Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój charakter rujnuje mi życie, jak się zmienić?

Polecane posty

Gość gość

mam bardzo niską samoocenę, zero pewności siebie, nie mogę przez to iść do pracy. Coraz gorzej jest. Jak stać się przebojową, pewną siebie osobą? Pomóżcie :( mam 32 lata już i to mi się pogłębia z wiekiem. Pamiętam, że jak miałam 20 kilka lat to byłam zupełnie inna, nie bałąm się rozmów kwalifikacyjnych, dobrze na nich wypadałam, a teraz jest źle. Denerwuję się, trzęsą mi się ręce, nie potrafię zebrać myśli. Nawet zdarzyło się, że dwa razy nie poszłam na rozmowę bo się bałam. Znam język angielski bardzo dobrze, a na rozmowiach przez nerwy popełniam straszne błędy. Zresztą stresuję się w każdej sytuacji życiowej, w rozmowie z koleżanką, podczas odbierania dziecka z przedszkola, w sklepie... Jestem ciągle "sztywna", spięta, nerwowa i strasznie zestresowana. Nie wiem co się ze mną dzieje. Jestem do niczego.

Gość gość
idż do psychiatry...

Gość gość
tu potrzebna raczej psychoterapia...

Gość gość
może rzeczywiście powinnam, ale ciągle mam nadzieję, że sama się z tym uporam. Nie wiem jak mogłam tak się zmienić, nawet wizyta u moich rodziców mnie stresuje. Tylko w domu czuję się spokojna.

Gość gość
wyglada na to,że masz fobie społeczną..ale to dziwne,skoro wcześniej jej nie miałaś zazwyczaj to sie juz zaczyna w szkole, u mnie w gimnazjum