Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W poniedziałek zaczynam pracę, boję się, że nie dam rady

Polecane posty

Gość gość

Będę pracować w cukierni. W godzinach 6-18.30 co drugi dzień. Dojeżdżam, wiec będę musiała wstawać o 4 rano. Ok co drugi dzień wolny, będę mogla odespać, ale trochę mnie to przeraża, że będę tam caly dzień, od 5 do 19.30 poza domem, boje się, ze będę tak zmęczona fizycznie że zbrzydnie ni ta praca i te dni wolne to będzie za malo zeby odpocząć. Wiem, ze niektórzy pracują jeszcze więcej. Chce pracować, ale mam pełno obaw. Czy ktos miał podobnie. Pracuje ktos w takich godzinach? Myślicie, ze będzie ok i tylko na razie wydaje mi się, ze będzie ciężko?

Gość gość
A po ile godzin pracowałeś? nie tyle przeraza mnie wczesne wstawanie co siedzenie rano potem 12,5 h. Zeby to bylo 8 h to co innego

Gość gość
Ja pracuję w logistyce i mam trzy zmiany, w tym nocną :) nie martw się dasz radę:)

Gość gość
Na początku może być ciężko, ale przyzwyczaisz się. Powodzenia :)

Gość gość
ja mam podobna sytuacje tylko ze ja mam prace jako pielegniarka :-O tez ide do nowego szpitala pracowac od lipca i boje sie jak cholera.

Gość gość
Wiecie niby ******ie jest duży i można czasem posiedzieć ale mimo wszystko jakos sie obawiam. Bp wydaje mi sie, ze to tyyyyyle czasu, ze będę tam siedziala wieczność. Nigdy nie pracowałam dłużej niż 8 h dlatego nie wiem jak będzie i czy dam rade. A głupio by mi bylo zwalniać sie po tygodniu, wyszłabym na lenia :/

Ja kiedys pracowalam podobnie, po 12h na zniane z kolezanka. Takze dzien w pracy, dzien wolnego. Ale faktycznie w ten jeden dzien ciezko bylo nam odpoczac wiec w porozumieniu z szefem pracowalysmy dwa dni na dwa dni czyli dwa dni w pracy po 12h i potem dwa dni wolnego :) Fajnie bo czasem wolny weekend wskoczyl :)

Gość gość
No właśnie, przez ten jeden dzień ciężko chyba będzie odpocząć :/ a jeszcze to wstawanie o 4

System byl spoko, tylko, ze umowa beznadziejna byla.. Wiec pracowalam tam 3 miesiace i znalazlam lepsza prace :)

Gość gość
Ja wczoraj byłam na takim krótkim szkoleniu 3 godzinki. Pojechalam na 6. O 3 juz spać nie mogłam. O 10 juz czułam zmęczenie, bol głowy itd. I jak sobie pomyślałam, ze mam tak siedzieć do 18.30...

Gość gość
przez 8 lat pracowałem od 6-20 wstawalem o 4:30 w soboty od 7-15 moze i da sie tak życ ale trudno to nazwać życiem.

Gość gość
Ale codziennie tak pracowałeś?

Gość gość
Ja bym na dłuższą metę nie dał rady pracować więcej niż 7-8 godzin na dobę. To dla mnie nie do pomyślenia.

Gość gość
dla mnie system 1na 1 jest męczący, wole 2 na 2

Gość gość
Ja tak pracowałam 3 lata, to znaczy 10-12h dzień w dzień bez weekendów, dojazdy 3-5 h :) Przecież w cukierni to lekka praca