Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antykoncepcja hormonalna i zaparcia

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 16 lat. Niedawno rozpoczęłam leczenie trądxiku izotretynoiną (biorę Axotret) i do tego dostałam antykoncepcję hormonalną w postaci tabletek Vibin mini. Moja mama nie chciała zgodzić się na leczenie bez antykoncepcji, mimo że z moim chłopakiem nie uprawiam seksu. Po drugim opakowaniu zaczął się problem z zaparciami, które - według mojej pani ginekolog - nie mają prawa wystąpić po tabletkach. Pomyślałam sobie, że no dobra, ona jest lekarzem, będę to brała dalej, skoro się wszyscy tak upierają. Podczas tygodniowej przerwy problem ustał, a zamiast tego dostałam rozwolnienia... Przedwczoraj zaczęłam trzecie opakowanie i problem z zaparciami wrócił. Czy macie jakieś skuteczne sposoby na zaparcia podczas antykoncepcji? Piję strasznie dużo wody, próbowałam też zmienić dietę, ale to wszystko na nic.

Gość gość
Bardzo proszę o odpowiedź, nie wiem czy wytrzymam z tym do końca miesiąca.

Ja biorę co prawda Vixpo i żadnych zaparć nie mam i szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o takich skutkach ubocznych tabletek antykoncepcyjnych. Może to po tym drugim leku? Spróbuj suszonych śliwek, podobno najlepsze są te ze słoiczka dla małych dzieci. Możesz sobie jeszcze kupić w aptece specjalny syrop na zaparcia, powinien pomóc

Gość Karina888
Ja na zaparcia biorę dicopeg 10g. Mnie bardzo pomaga. Nie jest gwałtowny, nie powoduje nagłego parcia i naprawdę warto go zastosować.

Gość gość
Bardzo polecam czopki evaqu, szybko pozbędziesz się problemu.

Gość gość
te czopki evaqu różnią się czymś od tradycyjnych glicerynowych?

Gość gość
Wszystkim, szybko działają, nie ma tego okroonego dyskomfortu i klucia i dzialaja na zasadzie delikatnego musowania, rozpuszczaja sie i po problemie, nie trzeba tez trzymac ich w lodowce

Gość gość
Można też spróbować zmienić tabletki, ja właśnie zmieniłam na belarę bo sporo lasek mówi że poza zabezpieczeniem poprawia też wygląd skóry, zobaczymy.

Gość gość
Ja musiałam zmienić tabletki niestety, właśnie przez ciagłe zaparcia, nic nie pomagało, musialam stosowac czopki evaqu, żeby w ogóle prosperować, ale już po zmianie tabletek jest lepiej.

Gość omo3
Ja od pewnego czasu mam zaparcia. Może faktycznie przez to że zmieniłam tabl. hormonalne. Dietę mam taką jak zawsze (lekkostrawna) pije sporo wody , biegam . Nigdy nie miałam tego problemu. więc pewnie to te tabletki. Spróbuje tych czopków. Może pomogą.

Gość gość
nie bierz tabletek bo powodują raka po braniu i mase problemów ze zdrowiem wątroba, serce, a nawet wylew czy glejak mózgu to twoje decyzja jak chcesz się truć.

Gość yostro
Czopki nie są wskazane, każdy lekarz Ci to powie. Można się od nich uzależnić i nie móc się normalnie wypróżniać. Jeśli już żadne domowe sposoby nie skutkują to należy sięgnąć po dicopeg 10g, bo on nie ingeruje w ogóle w organizm. tylko i wyłącznie zmiękcza stolec i opuszcza jelita w niezmienionej formie

Gość gość
Ooo z tym się nie spotkałam żeby po antykoncepcji wystąpiły zaparcia. Kiedyś brałam tabletki teraz mam wkładkę hormonalna levosert i nigdy nie miałam z tym problemu.

Gość gość
gość dziś ile ci płacą za ten nachalny reklamowy post?