Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czeka mnie usunięcie kamienia nazębnego

Polecane posty

Gość gość

Tytuł brzmi jak jakaś poważna operacja od której zależy co będzie dalej... Do rzeczy. Czy ten zabieg jest bolesny lub bardzo nieprzyjemny? Jak to dokładnie wygląda? Idę prywatnie i płacę, więc ręcznego ściągania nie będzie... Moje obawy są może niepotrzebne, ale ja po prostu strasznie boje się dentysty :(

Gość gość
Nie ma się czego bać. Przy dziaslach moze troche zabolec jedynie ale to nie jakis wielki bol.

Gość gość
Nic nie boli. Miałem dwa razy czyszczone zęby.

Gość gość
:D a ja mam usunięcie strupka paliczka lewego stopy:P a na serio jak juz sie ponabijalam to ci powiem ze miałam i usuwanie kamienia i piaskowanie jakimś piaskiem takim słonym i to nic nie bolalo. Bardziej buzia dretwiala bo musiałam otwierać caly czas. Do każdego borowania próchnicy biorę znieczulenie bo jednego dotknięcia wiertlem nie mogę przeżyć. Wiec naprawde nie boli us kamienia.

Gość gość
Boli.....Ja miałam usuwany i mnie bolało bo miałam dużo kamienia przy dziaslach.

Gość gość
Generalnie to kamień się powinno usuwać co pół roku, no góra rok, jak do dentysty nie po drodze a nie kilka razy w życiu. Jeszcze zależy, jak się szybko u kogo odkłada. Zabieg jest dość nieprzyjemny, ale nie boli. Czasem przy delikatniejszym dziąśle czuć jakby kłucie. Ogólnie nic strasznego. Jak już pytasz na forum o ciąży, to powiem Ci, że poród jest o wiele gorszy ;)

Gość gość
nie jest zle ;) nie boj sie tak jak ktos napisal -troche boli przy dziąsłach . Cala wizytra trwa szybko :) masz uczucie jakby Ci jezdzili ogla (no troche grubszym ) miedzy ząbakami i wogle.nie boj sie .

Gość gość
Mnie boli usuwanie na wrażliwych zębach. Ogólnie jest to nieprzyjemne doswiadczenie.

Gość gość
Zalezy ile tego kamienia masz , przy dziaslach moze bolec ale to nie jest taki bol jak przy borowaniu zeba do nerwa , da rade wytrzymac , ja sciagam kamien raz do roku i za kazdym razem idzie to szybciej i bezbolesnie , mam swietna dentystke :)

Gość gość
Jest nieprzyjemny ale bez przesady, ja to robię regularnie co rok, bo im mniej tym mniej nieprzyjemne to jest.