Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

on bardzo mnie poranił

Polecane posty

Gość gość
Jeżeli ktoś coś straci, to będzie miał problem ten co straci.

Gość gość
Wypowiadane słowa mają większą moc jak czyny. Wykonane czyny po jakimś czasie ulegają zapomnieniu lub wchodzą w nawyk wykonywania a zasłyszane słowa brzmią w pamięci cały czas. Czy dobrze pamiętacie swoje czyny z dzieciństwa? Chyba nie za bardzo, a zasłyszane słowa/czy to nauki, czy krytyki,czy pochwały/ pozostają dobrze zapamiętane i wchłonięte przez nasz umysł.

Gość gość
jeśli w kogoś wierzysz,masz to niezachwiane silne to nawet największy huragan nie zachwieje Twoją pewnością żadne problemy nie zniechęcą Cie, żadna słabość nie pokona,ale gdy stracisz w kogoś wiarę to wystarczy już cokolwiek i pójdziesz w inną stronę,chociażby myślą

Gość gość
Mnie też w przeszłości poranił jeden chłopak słowami i dlatego urwałam z nim kontakt. Zastanawia mnie tylko, dlaczego Ty nie chcesz go zostawić, tylko zdradzić. Skoro nie zamierzasz go opuścić, to chyba nadal coś do niego czujesz.

Gość gość
a Ty myślisz że miłość gaśnie w kilka dni? albo nawet w kilka miesięcy ? albo że może w ogóle jeśli była prawdziwa?

Gość gość
chyba twój umysł , ty zapamiętujesz słowa z dzieciństwa ? chyba masz jakieś przykre doświadczenia z dzieciństwa a teraz przenosisz je do teraźniejszości bo ranią cię słowa a nie czyny , każdego człowieka ranią czyny a słowa ranią tylko osoby które mają jakieś zaburzenia z przeszłości przykre doświadczenia

Gość gość
a mi się podobała wypowiedz tego gościa o słowach nawet że z dzieciństwa,np takie osoby dręczone słownie w szkole i tylko słownie a nie bite prawda? są potem często złamane w życiu ,i ja się zgadzam z teorią jak słowa mogą wpływac na psychikę ,a słowa od ukochanej osoby tym bardziej

Gość gość
poza tym nie pamiętasz podcierania tyłka ale to słowa matki Cię ukształowały jej przekaz słowny w stosunku do Ciebie

Gość gość
tak czyny się liczą,a dla was to już szczególnie ,a szczególnie ile mężulek wam kasy przynosi w zębach :-) a co on tam już sobie brzęczy czy to ważne ?:-)

Gość gość
Miłość nie wygasa od razu, ale to nie znaczy, że trzeba kontynuować znajomość z kimś, kto bardzo nas poranił. Mimo wszystko uważam, że powinnaś go rzucić i tym samym poszanować siebie.

Gość gość
jeżeli was słowa ranią to macie zryte psychiki normalnego człowieka ranią czyny a wy nie umiecie się rozliczyć z przeszłością , zamknąć pewne rozdziały

Gość gość
gotowe przepisy to są tylko na ciasto ,a nie na psychikę człowieka najbardziej fascynujący i skomplikowany aparat

Gość gość
a widzisz niektórych słowa ranią ,to zależy od wrażliwości skoro twoja jest mniejsza to nie zrozumiesz tych o większej i nie będziesz mieć z takimi porozumienia

Gość gość
i chyba nie masz dzieci bo masz bardzo wąskie horyzonty myślowe,z takim mysleniem jeszcze malej istocie zrobisz krzywdę,a kochający akurat tez przypomina dziecko bo jest otwarty i ufny

Gość gość
dorosłego człowieka nie ranią słowa tylko czyny może jesteś dorosła a w środku mała niedojrzała dziewczynka która się obraziła i jak na złość mamusi zdradzi faceta bo jest kapryśna ,

Gość gość
a ja się pytam co takiego mu zrobiłaś ze ci nawrzucał bo chyba nie powiesz mi że tak niewinnie ci pojechał

Gość gość
Jadowitej żmii jad zabija, tak samo zabijają jadowite słowa. Na forum jak go się czyta jest takich słów wyjątkowo dużo.

Gość gość
Ot, miał taki kaprys poczuć się wyjątkowo mądrzejszy i ważniejszy. Facetom zdarza się to bardzo często wywyższyć się o jaki to ja jestem ważny i mądry:)

Gość gość
chciałabym żeby tak było,ale dużo mnie kosztował ten kaprys"

Gość gość
Mnie też to spotkało, że facet wywyższał się przy mnie, poprawiając moje wypowiedzi i tym samym mnie poniżając. Takich facetów mam w du)pie!

Gość gość
Swoich byłych, których jak się pózniej okazało nie kochałam miałam ochotę robić im na złość. Odkąd poznałam tego jedynego wiem, że takiego świństwa nigdy bym mu nie zrobiła! Wolałabym odejść...