Gość gość Napisano Czerwiec 26, 2016 Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna mieszkania. Mój target to mieszkanie do 230tys. w większości na kredyt. Tak się złożyło, że komuś z rodziny się zmarło i dostałam od spadkobierców propozycję kupna domu w tej cenie (230tys.). Dom z lat 80, od tego czasu nie remontowany, mieszkał w nim przez ostatnie naście lat emeryt, sam - tak też żadne prace nie były wykonywane na bieżąco. No i teraz powiedzcie co byście zrobili? Mieszkania jeszcze nie znalazłam żadnego żeby mi się podobało. Wiadomo - dom to dom, ale kredyt trzeba spłacać a jednocześnie 1)utrzymywać dom 2)remontować do stopnia używalności. No i dochodzi kwestia sensu kupowania domu 200m2 dla jednej osoby... Uprzedzam - Kupienie domu od nich za tyle a później odsprzedanie drożej nie wchodzi w rachubę bo byłoby to świństwo, proponują mi dom znacznie poniżej jego wartości bo wiedzą że szukam mieszkania i pewnie ciężko jest się im sentymentalnie pozbyć domu a tak zostanie w rodzinie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach