Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teraz Szkocja może się odłączyć od UK...

Polecane posty

Gość gość

Będzie najprawdopodobniej drugie referendum niepodległościowe w Szkocji, ponieważ Szkoci głosowali za pozostaniem w Unii. Ciekawe co teraz będzie z UK... Co myślicie?

Gość gość
oj no i wraca na tapete kwestia sporu o Gibraltar pomiedzy GB a Hiszpania. a ponoc ponad 90proc z nich bylo ze remain

Gość gość
Glupi ludzie dali sobie sprac mozg przez politykow, ktorym sie marzy stolek w ue i skoncza jak pl, pracujac jak roboty caly dzien za 400 funtow... Tak im dobrze ta ue zrobi...

Gość gość
Kibicuje Szkocji. UK to twór, który nie ma prawa bytu. Anglicy zawsze byli idiotami. Mam nadzieje, ze poniosą srogie konsekwencje swojej bezmyślnej decyzji. Do kolesia powyżej. Jesteś głupi, tyle Ci powiem. Jeszcze 10 lat temu w Polsce minimalna wynosiła 150 funtów. Dzisiaj jest trzykrotnie wyższa, dzięki współpracy i pomocy w ramach UE. UE to najszlachetniejsza i najambitniejsza idea w dziejach ludzkości.

Gość gość
Szkocja to jest UK. NIC WIECEJ DO DODANIA

Gość gość
Szkocja to jest Szkocja. i tyle. w UK placa minimalna tez wynosila jakies niecale 950f (w 2010) otwarcie rynku pracy rozdmuchalo gospodarke i podnioslo standard zycia brytyjczykom. UK ZAWSZE byla mąciwodą i 'dzieckiem psujacym zabawe' reszcie. nie bylo chyba zadnej decyzji w UE, ktora UK by nie zawetowalo chocby ot tak, dla przekory (nawet jesli sami tracili na tym i chcieli potem jeszcze jednej szansy), juz De Gaulle wiedzial, ze z brytolami sa same klopoty bo oni nigdy nie chcieli i nie beda integrowac sie z kontytnentem. KAZDY premier UK renegocjowal warunki w UE, sama Thatcher wyciagnela bonus z dofinansowania rolnictwa, ktore w UK jest znikome. brytole w ogole nie zdaja sobie sprawy na jakich warunkach specjalnych byli w unii, ale sa tak debilnym narodem z papka Daily Mail zamiast mozgu, ze wystarczylo nakrecac ich jak kazdego ograniczonego polmozga wizja zlego imigranta zabierajacego mu prace (teraz sobie niech pracuja w tych oczekiwanych, wytesknionych zawodach, ktore im zli imigranci zabieraja: zmywaki, magazyny, sprzatanie, opieka nad chorymi, itp) :O UK marzy sie status Szwajcarii czy Norwegii, ale prawda jest taka, ze ZWLASZCZA po odlaczeniu sie Szkocji, beda mogli polegac tylko i wylacznie na bankowosci w Londynie. i bardzo dobrze. teoretycznie nie ma powrotu do Unii po wyjsciu, praktycznie jest zapis, ze mozna przeprowadzic glosowanie ponownie rozpatrujac kandydata, ktory odszedl, mam nadzieje, ze w calej europie bedzie referendum i kazdy obywatel kazdego kraju zaglosuje na: a teraz je/bal was pies.

Jak ktos mysli ze bedzie w Szkocji referendum, to nie ma zielonego pojecia o polityce i nie powinien sie na takie tematy wypowiadac - Szkocja miala swoje referendum i podpisali umowe ze przez najblizsze lata nie beda chcieli nastepnego referendum

Gość gość
Jeszcze 10 lat temu w Polsce minimalna wynosiła 150 funtów. Dzisiaj jest trzykrotnie wyższa, dzięki współpracy i pomocy w ramach UE. UE to najszlachetniejsza i najambitniejsza idea w dziejach ludzkości. xxx jeszcze 10 lat temu z prąd płaciłam 30 zł/mies - dzisiaj płacę 150! jeszcze 10 lat temu kawalerkę w moim mieście mogłam kupić za 35 tys zł - dzisiaj kosztuje 140 tys! więc skończ pieprzyć jak to się poprawiło bo zarabiamy 3 razy tyle - ceny wzrosły pięciokrotnie!!!

Gość gość
Niech żyje niepodległa Szkocja!!! :-)

Gość gość
W PL pracy nie brakuje, nie wiem czego wy szukacie w tym UK. Wracajcie do domu, bo tutaj bardzo się poprawiło. Jak macie jakieś oszczędności to możecie sobie mieszkać w PL jak u pana Boga za piecem. A mieszkanko łatwo kupicie do wyboru do koloru i tanio jest. Nie trzeba nigdzie wyjeżdżać bo na miejscu jest wszystko.

Gość gość
Fakt że w PL jest dużo taniej niż w UK i ludzie są tacy pomocni. Wracajcie do PL.

Gość gość
Nie trzeba nigdzie wyjeżdżać bo na miejscu jest wszystko. xxx wszystko jest! i kościół który się wtrąca do każdej sprawy i prezes bez żony, dzieci, prawa jazdy, konta w banku i pojęcia o niczym i składka zusowska ponad 1000 zł ( w UK płacę 20(!!!) funtów i kwota wolna od podatku 3 tys zł ( w UK mam 11 tys(!!!) funtów) i praca za grosze bez składek i urlopu no po prostu mleko i miód płyną!

Gość gość
NO to jest prawda, ze w Polsce sie poprawilo. Jestem 2 lata od powrotu po 12 latach w Londynie i jest mi dobrze a po tym co sie teraz wydarzylo w Anglii, nigdy moja noga tam nie postanie. Razem z mezem ciezko pracowalismy w UK przez tyle lat, nigdy pol pensa nie wzielismy z benefitow a ten angielski plebs zmieszal polakow z blotem w calym tym zakichanym referndum. Nie brudasow spoza UE ale NAS! Polakow. Wczoraj czytam statystyki 82% Polakow nie pobiera benefitow! (no moze standartowy child benefit jak ma dziecko), kazdy z moich znajomych ciezko pracowal. Ale Polacy sa taka latwa grupa do przesladowan, bo czesto mili, rodzinni, szybko sie adoptuja to mozna po nich jechac. Podskoczysz Albanowi to ci noz wsadzi, Rumun tez dziki to 50 kompana za nim wyskoczy, Wlochow sie boja (chodziaz ci to dopiero beneficiarze) ale kojarzy sie z mafia a my - idealni. A czesto do tego zaradni a to sie nie podoba, bo Polak po roku pobytu dom kupuje a Brytol siedzi i zeba nie wstawi bo groszem nie smierdzi. Cala ta kampani - brexit, jedno wielkie szambo, obietnice bez pokrycia, ktore teraz cofaja (prawo imigracyjne sie nie zmieni, ups. dodatkowych pieniedzy na NHS nie bedzie! itd. ) mam nadzieje, ze oni dostana za swoje! Wrocilam do Polski jestem zadowolona, oboje z mezem mamy prace, mieszkanie kupilismy bedac za granica, dziecko zakochane w PL, wole u siebie. Anglii juz podziekuje.

Gość gość
No i bardzo dobrze.

Gość gość
Miejsce polaczków jest w PL-tu mają ryć na polskiego kapo-pracodawcę za bezdurno a nie włóczyć się po świecie nie wiadomo gdzie i po co. Ja to bym wam odebrał paszporty i wprowadził wizy do wszystkich krajów tak jak było kiedyś i byłby spokój z wyjazdami.

Gość gość
Ale dzis już nie opłaca się nigdzie wyjeżdżać bo w PL jest coraz lepiej i tak tanio jak jest tutaj to nie ma nigdzie. Dam przykład: piękne, nowoczesne mieszkanie czteropokojowe w Warszawie powiedzmy 1.500.000-2.000.000 zł a takie samo w Londynie conajmniej dziesięć razy drożej albo i więcej. Więc gdzie jest taniej?

Gość gość
Szkocja miala swoje referendum i podpisali umowe ze przez najblizsze lata nie beda chcieli nastepnego referendum ---Szkocja podpisala umowe, bo wyjscie w UK rownalo sie wyjsciem z UE! ale skoro UK i tak wyszla a UE a oni chca zostac, to moga sobie przeprowadzic i setke referendow i odlaczyc sie kiedy chca, to jest osobne w ogole panstwo!

Gość gość
Anglia nie jest taka bogata jak sobie niektórzy wyobrażają :D

Gość gość
To forum to syf. Wklejaja te same gowna od miesiecy :o

Gość gość
Dam przykład: piękne, nowoczesne mieszkanie czteropokojowe w Warszawie powiedzmy 1.500.000-2.000.000 zł a takie samo w Londynie conajmniej dziesięć razy drożej albo i więcej. Więc gdzie jest taniej? ---przeliczasz mieszkanie w Londynie na zlotowki?????? ja prd, co za skonczony debil :O

Gość gość
Oczywiście że przeliczam na złotówki bo tutaj żyję i zarabiam. I teraz już skończą się zarobki w £ i prędzej zarobisz w zł niż £. W PL jest wszystko dużo tańsze. Szczególnie nieruchomości, komunikacja, ubezpieczenia i w ogóle codzienne życie. Praktycznie polskie ceny są dopasowane do polskich zarobków. Dlatego nie opłaca się wyjeżdżać.

Gość gość
ale w Londynie zarabiaja w funtach!!! to skoro 5x wiecej placa za mieszkanie to znaczy ze 5x wiecej zarabiaja!!!

Gość gość
Ale oni zarabiają 5 razy więcej a płacą 10-15 razy więcej więc gdzie jest taniej?

Gość gość
W PL jest naprawdę tanio. Ceny dopasowane do zarobków. Nie warto wyjeżdżać. I policz ceny za rozłąkę i rozbite rodziny. Takich jest na pęczki w rezultacie stoją jedną nogą w PL a drugą w UK a tak naprawdę ani tu ani tam.

Gość gość
jeszcze 10 lat temu z prąd płaciłam 30 zł/mies - dzisiaj płacę 150! jeszcze 10 lat temu kawalerkę w moim mieście mogłam kupić za 35 tys zł - dzisiaj kosztuje 140 tys! więc skończ pieprzyć jak to się poprawiło bo zarabiamy 3 razy tyle - ceny wzrosły pięciokrotnie!!! Ddddddddddd Ty y****y przyglupie, widać jak znasz się na ekonomii oraz cenach w PL. Płacisz za tyle prądu ile zuzyjesz. Ja, antypolski skurfysynu place 150 zł co dwa miesiące. Oglądam tv, używam całego sprzętu RTV i nie oszczędzam. Yebany antypolski skurfysynu, podstawowa zasada wolnego rynku, to zasada WIĘCEJ ZARABIASZ, WIĘCEJ WYDAJESZ. Chyba kurfa proste jest, że jeśli budowlaniec zarabia więcej, to znaczy, ze jego uslugi sa drozsze, piekarz który wynajął go do swiadczwnia uslug musi na to zarobic, a wiec podnosi ceny swoich produktow. Dlatego cwelu chleb w UK jest dwu, trzykrotnie drozszy, fryzjer w UK kosztuje trzykrotnie więcej, budowlaniec także bierze trzykrotnie, czterokrotniej więcej, niż budowlaniec w PL. Pyerdolony emigracyjny przyglup. Kocham Cię PL, jak to dobrze, że nie mieszkam juz w syfie zwanym uka.

Gość gość
gość dziś Ale oni zarabiają 5 razy więcej a płacą 10-15 razy więcej więc gdzie jest taniej? ---jakie kur/wa 10???? jesli piszesz o CENTRUM londynu (o kur/ewskim centrum jednego z najdrozszych panstw swiata, gdzie stac tych, ktorzy zarabiaja w milionach!!!) to chyba kupuje to ktos kogo stac na to nie?? powiedz mi ze ciebie stac na 2 pokojowe mieszkanie w CENTRUM warszawy bo zarabiasz te twoje 3tys zl!!! dom w londynie 3 sypialnie+2 pokoje dzienne i ogrodek zaplacisz jakies 500tys f zatem ty i twoj/a partner/ka muscie razem zarobic jakies 5tys f (co nie jest zadnym wyczynem, skoro pracujesz w londynie i planujesz zakup domu) i gdzie tu 10x wiecej???

Gość gość
No tak, ale w PL i tak jest dużo taniej a ludzie tacy serdeczni i pomocni. Tego nie ma w UK. Nigdzie nie wyjeżdżajcie bo się rozczarujecie. I rodzina się wam rozleci. Bo Polak ma pracować w PL na dobro swojego pracodawcy. Wtedy wie że żyje biednie ale z przytupem.

Gość gość
Buahaha jaki przyglup powyzej :D sram ci do ryja :D

Gość gość
Wierzcie mi bo ja już pół świata zwiedziłem i tak tanio jak jest w PL to nie ma nigdzie. Za 10 lat PL będzie najbogatszym krajem Europy! Oczywiście jeżeli zasłużycie na to swoją oddaną pracą. Bo tak powstaje powszechny, polski dobrobyt!

Gość gość
Najważniejsze żeby wasz pracodawca był z was zadowolony. Jak jemu się będzie darzyć to i wam coś kapnie. I już problem emigracji zniknie.