Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oszukana na allegro, pomóżcie proszę...

Polecane posty

Gość gość

Cześć, Jakis tydzień temu zamawiałam koszulki na allegro ( pierwsze co sparwdzilam opinie, komentarze 99,9 % pozytywów, same piątki) ponadto to sklep a nie osoba prywatna... zamówiłam za pobraniem abym mogla przy kurierze w DPD sprawdzić czy rzeczywiście to oryginalne koszulki i czy rozmiary się zgadzają. Zamówienie miało dostarczyć DPD, okazało się, ze dostarczyl je listonosz POCZTY POLSKIEJ zapakowane w folię DPD. Poprosilam aby poczekał bo chce otworzyć przed zapłaceniem i upewnić się czy wszystko się zgadza. Listonosz powiadomił mnie , ze nie ma takiej opcji bo wysylka tego nie obejmuje, po chwili konsternacji i wyjasnieniu ze spodziewalam się DPD a nie PP i przemyśleniu zaufałam - pomyslalam wszystkie komentarze ok, sklep internetowy i zaplacilam. Okazalo się, ze rozmiary nie te które zamawiałam i w jednej bluzce metka odcięta... Od razu napisałam maila do sprzedającego ale oczywiście cisza. Mogę sprawę zglosic na allegro? Nagrałam moment otwierania przesyłki, żeby nie było ze to ja cokolwiek poobcinałam w tych bluzkach i mam potwierdzenia na mail wyboru przesylki DPD i innych rozmiarow niż te ,które ptrzymałam. Z góry dzięki za opinie i pomoc.

Gość gość
nigdzie nie musisz na razie tego zgłaszać gdyż przysługuje ci prawo zwrotu towaru w ciągu 14 dni od dostarczenia bez podania przyczyny, po prostu napisz maila ,że rezygnujesz z zakupu i odeślij towar,wówczas gdy sprzedawca będzie robił proplem ze zwrotem kasy zgłoś sprawę na allegro

Gość gość
Ale za odesłanie towaru ja poniosę koszty (min.15 zł) a przecież to nie ja popełniłam błąd...

Gość gość
no ale chyba lepiej stracić 15 zł i odzyskać to co wpłaciłaś, innej opcji nie ma,żeby odzyskać kasę musisz odesłać towar

Gość gość
do góry Kochane, do góry

Gość gość
Ale chodzi o zasady ja na te 15 zł ciężko pracuję :(