Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szeptyIzy

Jak nie dać się oszukać wróżkom , medium, magom i innym magikom.

Polecane posty

Gość szeptyIzy

Jako praktyk Magi nie jestem osobą w żadnej mierze sceptyczną co do praktyk magicznych jestem jednak osobą głęboko sceptyczną co do umiejętności i faktycznej wiedzy na temat magii osób które masowo ogłaszają się w internecie. Szczytem chyba są osoby obiecujące wskrzeszanie zmarłych i przesyłające zaklęcia na zdjęcie klątwy za 30 zł przesyłane sms. Drodzy internauci pozwalam sobie więc zamieścić ten wpis. Mam nadzieję że skłoni was do zastanowienia się nad dokonywanymi przez was wybory. Po pierwsze, kiedy szukasz nowej pralki najpierw sprawdzasz oferty, parametry, przeglądasz fora i starasz się dowiedzieć czegoś o rzeczy, która Cię interesuje. Podobnie z usługami magicznymi, warto zapoznać się chociaż z podstawowymi założeniami magii, by móc z góry podziękować wszystkim osobom przesyłającym nam zaklęcia magiczne za 30zł lub rytuały uwalniające od klątwy. Takie działania nigdy nie przyniosą skutku, a można swoją sytuację tylko pogorszyć. Człowiek niewtajemniczony, niemający pojęcia o tym jak rozpoznać klątwę czy urok. Nierozumiejący złożoności powstawania klątwy nie jest w stanie jej zdjąć, nie jest w stanie nawet jej naruszyć, ale za to jest wstanie ściągnąć na siebie naprawdę poważne problemy z chorobą psychiczną włącznie. Zadziwiające jest też to, że osoby takie rozpoznają u wszystkich bycie pod wpływem klątwy, co jest wierutną bzdurą. Stosunkowo niewiele osób potrafi rzucić klątwę. Znacząco ona różni się od uroku, który ludzie mogą rzucić nawet w sposób nieświadomy. Klątwa to bardzo złożona rzecz. Zdejmowanie jej jeszcze bardziej. Zdejmowanie klątwy lub miejsca wymaga długich przygotowań ze strony osoby, która ją będzie zdejmować oraz wielopoziomowych działań. Nierzadko wielu rytuałów przed i po. To jak z przeszczepem serca. Nikt nie staje nad pierwszą lepszą osobą i nie operuje z marszu, po czym posyła do domu. Zdjęcie klątwy wymaga ogromnego wydatku energetycznego ze strony osoby ją zdejmującej. Zawsze w następstwie tego działania odczuwa ona osłabienie, zmęczenie. Zdarzało się, że po takim działaniu nie była w stanie wstać z łóżka przez 2 dni. Sam rytuał potrafi trwać kilkanaście godzin. Nie łódź się, że ktoś zrobi to za 30zł i prześle Ci smsem. Cena za usługi magiczne jest też dobrą metodą selekcji. Chociaż tu nie jest to tak oczywiste, ponieważ ja, mimo wysiłku jaki muszę w to włożyć, np. dzieci oczyszczam za darmo. Taka forma czczenia Izydy. Jednak, generalizując, cena może być dobrym sposobem rozpoznania oszusta. Magia jest droga. W sensie składniki do rytuałów są drogie. Taki rytuał wymaga ziół, świec, często kamieni szlachetnych, składników egzotycznych, alkoholi (nie byle jakiego sikacza), wołowiny najlepszego gatunku, cygar czy skrzyneczek z egzotycznego drzewa itd. więc, o ile mag nie jest osobą która postanowiła całą nagrodę z kumulacji lotto przeznaczyć na praktyki magiczne, to taka praktyka po prostu nie może kosztować 100 czy 200zł. Magicy od wszystkiego? Chociaż istotnie osoby parające się magią są osobami wielu talentów, o tyle jeśli ktoś zajmuje się wszystkim wzbudza moje szczere podejrzenia. Tak jak w śród studentów prawa mamy specjalizację tak i w magii nikt nie zajmuje się wszystkim. Ja np. przede wszystkim zajmuje się współpracą z duchami. Przeróżnymi duchami,w tym ze zmarłymi, którzy nie mogą zaznać spokoju. Duchami potężnymi i w postrzeganiu większości złymi. Mam talent do rzucania zaklęć i posyłania je w odpowiednie miejsce, ale nie jestem wróżką. Słabo idzie mi również magia miłosna do której wielki talent ma moja siostra, która w życiu nie widziała ducha. Dlatego jeśli ktoś zajmuje się wszystkim, szczerze wątpię w to, że faktycznie ma pojęcie o tym czym się zajmuje. Samoświadomość jest bardzo ważną częścią magii. Jeśli ktoś robi wszystko od ręki jest to kolejna bzdura. W magi kluczowe są pory, w których wykonuje się dany rytuał - odnosi się to do faz księżyca i astronomii, więc jeśli ktoś pyka wszystko od ręki po prostu nie ma bladego pojęcia o magii. Jeśli nie chcesz dać się oszukać porozmawiaj z osobą, do której się zwracasz. Zapytaj ją o to jak powstaje klątwa czy zaklęcie (przeczytasz o tym w innym wątku). Zapytaj czym się nie zajmuje, za co nie bierze pieniędzy. Postępuj roztropnie bo osoba nieumiejętnie grzebiąca przy magii to wielkie niebezpieczeństwo tak dla Ciebie jak i dla siebie samej. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na ten temat zapraszam na mój blog: szeptyizy.bloog.pl lub do kontaktu mailowego : szepty.izy@wp.pl

Gość szeptyizy
Oczywiście najłatwiej było by napisać że należy z nich nie korzystać jednak wiele osób naprawdę potrzebuje takiej pomocy.

Gość gość
Najbardziej naiwną sprawą jest korzystanie z wróżb przez sms telefon . Ci , którzy znają się na ezoteryce wiedzą doskonale , że kart musi klient dotknąć ,by przekazać własną energię lub musi być przedmiot osoby , dla której się stawia karty ,by ona była wiarygodna . Ponadto jeśli chodzi o wróżki ,do których ludzie chodzą osobiście powinni sobie klienci przekazywać opinie np. poprzez fora internetowe w tym temacie .

Gość gość
Osobiście się przekonałam , że najbardziej prawdziwymi wróżkami okazały się te , które się nie reklamowały i brały "CO ŁASKA" . I tak miały ful klientów , bo były dobre i ludzie sobie je polecali chętnie. Z pozdrowieniami POZNANIANKA

Gość gość
Szukam w Poznaniu wróżki takiej z prawdziwego zdarzenia , sprawdzoną . Ma ktoś namiary ?

Gość gość
Znajdź od razu doświadczonego egzorcystę, poważnie.

Gość gość
Fajny temat . Szkoda , że ludzie nie piszą .

Gość gość
Wróżba przez SMS ha , ha , ha ......

Gość gość
a czy trzeba byc kims wyjatkowym zeby magię stosowac na własne potrzeby? Zeby znac te wszystkie kruczki i wiedziec cos wiecej na własny uzytek?

Gość gość
Autor jest narzędziem w rękach szatana :) błagam was omijajcie takie osoby oraz wróżby, horoskopy, talizmany. To szataństwo.