Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boze w koncu zrozumialem jak dziala nasz swiat! Dlaczego podejmuje takie, a nie

Polecane posty

Gość gość

Inne decyzje! :D EMOCJE, rzadza nami emocje! Jesli kiedys sie zakochales/zakochalas to nie byl to racjonalny wybor tylko emocje. Jesli kiedys kupiles/kupilas cos co bylo bez sensu i kompletnie ci nie potrzebne to byly to EMOCJE, a nie logika! Pamietam jak kupilem samochod... jestem sam, nie mam rodziny 99% czadu jezdze tym samochodem sam. A kupilem mervedesa c klase z silnikiem amg... :D mieszkam w we wroclawiu. Jaki jest sens racjonalny posiadania samochodu, ktory jest wielki, ktory chla i ktora ma 450 koni? W zakorkowanym miescie? Zaden! Ale pierwsze wrazenie (emocje) jakie sie pojawily wziepy gory. Glupie "wow" gdy go zobaczylem wzielo gore. :P bo gdybym mial sie kierowac logika to najrozsadniej bylo by kupic seicento i jeszcze w gazie... :P tak samo jest z miloscia. Liczy sie pierwsze wrazenie "wooooooow" a nie racjonalny wybor. Dlatego widzimy np super laske (to tez jest dobre z ta "super laska") z gosciem, ktory nie wyglada i sie dziwimy co ona w nim widzi... no ty nic nie widzisz, a ona widzi w druga strone to samo. Widzimy przystojniaka z bazylem i sie dziwimy co on w niej widzi... no ty nic, ale on tak. I tu wracam do pojecia "super laski"ciacho". Takie stwierdzenie znaczy, ze ten ktos jest tylko atrakcyjny z naszego punktu widzenia i od razu blednie zakladamy, ze jest atrakcyjny dla wszysykich, a to nie prawda. Ile kobiet tylu idealnych facetow i tylu ilu jest facetow tyle idealnych kobiet! :)

Gość Michał121212
To oczywiscie pisalem ja - Michał121212 :)