Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Kkiniaa84

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz. 3

Polecane posty

Hej zocha. Wizytę mam jutro to się dowiem ile waży :) jestem bardzo ciekawa, bo ja na diecie chyba mniej teraz przybieram, ale to też się jutro okaże. A Ty jak się czujesz? Ja cały czas ok. Chociaż znowu trochę zmęczenie mnie bierze, zwłaszcza po ostatnim weekendzie jeszcze odsypiam, bo na weselu byliśmy ;)

Gość gość
Nela napisz co doctor powiedzial. Martwimy sie o Ciebie.

Agusia- No to trzymam kciuki by synek dał sie pomierzyć ;) u mnie też ok, mały coraz cześciej i wyraźniej kopie, zaczynam myślec o porodzie przez tematy poruszane w szkole rodzenia i to mnie zaczyna stresować. X Alexvan- jak u Ciebie? Jak sie czujecie? X Ananasowa- Ty już odliczasz dni do spotkania z córeczką, co?

Właśnie wróciłam z wizyty... mały waży już 1660g termin wg. wagi już na 27.11, a ja schudłam 2kg od ostatniej wizyty. W sumie jeszcze nie myślę o porodzie, pewnie dlatego, że jeden z moich lekarzy upiera się przy cc. A na szkole rodzenia będziemy dzisiaj mieli zajęcia z położną laktacyjną.

Agusia88- No to brawo! To chyba nasze chłopaki idą łeb w łeb ;) a Ty wolałabyś poród naturalny ?

Zocha, nawet nie zdążyłam się za bardzo zastanowić nad porodem, bo pewnego razu jak jechaliśmy do lekarza zapytałam tylko męża co myśli o porodzie rodzinnym, bo chciałabym żeby był przy mnie, on w sumie też by chciał, a lekarz na wizycie powiedział nam, że cc i skończyło się zastanawianie. Chociaż chciałabym chyba spróbować naturalnie, tylko że zawsze bałam się przenoszenia i wywoływania porodu.

Dla mojego lekarza samo IVF i to, że się długo staraliśmy jest wskazaniem, dlatego nie chciałby ryzykować porodu naturalnego. Chyba po prostu woli dmuchać na zimne.

Gość gość
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Ja po wczorajszej wizycie u dr Roszkowskiego jestem troszkę spokojniejsza, to naprawdę wspaniały specjalista. Dr przy mnie zadzwonił do pani genetyk, która podpisała się pod testem nifty i popytal jak i co. Okazało się, że to ryzyko zespołu jest ale to 50: 50. Potem zbadał dzidziusia i jest wszystko ok. A najlepsze jest to, że on nie jest pewien, że to na pewno dziewczynka a nie chłopak bo on obstawia na chłopca. Troszkę to wcześnie na płeć ale w 12 tygodniu dr myli się co do płci 2 razy z m-cu tak sobi zazartowal. Jestestem zapisana na amniopunkcje na 17 października. Narazie uczepilam się jego słów że on nie widzi nic złego. Nela40

Nela! Pocieszające wieści! Za 2-3 tygodnie juz powinno lepiej widac płeć, wiec jesli to chłopak to moze nie ma sensu robic amniopunkcji?

Gość gość
Nela baaardzo sie ciesze, ze doktor rozwial Twoje watpliwosci. Z drugiej strony dziewczyny ktore stoja przed wyborem czy zrobic test nifty - po Twoim przypadku stanowczo odradzam! 50% szans to nie jest test.... dlatego nie powinni nawet sie reklamowac. Tym bardziej jaki to test z krwi jesli nie potrafi okreslic plec dziecka. Zycze Ci spokojnych 9 miesiecy (w zasadzie 6 pozostalych ;)

Gość Klaraaa09
Nela ja chodziłam do dr R, zreszta zrobił mi tez cc. Jak on mowi, ze nie widzi nic niepokojącego to napewno tak bedzie :) mi w 12 tc powiedział, ze dziecko jest średnio ułożone do ustalenia płci ale obstawia dziewczynkę i sprawdziło sie :) Aniu chociaż nie znamy sie dobrze (2 lata temu wymienialysmy pare zdan tu na forum)bardzo mocno Ci kibicuje i trzymam kciuki za pozytywna betę :* Nadzieje przepraszam z góry, ale czy mozesz podać po raz setny jaka matę polecalas? Pamietam, ze inne dziewczyny tez polecały ja.Miałam gdzies zapisane ale oczywiscie wcięło...

Gość Annie84
Nela spokojna mama to spokojne dziecko, wszystko musi byc dobrze i tego sie trzymaj. Xxxxxxx Klara mi ostatnio Nadzieja polecala Tiny Love move and play. Niedawno przyszla i nasza corcia od razu ja polubila, a teraz w smyku promocja.

Gość gość
Klara , Annie :D u nas tez ta mata sie sprawdziła:-) pałąki zdjęte od tygodnia i mała turla sie tylko po niej. X Nela teraz możesz odetchnąć:-) doktor i dziewczyny chyba trochę cię uspokoili ? wiadomo ze odrobina niepokoju zostanie , tak jak bylo i u mnie, ale nic juz nie jesteś w stanie zmienić takze głowa do góry :-) Nadzieja78

Gość gość
Ananasowa turlasz sie jeszcze ?:-) X Piksi, Zuzka, Annie co u Was ? X Kiciolka dziewczyny pytają o Was X Lucy jak dajecie sobie radę? Nadzieja78

Agusia i Zocha, wiec idziemy w sumie identycznie. Ja jutro zaczynam 32tc, dzis miałam ostatnie badanie prenatalne i moj książę jak narazie to okaz zdrowia :-) wazy 2100 :-p . Co do porodu to u mnie jest wskazane cc ze względu na wadę wzroku ( mam - 7,5 ) . Jak wasze wyprawki ? Ananasku ... Turlając sie jeszcze czy tulisz maleństwo ? Lucy- jak u Ciebie kochana ?

Nela cieszę się że dr cie uspokoił, trzymam kciuki za amniopunkcje, ten dr wogole gdzieś w szpitalu pracuje czy prywatnie byłaś??? Lucy co u was słońce???? Hip hip mój okres już przyszedł więc owulacja tym razem w weekend nie będzie, kamień z serca, ale jestem szczęśliwa

Kkoola i Andzia już urodziły bo mamy je w ciezarowkach, wiecie coś w tym temacie? Jula nie wiesz czy gdzieś usg piersi na nfz szybko można zrobić, ewentualnie prywatnie tanio? Zaczęłam wyszarpywac skierowania na nfz, na badania które muszę robić

Kkoola i Andzia już urodziły bo mamy je w ciezarowkach, wiecie coś w tym temacie? Jula nie wiesz czy gdzieś usg piersi na nfz szybko można zrobić, ewentualnie prywatnie tanio? Zaczęłam wyszarpywac skierowania na nfz, na badania które muszę robić

Kkiniaa84 Andzia urodziła synka 8.09 przez cc. Co z KKolaa nie mam pojęcia, ale skoro termin miała miesiąc temu to też na pewno już urodziła. Alexvandekol ja w sumie mam nadzieję, że do grudnia dotrwam, ale zobaczymy :) Co do wyprawki zostały mi do ogarnięcia kocyki, prześcieradła, pieluchy tetrowe itp. łóżeczko, materac, przewijak i apteka. No i chciałabym wkrótce zabrać się za pranie, bo tego się najbardziej obawiam - mam wrażenie że segregowanie, pranie i prasowanie zajmie mi całą wieczność :)

Gość gość
Ania1602 - dobre wieści i mam nadzieję, że zostaną potwierdzone. Tak jak Julia pisze, że jeżeli test nie potwierdził dziewczynki (co bardzo dziwne) to jeżeli okaże się, że to chłopiec, to może faktycznie zrezygnować z amniopunkcji. x gość wczoraj - test nifty jest wiarygodnym testem w zakresie trzech wad genetycznych i z tego co wiem dokładnie określa płeć dziecka. U mnie w rodzinie trzy osoby robiły i w 10 tc znana była płeć dziecka. x Kkinia - kciuki za tą IUI trzymam już od teraz ;) x Lucy, Małamii - jak u Was? x Biedrona1979

Gość gość
O rety... Nie Ania1602, tylko Nela miało być oczywiście ;) x Biedrona1979

Gość Klaraaa09
Kinia dr R przyjmuje prywatnie na usg teraz juz na ul.Dzikiej a w szpitalu tez przyjmuje na Czerniakowskiej, szpital Orłowskiego. Pytanie do Neli ale pozwolę sobie wtrącić ;) X Dziekuje dziewczyny za info o macie. Faktycznie w smyku super promocja wiec zamawiam :)

Alexvan- to mały rosnie jak na drożdżach. Z wyprawki czekam na wózek, pozniej jeszcze tylko apteka i bielizna dla mnie. Jakie staniki do karmienia polecacie, Mamuśki? Wczoraj dotarło łóżeczko, mąż skręcał je wieczorem, ja niestety nie doczekałam by zobaczyć efekt końcowy, za to rano miałam niespodziankę, przygotował już całe z materacem i ochraniaczem:) Alexvan- czymś się różniło ostatnie badanie prenatalne od poprzednich? Ja mam na poczatku października. X Agusia88- jestem w trakcie prania, nie powiem zajmuje mi to kilka dni bo rzeczy używane piorę 2razy, oj jest z tym sporo roboty! Ale patrząc na te maleńkie ubranka... to chyba jedno z przyjemniejszych prań i prasowań w moim życiu :) :p

Kiniaa- twoja cierpliwość i wytrwałość bedzie wynagrodzona zobaczysz:) trzymam kciuki za ten cykl :)

Gość ananasowa
Dziewczyny, turlam się jeszcze i dziękuję za pamięć o mnie, mimo że mało się tu udzielam. Ja już na ostatniej prostej, w niedzielę mam przyjecie do szpitala i również cc :) niech się dobrze dzieje! jestesmy gotowi i pełni nadziei:) moja lekarka stanęła na wysokosci i wszytsko pozałatwiała, wierzę, że w praktyce też tak gładko to pojdzie:) wszytskiego dobrego Wam życzę :*

Ananasowa- jejciu ale fajnie, w ndz juz będziecie w trójkę:) Kto jest Tw lekarką? Trzymam kciuki i daj znac jak bedziesz mogła :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować