Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Kkiniaa84

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz. 3

Polecane posty

Gość gość
Morela co Ty bredzisz... przecież Ty nie miałaś krio... co jedna to mądrzejsza

Gość gośćmartuskaa1985
Dziś byłam na ocenie :) endometrium ładnie wzrasta. Wszystko idzie w dobrym kierunku (mam taką nadzieję). W czwartek kolejny wyjazd do lekarza. Choć wieści dobre moja głowa tego wszystkiego nie ogarnia, dziś chyba kumulacja myśli, zmęczenia, stresu i głowa pęka na maksa.

gośćmartuskaa1985 Bedzie wszystko dobrze...:))) pomalutku i bez stresu bo to jest bardzo ważne teraz TRZYMAM KCIUKI...:))))

Gość gość
Do Gościa z 19 lutego 23:45 jak chcesz się Tu wtrącać i wymądrzać to czytaj wszystko uważnie i ze zrozumieniem.

Agusia z tego co dr powiedziała w mojej klinice na pierwszym miejscu stawiają na crio na naturalnym, bo skoro jest owulacja itd lepiej robić na naturalnym :-/ Ogólnie ja jestem mega wyluzowania, zero stresu czy rośnie czy nie rosnie itd Bardzo wierzę że się uda.... Wiara czyni podobno cuda ;-) Martuska kiedys szczęście na forum chodziło parami, ( chyba wtedy jeszcze cie tu nie było lub nie pamiętam) mam nadzieję że teraz też tak będzie i ogłosimy niebawem dobre wiesci razem..... Parami, parami, gęsiego....<3

Gość gośćmartuskaa1985
Kkiniaa faktycznie idziemy łeb w łeb :) Mam nadzieje, że będzie 2:0 dla nas. Trzymam mocno kciuki

Gość gość
Gonia - cukier bardzo zle wpływa na jakość komórek jajowych! Poczytaj.. x Kkinia, Martuska - trzymam mocno kciuki za Was!!! x Kkinia - chwała im za to, że tak stawiają na naturalne cykle do crio, ale ja osobiście na bank bym im podziękowała i chciała na sztucznym cyklu podejść.. Zwłaszcza, że za to płace. Tak też zamierzam uczynić to w lipcu.. Ja też nigdy nie miałam problemów z owu, endo, czy pękaniem pęcherzyków, bo u nas czynnik męski, ale zdecydowanie cenię sobie spokój psychiczny, zwłaszcza w takim momencie. x Malamii - co u Ciebie Kochana? Jak się czujesz?... x Biedrona1979

Biedrona1979 ok dzieki ale w moim przypadku nie da sie do końca ograniczyć cukru niestety praca fizyczna..dobra kondycja wymaga nawet wskazane dobry batonik slodki raz na dzień..ale spróbuje...:) Też stawiam na sztucznym cyklu..jest pewniejszy

Gość gość
Gonia - chociaż spróbuj.. Siła wyższa ;) Biedrona1979

Dziewczyny czy u was występował sluz płodnych przy brania estrofemu??? Martuska jak u ciebie???

Gość gośćmartuskaa1985
Kkiniaa u mnie nie! Ja już w domku po wizycie, we wtorek transfer. Od dziś zaczynam znów brać prolutex, dodał mi również acard 75. Rozmawiałam dziś z dr i zdecydowaliśmy się na transfer 1 zarodka.

Gość gość
Gonia to zjedz gorzka czekoladę i suszone owoce typy figi, jesli nie możesz zrezygnować z cukru :-) X Martusia dobrze ze zdecydowaliście się na 1, tym bardziej ze są takie dobre. U nas na forum Justynie podzieliła sie (blastka?) i wyszły bliźniaki :-) a jakby sie dwie podzielily ? Czworaczki! :D X Kinia myślami z Tobą. :-) Powodzenia dziewczyny ! Nadzieja78

Gość gośćmartuskaa1
Nadzieja! To już mnie utwierdziłas, że dobrze zdecydowanlismy

Nadzieja78 spróbuje nie mam wyjścia jak już tak mnie uprzedzacie..:) Martuśka 1985 i myślę że słuszna decyzja 1 zarodek -TRZYMAM KCIUKI..:) w moim przypadku podeszłam przy pierwszym transwerze odrazu 2 zarodki i 2 tylko mieliśmy teraz musze zacząć wszystko od nowa a niestety fundusze ubywają..ale damy rade...:)

Gość a_gusia88
Gonia a czy podczas transferu miałaś jakieś dodatkowe procedury typu embrioglue albo nacięcie otoczki zarodka? Ja mialam podany naciety zarodek i transfer się powiódł. Porozmawiaj o tym ze swoim gin.

Gość gość
Co wy dziewczynie wciskacie kity ze ograniczenie cukru pomoże ?juz byście sobie darowaly te brednie

Gość gość
Zdrowe odżywianie jeszcze nikomu nie zaszkodziło. A jesli ktos sie stara kupę lat,wydaje ogromne pieniadze na ivf to oczywiste ze weźmie sie tez za siebie. Zdrowa żywność, suplementacja i sport. Pozatym cukrem żywią sie grzyby , a jak grzyby to i niektóre nowotwory.

Gość gośćmartuskaa1
Kkiniaa i jak tam u ciebie? Daj znać

No więc jestem po wizycie. Endometrium 10 mm, od 26.02 potężne dawki progesteronu i 01.03 criotransfer :-) Martuska też bierzemy jeden zarodek :-) zmiana decyzji. Nasz okaz to 8AB dwudniowy. Boze ale ten cykl szybki i bezstresowy. Oby to był koniec.... Mój transfer wypada w środę popielcowa, rok temu w środę popielcowa miałam iui która się udała, czy to przypadek....

Gość gość
Gość - zamiast Ty bredzić weź lepiej poczytaj

Gość gość
Urwało mi posta.. A i przekażę mojemu lekarzowi, akurat wybieram się do niego za miesiąc, że bredzi... Biedrona1979

Gość gośćmartuskaa1
Kkiniaa widzę, że mamy wyłączność na kalendarz

Gość GONIA2381
a_gusia88 Tak miałam naciecie otoczki i embrioglue...jednym słowem mieliśmy pakiet na maxa wzięty. Przy kolejnym jak bede podchodzic to też sie zdecydujemy.

Gość gość
Dziewczyny czy mogłabym prosić o "wasza" listę suplementów? Wiem ze przewijał sie chyba ubichinol ale gdzie go najlepiej kupić? Z góry dzięki za odpowiedz ;)

No tak martuska masz rację, szkoda, bo kiedyś był taki tłum że trudno było się przebić. Jutro twój dzień, stresujesz się troszkę. Dużo bierzesz luteiny, moja dawka 3x1 lutinus i 3x2 luteina podjezykowa. Jeszcze takich ilości nie miałam ale daje rade Ania1602 jak się czujesz??? Malami odezwij się czasem, wierzę że zbierasz siły i jeszcze ruszasz z kopyta

Gość gośćmartuskaa1
Kkiniaa a może to właśnie dobrze że jest nas już tak mało! Statystyki są bardzo dobre. Ja nie biorę luteimy. Biore estrofem, prolutex i acard 75. Jeśli chodzi o suplementacje to biore ubichinol, vigantol, magne b6, kwas foliowy, żurawine. Dziewczyny czy wy po transferze brałyście l4?

Gość Kkiniaa84
Martuska ale ty też na sztucznym to dlaczego bez luteiny? Mi z tego co dr mówiła do 12 tc ( jeśli się uda) będę musiała przyjmować luteine, ponieważ cykl sztuczny, nie będzie ciałka żółtego które wytwarza progesteron.

A od 12 tc wytwarza się łożysko które jest za to odpowiedzialne, albo coś pokrecilam. Jeśli tak to wyprostujcie to

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować