Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elicja_000

Ile kieszonkowego na obóz zagraniczny

Polecane posty

Gość Elicja_000

Witam, mąż zmienił pracę i mają tanie obozy zagraniczne, więc zapisaliśmy trójkę naszych dzieci. Dwoje pojedzie do Hiszpanii (13 i 16 lat) najstarszy syn do Włoch (18 lat) Szukam po necie, bo nie mam żadnej orientacji. Ile powinnam im dać kieszonkowego. Będą mieli zapewnione posiłki i picie do nich. Nigdy nie byłam za granicą i nie mam żadnej orientacji. Gdzieś przeczytałam,że 100 euro to takie absolutne minimum, a teraz dostaliśmy wytyczne z firmy, że powinni mieć 50-80 euro kieszonkowego. To wystarczy,żeby nie musieli sobie odmawiać jakiś lodów, owoców itp?

Gość gość
Wejdz sobie na numbeo i zobacz jakie sa ceny w tych mastach do ktorych leca dzieci. Zobaczysz ile kosztuja lody czy napoje i sobie policz ile im dac + jakies 50 euro wiecej na inbe rozrywki

Gość gość
Mysle ze 15-20 euro na dzien powinno byc ok

Gość gość
Każdy rodzic ma chyba tutaj trudny orzech do zgryzienia ;p Jeśli obóz jest z pełnym wyżywieniem, to myślę, że 20 euro an dzień powinno być ok ;p Może to jakoś rozwieje Twoje wątpliwości https://www.youtube.com/watch?v=APyeA4qZ1vA

Gość gość
Zależy jakie masz dzieci. Mnie rodzice zawsze dawali dużo- ze 300euro, bo wyznają zasadę, że lepiej żebym miała więcej na wszelki wypadek gdyby się coś stało, niż za mało i miała zdychać z głodu czy pragnienia potem. Ale umowa była taka, że to nie są pieniądze do przep********ia- mam sobie kupować co chcę wedle potrzeb, ale z rozsądkiem. Nigdy nie wydałam wszystkiego, zawsze im przywoziłam resztę- 100euro conajmniej. Jeżeli masz rozsądne dzieci to daj im po 200euro, z taką samą umową. Zresztą tyle pieniędzy, to aż trudno wydać za granicą, jeżeli mają wyżywienie.

Gość gość
Dodam jeszcze że zależy od długości obozu, ale wszystkie wyjazdy na których byłam i podawały takie proponowane kieszonkowe-to były naprawdę podane minimalne kwoty na biedę. Zależy od kraju, niektóre rzeczy tanie u nas są drogie u nich, i odwrotnie.

Gość Elicja00
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi :) Pozdrawiam