Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaszłam w ciążę a nie planowałam tego ehhh

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie,ciążę potwierdziłam wczoraj dwoma testami,nie jest tak że jestem jakoś bardzo załamana ale rzeczywiście nie starałam się o ciążę.cykle mam nie regularne więc porostu źle spbie wszystko wyliczyłam .jestem młoda po maturze planowałam studia a teraz to wszystko będzie musiało poczekać.jestem dorosła i poniosę kosekwencję swoich poczynań jednak dziwnie się z tym wszystkim czuję bo zawsze myślałam że dziecko to dopiero jak się jakoś w życiu urządzę a tu bach i wszystkie plany szlag trafi przynajmniej na razie.

Gość gość
Wspolczuje. Zmarnowalas sobie najlepsze lata. Juz nic nie bedzie takie samo, trzymaj sie.

Gość gość
No trudno jeśli chodzi o te najlepsze lata ale najbardziej szkoda mi studiów ale mam nadzieję że jak dziecko podrośnie to pójdę na studia i skończę mój wymarzony kierunek.

Gość mamamalgosi
Dasz radę dziewczyno, uszy do góry. Nie myśl o dziecku jak o zmarnowanej mlodosci jak sugeruje ktoś wyżej. Po prostu tak się ułożyło życie. Trzeba to wziąć na klatę. Pozdrawiam!!!

Gość gość
i to jest dobra postawa!

Gość gość
Wiem że łatwo mi nie będzie ale narazie nie myślę o tym ,umówiłem się do lekarza na przyszły tydzień bo chcę wiedzieć czy wszystko dobrze z tą moją ciążą . Dziękuję Wam za wsparcie.

Jak mozna w tych czasach zajsc w nieplanowana ciaze? O gumkach lub pigulkach nie slyszalas? Wiem, zaraz bedzie ze to nie 100% zabezpieczenie - nie 100%, ale 99% a to juz duzo. Kobieta która zachodzi w "nie planowana ciaze" jest po prostu nie dojrzala psychicznie do zycia w normalnym spoleczenstwie

Gość gość
Autorko dasz radę. Moja synowa ulubiona też 2lata temu była załamana. Daje radę. Studiuje chemię a wnuśka ma prawie 2lata. Od czego jest rodzina? Pomoże zobaczysz.

Gość gość
Dlaczego masz nie studiować? W październiku będziesz dopiero w połowie ciąży?

Gość gość
Ja zaszlam w ciążę w trakcie 3 roku studiów licencjackich. Nie skończyłam ich przez jeden przedmiot. Z reszty miałam piatki eh...Ale pani wykladowczyni nie tylko mnie oblala ale też inna ciężarna z roku :o cóż. Z perspektywy czasu uważam, ze dobrze sie stalo bo nie wydalam kolejnych kilku tys na studia magisterskie po ktorych pracy i tak nie ma...Miałam prawie 21 lat jak urodziłam. Nie słuchaj, ze zmarnowalas życie. Moje życie zaczęło się dopiero po narodzinach syna tak na prawdę ;) z ojcem dziecka się nie ułożyło. Krótko się znaliśmy. Nawet nie planowałam przyszłości z tym człowiekiem a potem trach ciąża. A to takie duże dziecko z niego było i nadal jest a syn ma prawie 4 lata. Teraz mam faceta z którym planuje się zestarzec ;) mam własną dzialalnosc gosp. i świadomość całego życia przed sobą. Wiele rzeczy jeszcze chce zrobić i wiem, ze zrobię. Z dzieckiem u boku ;) a może i z drugim niedługo :P na przyszły rok planujemy ciaze ;) zamiast studiów robię różne Kursy, które dają znacznie więcej możliwości ;) dasz radę. Jesteś młoda i masz siłę. Dasz radę na pewno :)

Gość gość
Nie martw się. Zawsze możesz usunąć. Są na to domowe sposoby. Mniej lub bardziej mechaniczne. Lub po prostu zagranica. Mamy XXI wiek :-)

Gość gość
no w sumie racja.... autorka przecież ma wybór .

Gość gość
Wybacz autorko ale masz chyba myslenie jak z bravo. Nie wiedziałaś, ze kazdy stosunek bez zabezpieczenia moze skonczyc sie ciaza? A tymbardziej przy nieregularnych cyklach.

Gość gość
Do 8.45 Takiej opcji nie brałam pod uwagę i nie ma takiej opcji.chcę urodzić i wychować bo to moje dziecko co prawda może nie pojawia się w najlepszym dla mnie momencie ale skoro tak się stało to widocznie jest jakaś przyczyna dlaczego właśnie teraz.

Gość gość
Maturzystka z wiedzy o sexie -debil

Gość gość
Do 7.58 To co Twoim zdaniem teraz powinnam być zamknięta w jakimś ośrodku skoro nie nadaję się do życia w społeczeństwie bo zaszłam w nieplanowaną ciążę? Ja uważam że takie jak ty powinny być odizolowane z takim chorym myśleniem .wybacz ale chyba jesteś bardziej niedojrzala odemnie z tym swoim myśleniem .

Gość gość
Do 9.06 ... powiedziała debilka.

Gość gość
Teraz młode dziewczyny myślą dolną głową czyli piz.ą.

Gość gość
Same święte. Co trzymały dziewictwo do ślubu. Hipokrytki :o

Gość gość
No tak,hipokryzja,bo w malzenstwie niechcciana ciąża nazywa sie kontrolowana wpadką,przykryta papierem ślubnym a wszystkie inne to szmaty,d*****,zdziry,itd.Takie jestescie falszywe Polki,byle komuś dokopać.Niewazne,że maż pije,bije,i bach ciaża,ale..jestem mężatka haha.To obluda.

Gość gość
09:30 Ja swieta nie jestem ale z lekcji biologii w szkole podstawowej zapamiętałam, ze kazdy niezabezpieczony stosunek moze zakonczyc sie potencjalna ciaza. Wiec nie myslalam, ze a noz sie uda tylko zabezpieczalam sie do momentu kiedy uznalam, ze to odpowiednia pora na dziecko. I nie lamentowalam, ze nie pojde na studia, bo ciaza.

Gość gość
Jak kiedys planowałaś dziecko i tak to co to za różnica bedzie odchowane a ty bedziesz młoda odzyskasz swoje życie lepiej tak niż 45 letnia mama która juz nie ma siły , przyzwyczaiła sie do egoistycznego zycia i dbania tylko o siebie która juz jak dzieci urosną bedzie tylko babcia bedziesz miała lepszy kontakt z dzieckiem przez mała różnice wieku pierwsze lata nie sa łatwe lepiej miec z głowy

Gość gość
Autorko, życzę Tobie, Twojemu partnerowi i maluszkowi wszystkiego najlepszego! Na pewno wszystko ułoży się po Waszej myśli! Studia-nie zając, nie uciekną!

Gość gość
autorko głowa do góry!!! pomys , ze ludzie latami staraja sie o dziecko i np nie udaje sie moja sasiadka w wieku 27 lat juz miała menopauze-jej mama tak nie miała ona po prostu zaczeła miec menopauze, nie miała szansy na biologiczne dziecko, a dopiero co sie zaczeli urzadzac, mieli prace na umowe, mieszkanie przygotowane pod rodzine z małym dzieckiem te wszystkie dodatki, które sa bardzo wazne moga przyjsc pozniej-praca, mieszkanie, samochód-ale biologia jets bezlitosna i nie masz pewnosci, ze taka sytaucja nie spotkałaby ciebie ciesz sie kochana- ze mna na porodówce byla dziewczyna 20 letnia w podobnej sytuacji- byla usmiechnieta, otoczona rodzicami tesciami swoim chlopakiem jak masz wsparcie to sie nie martw bedzie dobrze!!!

Gość gość
Bzykalas sie szmato to wiadomo ze moze byc ciaza. Ciekawe gdzie tatus? Eh nawet nie bede komentowal bo szkoda slow. Szkoda tylko dzieci bo przez kobiety dzieci nie maja pelnych rodzin.

Gość gość
Do 12.34 Tak bzykałam się a ty tego nie robisz? Jeśli tak to też jesteś szmatą a o ojca dziecka się nie martw bo jest i wcale się nie wypiera więc dziecko będzie miało ojca.

Gość gość
Do 11.40 Ja nie lamentuję że jestem w ciąży coś ci się pomyliły tematy chyba pisałam tylko że ciąży nie planowałam bo trochę zmienia moje plany ale nie jest to coś strasznego więc nie przesadzaj i dobrze że tak uważałaś na biologi lecz nie ma to nic do rzeczy bo ja wiem jak się zabezpieczać ale akurat wtedy się nie zabezpieczylam...no cóż zdarza się

Gość gość
lepiej wcześnie niż w cale :). Poradzisz sobie studiować można będą w ciązy i mając dzieci...będziesz potrzebować tylko wsparcia partnera i rodziny. Ciąża niczego nie przekreśla, po prostu szybciej dorośniesz

Gość gość
Dziękuję za słowa otuchy ,wiem że powoli się wszystko wyprostuje a ja będę tylko musiała zweryfikować moje plany.

Gość gość
Jak kiedys planowałaś dziecko i tak to co to za różnica bedzie odchowane a ty bedziesz młoda odzyskasz swoje życie lepiej tak niż 45 letnia mama która juz nie ma siły , przyzwyczaiła sie do egoistycznego zycia i dbania tylko o siebie która juz jak dzieci urosną bedzie tylko babcia bedziesz miała lepszy kontakt z dzieckiem przez mała różnice wieku pierwsze lata nie sa łatwe lepiej miec z głowy