Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuuuumeraaang

Wierzycie w reinkarnacje?

Polecane posty

Gość buuuuumeraaang

Jestem katoliczką - od tego zacznę. Jednakże mam pewne podstawy aby sądzić, że byc może reinkarnacja istnieje. Mam dwa wspomnienia z dzieciństwa wyraźne - pierwsze takie które na 100% się wydarzyło lecz byłam wówczas bardzo mała ok. 2 lata i utkwiło mi w pamięci całe ( jak ojciec lał moją matkę) , a drugie NIE WIEM ZUPEŁNIE SKĄD pamiętam tak samo jakby było rzeczywiste a byłam bardzo mała wówczas, że idę z małym łysym chłopcem za rękę (jako dorosła kobieta) tuż przy wielkich butlach ( ni to fabryka ni to pomieszczenie robocze) i to dziecko jest smutne, ma na twarzy taką bezradność a wokół jest pełno gazu a ja nic do niego nie mówię tylko idziemy . Nie wiem jak małej dziewczynce mogło się zrodzić takie cos w głowie, tłumaczyłam sobie być może to jakiś fragment filmu który widziałam za dzieciaka... nie mam na to wytłumaczenia i cały czas mnie to zastanawia, miał ktoś podobnie?

Gość gość
No niestety martynko, ale wcześni chrześcijanie wierzyli w reinkarnację, co jeszcze, ponoć w biblii były takie same opisy potwierdzające reinkarnację ale biblia została zmieniona na przestrzeni wieków.

Gość gość
Też kiedyś wierzyłam w reinkarnacje ale już nie wierze. To bajki. A wyobrażenia z dzieciństwa czasem bywają bardzo realne, mogą być wytworem umysłu, odpowiedzią mózgu w postaci obrazu na to co ktoś opowiadał, lub dziecko usłyszało kiedyś.

i to dziecko jest smutne, ma na twarzy taką bezradność a wokół jest pełno gazu a ja nic do niego nie mówię tylko idziemy . x wolę nie wiedzieć w kim poprzednio była Twoja dusza:O

Gość gość
No martynko nie ma takiego wersetu, bo pewne rzeczy zostały zmienione na przestrzeni wieków. A Jezus Chrystus nigdy prawdopodobnie nie cierpiał, bo mógł nawet nie istnieć, a pewne elementy odkupienia zostały zapożyczone z wierzeń wschodnich i nie tylko. Jezus Chrystus nie jest żadnym wyjątkiem, spośród innych pogańskich bożków.