawet na niewinne dziecko:(

Gość gość
Podaj skoczka moze nie jest głodne tylko pociumjac chce

Gość gość
Smoczka niestety też nie toleruje. Z reszta dziwne by bylo ze nie bylby glodny po 2minutowym " jedzeniu". Nie mam pojecia co z tym fantem zrobić. Butelek też próbowałam różnych.ze strzykawki czy łyżeczki zje ze 20ml i też koniec bo wypluwa A za np pół godziny od nowa glodny. Może najpierw spróbować go karmić np co półtora godziny? Przetrzymać krzyki. Tylko ile to potrwa. Nie chce zaglodzic dziecka:(wariuje od tego.

Gość gość
Ja tak męczyłam się przez pół roku. Później z przyjemnością zakończyłam karmienie piersią i odzylam :-D

Gość gość
No ale dziecko jakiekolwiek mleko musi dostawać prawda?

Gość gość
5 miesięczne dziecko po 5 minutowym ssaniu nie powinno być głodne i z tego co piszesz to nie jest bo dokarmiania odmawia. Ono ma zwyczajnie potrzebę possać bez jedzenia, jeszcze raz spróbuj smoczka a jak nie chce to daj pieluszkę lub przytulankę czasem to dziecku wystarcza by przestać marudzić. Takie dziecko powinno jeść co 2-3 godziny.

Gość gość
5 miesiecy to juz dawaj warxywa.to zapycha.moj byl na butli i tez zaczynal marudzic po 1,5h.spiewalam;zabawialam i robilam wszystko zeby przecuagnac i wbijac w niego raz a wiecej

Gość gość
No chciałam dotrwać do tego skonczonego pół roku na moim mleku. Od śpiewania i zabawiania to mnie już szczęki bolą normalnie. Będę próbować go przetrzymac może nie spadnie z wagi. Ps czy przyrost 600g w 3tyg jest ok? bo niektórzy mi mówią że mało i dodatkowo czuje się zła matka co wykarmic nie potrafi:(

Gość gość
Od 5 miesiąca już powinno przybierać pił kilo na miesiąc więc jest ok. Ja albo zaczrkabym rozszerzać dietę albo dałabym mm. Chyba bym oc**ilala z takim dzieckiem

Gość gość
Kwestia jakie mleko to już Pikuś tylko podanie inne niż z piersi jest na ten moment niewykonalne. Faktycznie oszaleć można bo praktycznie nic nie da się przy nim zrobić. Dobrze ze chociaż przyrasta w normie. Dzięki za odpowiedzi. Powalczymy trochę.