Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile czekac

Polecane posty

Gość gość

Mam 34 lata jestem w związku z facetem . Nie wiem co robić bo on powiedział ze nie wie czy chce założyć rodzinę . Jeszcze parę lat temu chciał ale jak mu powiedziałam ze chciałabym się starać o dzidzie to mówi ze sam juz nie wie ze chce jeszcze się nacieszyć nami a potem za jakiś czas o tym myśleć. Co w tym wypadku mam robić?

Gość gośćed
Mozesz zyc bez niego? On potrafi zyc bez Ciebie? moze czegos tu jednak brak? Z rozsadku to ... zjedz cos eko...

Gość gość
On chce nam kupić psa na razie a za rok dwa dziecko jak poczuje tak mi powiedzial

Gość gość
Myślałam poważnie nad wpadka z nim

Gość gość
A jak nie poczuje to co zrobisz

Gość gość
To wychować sama myślę że dam radę ze mnie stać finansowo . Tylko ze nie chce w taki sposób decydować czy dziecko będzie miało ojca czy nie

Gość gośćed
Dziecko to mozesz miec... Czy tylko o to Ci chodzi A gdzie szalenstwo, tesknota, radosc bycia tu i teraz... tak tylko pytam...

Gość gość
Ale ja już się wyszalalam, użyłam życia jedyne czego mi brakuje to tego żeby coś wspólnego stworzyć . Czuje instynkt macierzyński . Zegar tez tyka ..

Gość gośćed
,,wyszalalam'' odwazne! ,,kobieta zawsze wie czego chce ..kobieta nigdy nie wie czego jej sie chce'' Zartujesz sobie...... Chcesz byc kochana, szukaj ....ktory nie bedzie umial bez Ciebie zyc albo zaryzykuj, jakas tam szsnsa na pewno jest Zasadnicze pytanie. Co dla Ciebie jest w zyciu najwazniejsze, bez czego mozesz zyc?

Gość gość
Nie chce się rozdrabniac na czynniki pierwsze ale to ze się wyszalalam znaczy ze poznawałam świat zwiedzalam uczyłam się robiłam szalone rzeczy. Od kilku lat chciałabym osiąść na tyłku założyć rodzinę mieć dom mam jakieś środki na to jednak czy mogłabym żyć bez dziecka bez bycia mama? W 10 % tak , mogłabym są jakieś na to szanse mogłabym się poświęcić dla partnera jakby on nie chciał mieć rodziny .

Gość gośćed
Tylko czy bylabys szczesliwa, spelniona, etc.. Skad bralabys szczescie, by nim, co dnia obdarowywac meza i kochanka w tej samej osobie... Ja dobrze Ci zycze... Jak sie kocha, to sie nie odmawia, razem wszedzie, na szczyt i w przepasc, tragiczne ale i taka potrafi byc milosc. Ile lat przed wami, ile dni i nocy Ile pytan, rozmow, ekstazy.. eh..

Gość gość
Masz 34lata, zalozmy ze jestes dalej z tym facetem. Po 5latach cie rzuca. I co? Czego bedziesz wtedy najbardziej zalowac? najprawdopodobniejszy scenariusz jest taki, ze facet cie za chwile zostawi, a po 3mscach na facebooku wstawi zdjecie z nowa d..a i podpisem bede tata. jezeli facet mowi: nie wiem, nie jestem pewny, poczekajmy to jak najszybciej powinen nam sie wlaczyc mozg i dokonac szybkiej analizy

Gość gość
Tzn ze że mną nie chce ? Nie sądzę że z jakąś inną włączyły mu się instynkt tacierzynski

Gość gość
Wiecie co jestem z nim szczęśliwa on ze mną tez i to się liczy może nie jest gotowy jeszcze na to żeby mieć rodzinę okey przecież nic się nie stanie jak za pół roku wpadnę

Gość gość
nie chce Cie martwić, ale raczej juz nie zechce miec z Toba tego dziecka

Gość gość
A dlaczego tak mówisz bo inna jest młodsza lepsza nie wiem będzie umiała lepiej zorganizować wpadkę ?

Gość gość
On nie chce z Tobą dziecka. Przegapiliscie właściwy moment, ten związek juz nie ma przyszłości.

Gość gość
"jezeli facet mowi: nie wiem, nie jestem pewny, poczekajmy to jak najszybciej powinen nam sie wlaczyc mozg i dokonac szybkiej analizy" x jesli ma wątpliwości,to będzie tak "przeciągał" większowszość decyzji,jeśli Ci zależy na byciu matką,to chyba czas na zmiany,a wpadka .. po co unieszczęśliwiać siebie,jego i jeszcze dziecko,,które prędzej czy później zrozumie ,że jesteście ze sobą z "przymusu"

Gość gość
on cie nie kocha, jest z tobą z wygody i taka jest prawda. Jakby cie kochał to by szybko oświadczał i żenił z tobą. Masz 30 parę lat i naprawdę tego nie widzisz??? twoje rówieśniczki już dawno mają mężów i rodzinę.

Gość gość
Tak to teraz go rzucę mam 34 lata i mam szukać kogoś potem rok tworzyć związek następny rok zbierać kasę planować wiec super będę kolo 40 tki zanim to wszystko wypali. Sorry wole zostać z nim bo go znam i kocham a to chyba najważniejsze jakoś się dogadamy nie sądzę żeby mnie zostawił jakbym była w ciąży

Gość gość
Z reszta jak mam pokochać innego obcego faceta jak ja nawet nie jestem gotowa żeby kogoś szukać bo jestem zakochana w moim facecie mimo wszystko.

Gość gość
Wszystko wiedzace wróżki dzięki za rady takie rady to samo mi babcia 70 letnia mówiła ale my przecież jesteśmy młode prawda a taki zascianek. Nie macie racji wogole. Bo wszystko może się zdarzyć nie nam zamiaru szukać kogoś pod przymusem bo czas mnie goni wierze ze się nam poukłada.

Gość gość
nie ma sensu czekać, albo mężczyzna wie czego chce, albo nie. Sama mam 31 i właśnie rozstałam się z chłopakiem, bo nie czuł potrzeby zakładania rodziny. Ja jednak czuję, a czy mi się uda to czas pokaże..

Gość gość
Ostatni dzwonek. Jak poczekasz parę lat to faktycznie dobijesz 40-stki a twój facet zostawi starą dla młodszej. Albo już rób dziecko albo szybko szukaj następnego. Lepiej starszego żeby na 35-latkę nie wybrzydzał.

Gość gość
Chlerka mówi ze nie wie czy chce mieć dziecko bo jest tyle zła na świecie i nie chce żeby się męczyło ze jakby mógł zapewnić dziecku dobry byt to tak ale nie chodzi o finanse tylko o społeczeństwo. O co mu chodzi bo juz zglupialam

Gość gość
O co chodzi? O darmowe, regularne bzykanie bez żadnych zobowiązań i odpowiedzialności. A teorię dorabia do tego jaką mu wygodnie. I wpycha cię w lata. I bezpłodność, bo do tej masz coraz bliżej. A ty, z przyzwyczajenia, boisz się odejść i szukać kogoś kto będzie ojcem, chowasz głowę w piasek. A czas leci... Dobra rada to była wyżej - znaleźć kogoś starszego i zajść z nim, kogoś dla kogo twój wiek będzie atutem a nie wadą. Bo rówieśnik znów może parę lat zwodzić a potem kopnąć dla młodszej. Może jakiś rozwodnik, nawę odbić męża, byle był dojrzały a nie taka kłamliwa łajza.

Gość gość
Tylko ze ja przy takim 40 latka będę wyglądać jak córka bo nikt mi nie daje 30tki . Nie chce rozwodnuka z bagażem bo miałam jednego i mnie oszukał tylko zmarnował lata. Chyba zdecyduje się na wpadkę najwyżej będę wychowywać sama

Gość gość
Czytam różne posty na tym forum i się zastanawiam dlaczego wszystkie wypowiedzi w moim poście są typu ze to ostatni dzwonek ze juz za późno ze przegapiłem szanse kiedy inne 35 latki się pociesza zw jeszcze pół życia przed nimi nie ma co się spieszyć ze na pewno się znajdzie ten jedyny. Take skrajności. A przecież ja sama też tak uważam nie jestem desperatka ze juz teraz musze ze szybko wiec czegoś tu nie rozumiem.