Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie moge zlozyc wniosku na 500 plus bo nie mam ubezpieczenia zdrowotnego

Polecane posty

Gość gość

a nie moge zarejestrowac sie do up bo nie mam wszystkich dokumentow z pracy.

Gość zbychu spod szóstki
No i bardzo dobrze. Trzeba było parę razy pomyśleć zanim bezmyślnie rozchyliłaś nogi na wznak. Od moich podatków łapy precz!

Gość gość
10 lat podatki odprowadzalam.

Gość gość
Niezaradna życiowo poleczka? No coś niesamowitego, przecież według kafeterianych ,,księżniczek'' to faceci są życiowymi nieudacznikami.

Gość gość
a dlaczego mam nie brac jak mi sie nalezy.?????????

Gość gość
Oplac sobie sama składkę w Nfz;) koszt 300zl

Gość gość
ciekawez czego. jestem wsciekla , w****iona wrecz. za dwa dni wakacje jestem udupiona w domu. co zrobic z dzieckiem w czasie wakacji.jak sie nie ma pomocy. na kolonie za mala. jedynie jedzie do babci na wakacje ale dopiero za miesiac. a ja w tym czasie ide na miesiac do pracy. ale dopiero 15 lipca. a potempo wakacjach szukam pelna para. nie stac mnie na zaplacenie opiekunce.

Gość gość
No i co, myślisz że bluzganie na forach ci pomoże??? Gdzie jest ojciec dziecka? Dlaczego nie pomaga? Poza tym nie przesadzaj z tą biedą, mam znajomych którzy w dzieciństwie nie mieli co jeść i musieli chodzić zbierać grzyby, jagody, butelki do skupu itd., bo nie było chleba w domu. TO JEST BIEDA.

Gość gość
a skad mam wiedziec gdzie jest. nie zyjemy razem.

Gość gość
Zarejstruj sie w biurze pracy i po kłopocie.Składka zdroworna generalnie nie jest obowiązkowa przy 500+.Nalezy sie i kropka.Ja pobieram na całą moją trojeczke.

Gość gość
a tu kolejny problem. nie mam dokumenmtow potwierdzajacych zatrudnenie w 2014 roku.zeby przedstawic w urzedzie pracy. a pracowalam legalnie. przetrzepalamw domu wszystkie papiery nic nie mam a pracowalam na zleceniu. zadnej umowy niewiem gdzie to mi sie podzialo.

Gość gość
Bo autorka to oszustka. Byla zarejestrowana z up i w tym czasie pracowała, a nie zgłosiła tego. I teraz ani 500+ , a jeszcze kare up moze nałożyć. Tak sie konczy oszukiwanie.

Gość gość
Autorko ja tez zgubiłam kiedys świadectwo pracy nie bylo problemu pracodawca dal mi duplikat czekałam kilka dni aż księgowa dostarczy i tyle.moja mama do emerytury potrzebowała świadectwo z zakładu który juz nie istnieje i uzyskała je w archiwum.wiec nie wiem gdzie masz problem

Gość gość
Bosszz, składasz do skarbowki wniosek o wydanie stosownego zaswiadcz/pitu za 2014 rok, tylko dok.poświadczony przez U.S. biorą pod uwagę, a obecne zarobki sami sobie sprawdzą, to ze nie jrstes zarejestr w urzedzie pracy to nie ma nic do 500+, a jedynie do ubezp.czyli leczenia. A poza tym niech pracodawca wyda ci swiadectwo pracy i wtedy mozesz byc zarejestr w U.P. a jesli nie masz swiadectw pracy z 2014 roku to nie ma nic do 500+, tylko do U.P, bo policza ci mniej lat pracy i przez to np nizszy zasilek.

Gość gość
ja bylam na zleceniu. jak juz pisalam pracowalam legalnie bo mam nawet pit z pracy.a firma nie istnieje. o ktorej pracowalam.

Gość gość
kobieto, takim losiom jak ty to nawet 500+ nie pomoze. ps. widze ze mentalnosc "czy sie stoi czy sie lezy placa sie nalezy" kroluje dalej. a niby komuna sie skonczyla.

Gość gość
No to tylko tyle ze w U.P tego nie przedstawisz, ale moze jakies zaswiadcz z zus ze w tym i tym okresie mialas tytul ubezp i takie i takie skladki, nie wiem czy U.P by to hhonorowa, ale jesli masz swiad.pracy z ost miejsca pracy to i tak cie zarejestruja. Do 500+ tylko z u.s. poswiadczone. A tak w ogole to jak firma juz nie istnieje to niektore dok trafiaja do archiwum panstwowego.

Gość gość
No to tylko tyle ze w U.P tego nie przedstawisz, ale moze jakies zaswiadcz z zus ze w tym i tym okresie mialas tytul ubezp i takie i takie skladki, nie wiem czy U.P by to hhonorowa, ale jesli masz swiad.pracy z ost miejsca pracy to i tak cie zarejestruja. Do 500+ tylko z u.s. poswiadczone. A tak w ogole to jak firma juz nie istnieje to niektore dok trafiaja do archiwum panstwowego.

Gość gość
przerzucilam teczki z dokumentami z pracy. mam umowy swiadectwa pracy z 2 ostatnich mniejsc pracy. sprzed kilku lat. mam tez swiadectwo umowy tylko z tego roku. a przez 2 lata pracowalam w tej samej firmie. i mam tylko 2 rachunki do umowy zlecenia. nic wiecej. nie mam pojecia co sie z tymi dokumentami stalo. widocznie wogole ich nie dostalam.

Gość gość
Ja też nie mam ubezpieczenia a pierwszy przelew z 500+ dostałam...

Gość gość
i co tam?

Gość gość
hhghg

Gość gość
wlasnie wrocilam z up. niestety jest potrzebne zaswiadczenie z poprzedniej pracy o zatrudnieni. od kiedy kwoty- wszystrkieskladki. nie ma mozliwosci zastapienia tego innym dokumentem.

Gość gość
Wykup abonament w przychodni i będziesz mieć ubezpieczenie. Lepsze to niż opłacanie sobie samemu ubezpieczenia w zusie za 300zł miesięcznie.

Wystarczy napisać iż dzieci Twe upośledzone są, a 500+ samo przyjdzie, a pan listonosz nawet zapuka do Twych drzwi.

Gość gość
jakie ma znaczenie ostatnie swiadectwo pracy , do ubezpieczenia sie jako bezrobotna ?

Gość gość
ano takie, że wyliczają ci z tego staż pracy oraz ustalają, czy masz prawo do zasiłku ale up a 500+ to dwie zupełnie różne sprawy, więc o co ci chodzi tak naprawdę?

Gość gość
przeciez bylam sie pytac. myslalam ze uda mi sie zlozyc dokumenty o 500 +. ale powiedziaqlam ze jestem bezrobotna wiec ze musze miec ubezpeczenie. a ze pracy nie mam musze byc zarejestrowana. i kolo sie zamyka. dzis juz nie zdaze ale jutro pojde do mopsu jeszcze raz i zobaczymy co mi jeszce raz powie. bo musze isc zaraz po dziecko do szxkoly.

Gość gość
to poprostu jej mniej wylicza i tyle , a z tego co autorka pisze to wogole nie moze sie zarejestrowac