Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wszystko zależy od wyborów

Polecane posty

Gość gość

których dokonujemy, zgadzacie sie?

Gość gość
Oczywiscie. A ze roznie pozniej czujemy sie z konsekwencjami jakie nisoa-zycie:)

nie do końca I tu jest ból gdy ktoś oskarży Ciebie o to co inny Ci zrobił tak jakbyś to Ty był winny tak jakby to był Twój wybór. I wiele tematów musisz unikać i wiele musisz ukrywać. A jedno wywołuje drugie i więcej trzeba ukrywać

Gość gość
Ale o czym Ty piszesz:). Twoj wybor co z,kims takim i sytuacja robisz.

straconego czasu nie da się cofnąć, zabranego zdrowia, zabranych szans, wykrztałcenia, zabranych pieniędzy, zabranych bliskich, wyglądu... Jeden brak ciągnie za sobą ciąg innych braków których normalnie by nie było Ty wiesz gdzie jest przyczyna inni mogą o to Ciebie oskarżyć. Są braki których nie da się odzyskać

Gość gość
wykSZtałcenia

Pisze o wszystkim czyli o tu i teraz jeśli ktoś Cię zamknie w piewnicy i urwie noge to zabrane jest Ci wykrztałcenie i noga i szczęście i kochanie (miłość) bycie ważnym dla kogoś tak jak byś mógł na to zasłużyć całym sobą gdyby Cię nie "zniszczyli"

Gość gość
Nie przesadzaj, to co podajesz jako przyklad to nie twoje wybory i ich konsekwencje tylko zdarzenia. Sytuacje na ktore nie masz wplywu,bo nie ma czlowieka ktory panuje nad zyciem. Odnosze wrazenie,ze albo nie wiesz o czym piszesz,albo nie wiesz czym sa decyzje,albo tez w koncu tak piszesz,ze Cie po prostu nie rozumiem:). Zdarzaja sie rzeczy niezalezne od nas, utrata zdrowia,czyjas obmowa itp. Tak jak zdarza sie przypalic ziemniaki, przypadkowo nadepnac komus na odcisk itp. Zdarza sie. To trzeba przyjac, ale co dalej z tym robisz zalezy juz tylko od ciebie.

tzn Nie WSZYSTKO ZALEŻY OD WYBORÓW TWOICH. Fakt że często bardzo duzo a nawet większość zależy od Twoich wyborów ale jeśli Ci ktoś zabiera wolność wyborów/ gnębi/ wybiera za Ciebie że masz się nie uczyć tylko pracować bo nie da Ci jesć/ połamie Ci nogi i nie zrobisz kariery sportowej... Wiem co pisze Czasami jest tak że inni są pokrzywdzeni przez to że zabiera im się wybory i zabiera zdrowie a czasu, zdrowia, zdolności , sprawności już nie odzyskasz i musisz ciężko pracować żeby żyć i nie starczy Ci czasu żeby awansować lub mieć dzieci!

Gość gość
Wszystko zależy od wyborów ale dopiero jak zaczniemy mieć prawo wyboru. W Polsce dzieci i ryby głosu nie mają. Dziecko nie ma prawa wyboru, nie może powiedzieć pijanej matce " jak jeszcze raz podniesiesz na mnie rękę to spakuje ci walizki " albo " tato od dziś już mnie nie będziesz gwałcił bo ja nie chcę " Jaki to dziecko ma wybór? Między gwałtem w rano czy wieczorem? Wszystko zależy od wyborów ale dorosłych ludzi.

Gość gość
Mieszacie jak dla mnie pojecia. Sa wypadki losowe- jak urodzenie sie w rodzinie alkoholowej,g****,zlamanie nogi,pobicie przez kogos itp. I sa decyzje,ktore podejmuje sie samemu.

Gość gość
Zmoderowalo mi gw/alt. Przesadzaja:)

Gość gość
W takim razie nie wszystko zależy od wyborów ale i od szczęścia, losu, przeznaczenia, zbiegów okoliczności każdy nazywa to inaczej.

Gość sceptyk o dziurawej skarpecie
czyli w sumie nic nie wiadomo

Gość gość
No nie wiadomo ,takie zycie:). Sa decyzje i sa przypadki, w takim samym stopniu wplywaja na zycie.